Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„NU MOR CAII CÃŽND VOR CÃŽINII“

„NU MOR CAII CÃŽND VOR CÃŽINII“

De la primarul Olaru zicere

• Prefectura verificã o reclamatie în baza cãreia primarul de la Girov ar fi folosit douã adrese de domiciliu pe aceeasi carte de identitate • juristii Prefecturii au în vizor si vreo sase reclamatii care îl vizeazã pe Vasile Olaru • primarul pune totul pe seama campaniei electorale • sustine cã nu existã pic de adevãr în toate sesizãrile ajunse la Prefecturã •

Alesii locali din Girov dau în clocot. Campanie electoralã sau nu, primarul este acuzat de foarte multe nereguli, inclusiv de fals în declaratii. Din acest motiv, mai multi angajati ai Prefecturii verificã sesizãrile si dacã se vor confirma nu este exclus ca prefectul Mihai Archip sã semneze un ordin de eliberare din functie a primarului Vasile Olaru si, mai mult, sã se ajungã la cercetãri penale.

Buletin de Piatra Neamt! Ba de Girov!

Una dintre reclamatiile „ochioase“ ajunse pe masa prefectului relevã o posibilã dublã identitate a primarului de Girov, avînd în vedere faptul cã el foloseste, în niste documente care au trecut pe mîna unor avocati si notari, o adresã în care se individualizeazã cu carte de identitate avînd ca oricare, numãr, serie si CNP, dar într-un caz are domiciliul în satul si comuna Girov, iar în celãlalt stã pe strada Mihai Viteazu, nr. 23, bloc C3, în Piatra Neamt. Adresa de Girov este invocatã într-o „încheiere de autentificare“, realizatã pe 6 februarie 2009, în fata unui notar public din Piatra Neamt. ÃŽn cazul unui „contract de tranzactie“, realizat pe data de 6 iulie 2009, tot în cabinetul unui notar public pietrean, Vasile Olaru este „cetãteanul român domiciliat în municipiul Piatra Neamt, strada Mihai Viteazu, nr. 23, bloc C3“. Conform Statutului alesilor locali, primarul este obligat sã aibã adresa în unitatea administrativ-teritorialã pe care o reprezintã, iar adresa pe Piatra Neamt îl cam împiedicã sã fie primar dacã este pietrean.

O carte de identitate prãpãditã

Primarul Olaru sustine cã mai multi contracandidati politici si-au dat mîinile si vor sã îi reducã sansele de a mai cîstiga un mandat în fruntea girovenilor, motiv pentru care umblã cu tot felul de smecherii. „Tot ce se face în jurul meu pentru a fi denigrat sînt lucrãturi politice. La Girov a început campania electoralã. Eu am buletin pe Girov din 1996 si tin douã proprietãti - una în comunã, din ‘91, si una la Piatra Neamt, un apartament pe Mihai Viteazu, din ‘95. Pînã la a se da înapoi casele nationalizate eu am stat pe Uranus, într-o astfel de clãdire, si cînd a fost restituitã am primit un apartament la schimb, în care stã fiul meu cu sotia sa. Am pierdut cîndva o carte de identitate si mi-am fãcut alta. La putin timp am gãsit-o pe cea dispãrutã si am predat-o autoritãtilor, asa cum m-am angajat cînd mi-am fãcut-o pe a doua. Sînt lucrat politic pentru a nu mai candida! Eu pot dovedi cu pasaportul de serviciu cã am adresa în comuna Girov si poate spune asta o comunã întreagã. Ca sã nu mai spun cã sotia mea si fiica necãsãtoritã, care stã cu noi, au adresa pe Piatra Neamt, la apartament. Eu am fost obligat sã îmi fac buletin pe Girov, ca sã pot candida. Sînt la al treilea mandat si din ce am auzit, conform unui sondaj declansat de nu stiu ce formatiune, eu am sanse 88% sã mai prind patru ani la Primãria Girov. De aceea sînt atacat de trei persoane din administratia localã, pe care le voi da în judecatã. E vorba de un pedelist, un pesedist si un penelist de-al meu. Voi candida pentru Primãria Girov, pentru cã am început foarte multe proiecte care trebuie terminate. Nu mor caii cînd vor cîinii! La ultimele alegeri am iesit din primul tur cu 1.600 de voturi înaintea contracandidatului cel mai puternic. Cei care îmi vor rãul nu s-au nãscut si n-au crescut aici. Eu îs girovean de 64 de ani si oamenii locului nu vor vrea niciodatã un primar care nu e din Girov! Astept sã se termine verificãrile celor din Prefecturã. Am auzit cã s-au dus si la alte institutii de control si mã astept sã vinã si ei pe seama reclamatiilor. Or veni si politistii... Cert este cã la viata mea am avut 27 de reclamatii penale si nu s-a confirmat nici una, asa cã nu mã tem nici de aceastã datã“, a declarat primarul Vasile Olaru.

Prefectul, elementul decisiv

Desi primarul de Girov pare sigur pe sine, prefectul încã nu zice „hop“, semn cã are unele semne de întrebare. Si asta mai ales cã alesul local vorbeste de existenta unei cãrti de identitate cu adresã de Piatra, în vreme ce era primar la Girov, lucru interzis prin lege. „Avem reclamatia si colegii din institutie o verificã. Dacã se va confirma cã are adresã pe Piatra Neamt, voi emite un ordin de încetare a mandatului. Am cerut de la Serviciul Evidenta Populatiei o adresã prin care sã ni se mentioneze unde are domiciliul Vasile Olaru. Dar neapãrat trebuie sã vorbesc si cu el, pentru cã deocamdatã stiu pãrerea unei singure pãrti. Mai avem si alte reclamatii la adresa primarului de Girov, pe care colegii mei le verificã si în functie de rezultate voi actiona pe mãsurã“, a declarat prefectul Mihai Archip. Printre reclamatiile ajunse pe masa prefectului se numãrã una legatã de repararea utilajelor Primãriei Girov si achizitionarea pieselor necesare acestora. Reclamantii sustin cã atît reparatiile cît si piesele de schimb au fost asigurate printr-o firmã al cãrei administrator este sotia primarului. De asemenea, într-o altã reclamatie se vorbeste despre lucrãrile si achizitiile la baza sportivã Energia Girov, supraevaluate, „care nu pot fi verificate de Consiliul Local deoarece presedinte onorific este Vasile Olaru, iar presedinte al bazei sportive este fiul acestuia. Lucrãrile au fost executate fãrã licitatie publicã (alimentare cu apã, energie electricã, achizitie de mobilier). Alimentarea cu energie la blocul ANL Girov a fost încredintatã cãtre o firmã fãrã a se face licitatie, s-a plãtit un avans, iar lucrarea nu a fost executatã. Primarul Olaru construieste o spãlãtorie auto privatã pe terenul Consiliului Local Girov, teren care a fost preluat de la fosta fabricã de zahãr. Documentele de concesiune sau cumpãrare a terenului au fost fãcute fãrã aprobarea Consiliului Local. Lucrãrile se executã cu utilajele si personalul Primãriei. Pe data de 2 mai 2011 au fost aduse 12 masini de balast. Imobilul GAZ Girov (fosta închisoare), în valoare de peste 200.000 de lei, a fost demolat fãrã aprobarea Consiliului Local. Toare concesiunile pentru loturile de casã, care au fost date în baza unei hotãrîri de Guvern pentru tinerii cãsãtoriti, din satul Cãciulesti, au fost repartizate de primar unor persoane care nu îndeplinesc conditiile din hotãrîre“, se precizeazã în lista de reclamatii înaintate de reprezentanti ai administratiei locale girovene cãtre Prefectura Neamt. Solutiile urmeazã a fi date în circa 10 zile.

Articol afisat de 2417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective