Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2011
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Mai 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tragedie pe „soseaua mortii“

Tragedie pe „soseaua mortii“

• trei persoane au fost rãnite grav într-un accident rutier la Barticesti (Botesti) • douã dintre victime, cetãteni bulgari, au fost transportate cu elicopterul la Iasi • tot lîngã Roman, un mopedist bãut a intrat într-un podet • în tot judetul, au fost alte 7 victime în 5 accidente de circulatie

O misiune contra-cronometru pentru viatã, care a mobilizat fortele de interventie medicalã rapidã din zona Moldovei, inclusiv elicopterul SMURD ce deserveste întreaga regiune, s-a consumat sîmbãtã dimineatã, 28 mai, la Roman, pentru salvarea vietilor a 2 cetãteni bulgari, implicati într-un terifiant accident rutier. La primele ore ale diminetii de sîmbãtã, 28 mai, pe „soseaua mortii“, E85, în Barticesti, comuna Botesti, a avut loc un violent impact între masina „vecinilor de peste Dunãre“ si o autoutilitarã încãrcatã cu lemne. Coliziunea a dus la rãnirea gravã a soferului bulgar, în vîrstã de 44 de ani si a unei pasagere din masina acestuia, o femeie de 31 de ani, printre victime numãrîndu-se inclusiv un copil în vîrstã de 11 ani. Persoanele suferinde au fost scoase în viatã dintre fiarele contorsionate si transportate la Spitalul Roman. Avînd în vedere cã soferul bulgar intrase într-o comã profundã, pentru salvarea sa a fost solicitatã interventia elicopterului SMURD, în vederea transportului la Iasi. Aeronava a aterizat în cîteva zeci de minute pe Stadionul „Constantinescu Nehoi“, de unde, dupã rezolvarea formalitãtilor medicale, a plecat spre o clinicã specializatã în tratarea victimelor acestui gen de cazuri. „Acest accident a avut loc în jurul orei 5.05, pe DN 2, în interiorul localitãtii Barticesti si s-a soldat cu rãnirea gravã a douã persoane si rãnirea usoarã a alteia. Din primele cercetãri efectuate, politistii au stabilit cã un cetãtean bulgar, de 44 de ani, care conducea un autoturism pe DN 2, avînd directia de deplasare cãtre Suceava, în localitatea Barticesti, din cauza oboselii, a pierdut controlul asupra directiei si a pãtruns pe contrasens. Acesta a intrat în coliziune cu o autoutilitarã, condusã regulamentar din sens opus de cãtre Vasile C., de 36 de ani, din Pipirig. Acest accident s-a soldat cu rãnirea gravã a cetãteanului bulgar, care a fost diagnosticat cu politraumatism, comã gradul V - VI, plagã anfractuoasã buza inferioarã si fracturi costale dreapta. De asemenea, s-a produs rãnirea gravã a unei pasagere din acelasi autoturism, o femeie de 31 de ani, cetãtean bulgar, care a suferit politraumatism, contuzie abdominalã forte si o fracturã de antebrat stîng. A treia dintre victime este un pasager din autoutilitarã - un minor, de 11 ani, din Pipirig, care a suferit o plagã suprasprîncenarã dreapta, escoriatii faciale si un traumatism de genunchi drept. Cercetãrile sînt continuate de Politia Roman“, a mentionat inspector principal Cãtãlina Bãdeanu, ofiter de relatii publice în cadrul Politiei Neamt.

Mopedist „kamikadze“

Noaptea de sîmbãtã spre duminicã, 28 spre 29 mai, a fost marcatã de un alt accident grav de circulatie, petrecut în zona Roman. El a avut loc în jurul orei 0.05, pe DC 87, în afara localitãtii Butnãresti, comuna Secuieni si s-a soldat doar cu rãnirea unei persoane, din vina acesteia. La fata locului au ajuns echipajele de prim ajutor si cercetare, oamenii legii stabilind, pe baza primelor probe, cã Vasile M., de 24 de ani, din comuna amintitã, a iesit în decor cu un moped, zdrobindu-se de un podet. Tînãrul conducea pe DC 87, în afara satului si, din cauza neatentiei în conducere, a pierdut controlul asupra directiei, a pãrãsit partea carosabilã prin dreapta sensului de mers, dupã care a intrat în coliziune cu un podet din beton situat în afara pãrtii carosabile. „Din acest accident a rezultat rãnirea gravã a conducãtorului mopedului, care a suferit o fracturã deschisã la treimea superioarã de la gamba stîngã. De mentionat cã victima nu poseda atestat de absolvire a unor cursuri de legislatie rutierã si avea în aerul expirat o concentratie de 0,67 mg/l alcool pur. Cercetãrile sînt continuate de Biroul Rutier Roman“, a mai specificat inspector principal Cãtãlina Bãdeanu.

7 victime în 5 accidente de circulatie

Alte cinci evenimente rutiere, petrecute la sfîrsitul sãptãmînii trecute, s-au soldat cu rãnirea a 7 persoane, dintre care douã au suferit leziuni grave. Si de aceastã datã, în topul cauzelor generatoare s-au situat conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si neatentia la volan.
Primul eveniment, din seria celor 5, a avut loc vineri, 27 mai, în jurul orei 17.25, pe DN 15 C, în Agapia. Anca M., de 22 de ani, din Bãltãtesti, conducea un autoturism, pe DN 15 C. Conducãtorul auto a pierdut controlul asupra directiei si a pãtruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontalã cu un tractor, condus regulamentar din sens opus de cãtre Iulian L., de 32 de ani, din Agapia. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a soferitei care a suferit o contuzie frontalã cu escoriatii, o contuzie cu escoriatie genunchi stîng si o contuzie antebrat stîng. Urmãtorul eveniment rutier a avut loc sîmbãtã, 28 mai, în jurul orei 18.50, pe DC Boboiesti, comuna Pipirig. Un adolescent, de 17 ani, din localitate, conducea un moped cînd, din cauza neatentiei în conducere, a intrat în coliziune cu un autoturism, oprit pe acelasi sens de mers. Adolescentul a fost internat în spital cu diagnosticul policontuzii si fracturã piramidã nazalã. Mopedistul nu poseda atestat de absolvire a unor cursuri de legislatie rutierã si nu avea RCA. Un alt accident, înregistrat în noaptea de 28 spre 29 mai, pe strada Barajului, din Bicaz, s-a soldat cu rãnirea unei tinere, de 18 ani. Constantin M., de 33 de ani, din Bicaz, conducea un autoturism, iar la iesirea din parcarea din fata unui bar a efectuat viraj stînga, fãrã a se asigura, moment în care a accidentat cu roata dreaptã pe Ramona S., de 18 ani, din Bicaz, care se deplasa regulamentar pe trotuar. Victima a suferit o contuzie forte antepicior stîng. Soferul a pãrãsit locul accidentului, însã a fost depistat rapid de politisti. În aceeasi noapte, pe DN 15 B, în Poiana Teiului, a avut loc un alt eveniment rutier din care a rezultat rãnirea gravã a unei persoane. Adrian A., de 20 de ani, din Poiana Teiului, conducea un autoturism pe DN 15 B, iar la un moment dat a pãtruns pe contrasens, unde a acrosat un motoscuter condus regulamentar din sens opus de Ioan P., de 38 de ani, din Pipirig. Mopedistul a suferit o contuzie abdominalã, un traumatism gamba stîngã si o fracturã peroneu stîng. Atît soferul, cît si mopedistul, erau bãuti. Primul avea o alcoolemie de 0,60 mg/l, iar cel de-al doilea 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Neatentia în conducere, pe fondul consumului de bãuturi alcoolice a fost principala cauzã a unui eveniment rutier petrecut ieri dimineatã, în jurul orei 7.20, pe DN 15 B, în Timisesti. Vasile P., de 21 de ani, din localitate, conducea un autoturism, pe DN 15 B. Ajuns într-o curbã deosebit de periculoasã la stînga, conducãtorul auto a pierdut controlul asupra volanului, a pãrãsit partea carosabilã si a intrat în coliziune cu un stîlp din beton. În urma impactului, conducãtorul auto si doi pasageri au fost rãniti usor. Soferul avea o alcoolemie de 0,87 mg/l în aerul expirat.

Articol afisat de 3097 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective