Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2011
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trisorii la BAC, aspru pedepsiti

• dacă vor fi prinsi copiind, trei sesiuni vor sta „pe tusă“ • mai ieftin scapă elevii de a VIII-a, care dacă vor lua nota unu în vreo teză pentru totală nestiintă, tot vor ajunge la liceu, pentru că îi va salva media de absolvire a gimnaziului •

Absolventii de liceu care se gîndesc să copieze la examenul de Bacalaureat trebuie să se abtină sau să stie că în cazul în care vor fi prinsi, riscă să stea trei sesiuni consecutive „pe tusă“. Conform metodologiei examenului de Bacalaureat, trisorii vor fi eliminati din examen. Începînd cu acest an, cei care se încumetă să copieze si vor fi prinsi vor fi sanctionati de două ori. Vor fi dati afară din clasă si nu se mai pot întoarce din toamnă să sustină iarăsi probele, si nici la anul, în vară. Se mai pot înscrie să dea BAC-ul abia la a patra sesiune, stînd pe margine la cele două sesiuni din 2011 si la prima din 2012. Elevii din clasele a XII-a si a XIII-a se pot înscrie, de luni pînă vineri, la examenul de Bacalaureat sesiunea de vară, care va începe în 6 iunie cu probele orale. Ultima zi pentru înscrieri este 27 mai, zi în care se vor încheia cursurile pentru elevii din clasele a XII-a si a XIII-a. La Bacalaureat se pot înscrie si candidatii din seriile anterioare care nu au promovat examenul. Potrivit metodologiei de desfăsurare a examenului, candidatii care au participat si au fost respinsi la sesiunile anterioare organizate începînd cu 2003 pot solicita recunoasterea unor probe promovate în aceste sesiuni. Pentru aceasta, ei trebuie să prezinte la înscriere o adeverintă, eliberată de unitatea de învătămînt absolvită, din care să reiasă rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat în sesiunile mentionate.
Examenul de bacalaureat va începe pe data de 6 iunie cu probele orale: 6-8 iunie, evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 13-17 iunie, evaluarea competentelor digitale; 20-23 iunie, evaluarea competentelor lingvistice într-o limbă de circulatie internatională. Prima probă scrisă va fi pe 27, la limba si literatura română; pe 29 iunie este progamată proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie, proba la alegere a profilului si specializării. În 3 iulie vor fi afisate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate în 5 - 7 iulie, urmînd ca pe 8 iulie să fie afisate rezultatele finale. Examenul de Bacalaureat s-a modificat de nouă ori în 20 de ani. Anul acesta, fată de cel anterior, probele de competentă nu se mai dau în timpul anului scolar, ci după finalizarea studiilor.
Dacă furtul la Bacalaureat va fi aspru pedepsit, cei care vor sustine examenul de admitere fără pic de cunostinte si vor „emite“ teze albe, tot vor ajunge la liceu. Si asta pentru că oferta pentru clasa a IX-a este peste posibilitatea de absorbtie din partea viitorilor liceeni. Asta înseamnă că dacă elevii care acum sînt în clasa a VIII-a vor avea grijă să promoveze, altă piedică nu mai întîlnesc pentru a deveni liceeni. Chiar dacă în testările nationale pe care le au de sustinut nu vor solutiona nici un subiect, ei vor fi salvati de media de absolvire a gimnaziului, pentru că intrarea în liceu este conditionată de media dintre notele de la cele două teze si media de terminare a claselor V-VIII. În aceste conditii, în mod automat promovatii din această vară de la clasa a VIII-a sînt bobocii din toamnă de la clasa a IX-a.

Articol afisat de 1606 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective