Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trisorii la BAC, aspru pedepsiti

• dacã vor fi prinsi copiind, trei sesiuni vor sta „pe tusã“ • mai ieftin scapã elevii de a VIII-a, care dacã vor lua nota unu în vreo tezã pentru totalã nestiintã, tot vor ajunge la liceu, pentru cã îi va salva media de absolvire a gimnaziului •

Absolventii de liceu care se gîndesc sã copieze la examenul de Bacalaureat trebuie sã se abtinã sau sã stie cã în cazul în care vor fi prinsi, riscã sã stea trei sesiuni consecutive „pe tusã“. Conform metodologiei examenului de Bacalaureat, trisorii vor fi eliminati din examen. ÃŽncepînd cu acest an, cei care se încumetã sã copieze si vor fi prinsi vor fi sanctionati de douã ori. Vor fi dati afarã din clasã si nu se mai pot întoarce din toamnã sã sustinã iarãsi probele, si nici la anul, în varã. Se mai pot înscrie sã dea BAC-ul abia la a patra sesiune, stînd pe margine la cele douã sesiuni din 2011 si la prima din 2012. Elevii din clasele a XII-a si a XIII-a se pot înscrie, de luni pînã vineri, la examenul de Bacalaureat sesiunea de varã, care va începe în 6 iunie cu probele orale. Ultima zi pentru înscrieri este 27 mai, zi în care se vor încheia cursurile pentru elevii din clasele a XII-a si a XIII-a. La Bacalaureat se pot înscrie si candidatii din seriile anterioare care nu au promovat examenul. Potrivit metodologiei de desfãsurare a examenului, candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiunile anterioare organizate începînd cu 2003 pot solicita recunoasterea unor probe promovate în aceste sesiuni. Pentru aceasta, ei trebuie sã prezinte la înscriere o adeverintã, eliberatã de unitatea de învãtãmînt absolvitã, din care sã reiasã rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat în sesiunile mentionate.
Examenul de bacalaureat va începe pe data de 6 iunie cu probele orale: 6-8 iunie, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare oralã în limba românã; 13-17 iunie, evaluarea competentelor digitale; 20-23 iunie, evaluarea competentelor lingvistice într-o limbã de circulatie internationalã. Prima probã scrisã va fi pe 27, la limba si literatura românã; pe 29 iunie este progamatã proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializãrii. În 3 iulie vor fi afisate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmînd ca pe 8 iulie sã fie afisate rezultatele finale. Examenul de Bacalaureat s-a modificat de nouã ori în 20 de ani. Anul acesta, fatã de cel anterior, probele de competentã nu se mai dau în timpul anului scolar, ci dupã finalizarea studiilor.
Dacã furtul la Bacalaureat va fi aspru pedepsit, cei care vor sustine examenul de admitere fãrã pic de cunostinte si vor „emite“ teze albe, tot vor ajunge la liceu. Si asta pentru cã oferta pentru clasa a IX-a este peste posibilitatea de absorbtie din partea viitorilor liceeni. Asta înseamnã cã dacã elevii care acum sînt în clasa a VIII-a vor avea grijã sã promoveze, altã piedicã nu mai întîlnesc pentru a deveni liceeni. Chiar dacã în testãrile nationale pe care le au de sustinut nu vor solutiona nici un subiect, ei vor fi salvati de media de absolvire a gimnaziului, pentru cã intrarea în liceu este conditionatã de media dintre notele de la cele douã teze si media de terminare a claselor V-VIII. ÃŽn aceste conditii, în mod automat promovatii din aceastã varã de la clasa a VIII-a sînt bobocii din toamnã de la clasa a IX-a.

Articol afisat de 1770 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective