Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2011
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TEROARE ÃŽN DRUM SPRE ÃŽNMORMÃŽNTARE

TEROARE ÃŽN DRUM SPRE ÃŽNMORMÃŽNTARE

• sase persoane au fost grav rãnite într-un accident în care au fost implicate cinci masini • de vinã au fost viteza, neatentia si... soarele • într-o masinã erau mai multi tevari care mergeau la înmormîntarea unui fost coleg • cu alt autoturism, niste studenti pietreni mergeau la Iasi • traficul a fost dat peste cap, fiind oprite si autobuzele pline cu navetisti •

Cinci masini fãcute „zob“, victime încarcerate strigînd disperate dupã ajutor, zeci de politisti, pompieri, paramedici sau ambulantieri si sute de oameni blocati multã vreme în trafic au constituit, ieri dimineatã, 15 septembrie, tabloul dramatic al unuia dintre cele mai grave accidente rutiere petrecute anul acesta pe drumurile din judet, la iesirea din Roman, pe DN2-E85, cãtre Iasi. Totul a avut loc pe fondul vitezei foarte mari cu care se circulã pe „europeanã“, a unei clipe de neatentie si, foarte posibil, a soarelui care, la acea orã, bãtea cu putere fix în ochii soferilor care circulau spre oras, venind dinspre Traian. Asa se face cã, în timp ce masina Volkswagen Golf, înmatriculatã NT 67 TEL, condusã de Constantin Ciumanghel, de 44 de ani, din Doljesti, cu care un grup de tevari mergeau la înmormîntarea unui fost coleg, la Tãmãseni, era aproape opritã de axul drumului, pentru virajul la stînga, spre comunã, a fost lovitã din stînga spate de un sofer vitezoman, ce nu observase semnalizarea manevrei. A fost vorba despre Vasile R., în vîrstã de 44 de ani, din Suceava, la volanul Volkswagenului Golf Break, înmatriculat SV 07 TMX, acesta fiind proiectat pe contrasens, unde s-a izbit din plin de Fiatul Punto, înmatriculat NT 89 CLA, sofat de cãtre Anca V., de 22 de ani, din Piatra Neamt, care circula regulamentar spre Traian. ÃŽn acest din urmã autoturism se aflau cîtiva tineri din municipiul resedintã de judet, care mergeau la Iasi, pentru a-si rezolva probleme legate de continuarea studiilor universitare. Masinile au fost serios avariate, rotindu-se în loc si ajungînd din nou tamponate de cãtre alti soferi ce „veneau tare“ spre Roman. A fost vorba despre Carmen Ungureanu, din Botosani, aceasta conducînd un Volkswagen Golf Break, înmatriculat BT 04 UFE, ce a izbit în portiera soferului Golfului suceveanului si un Daewoo Matiz, înmatriculat NT 08 BRT, sofat de Gabriel Cretu, din Gherãesti, care a ajuns „bot în bot“ cu masina tevarului. Au urmat clipe de groazã.

Cosmarul

Sase persoane, printre care soferii Golfului din Suceava si ai Fiatului din Neamt, plus ocupantii acestor masini, au fost rãnite grav. Zona accidentului arãta ca dupã rãzboi, în timp ce paramedicii si ambulantierii îngrijeau victimele socate si pline de sînge si le transportau, pe rînd, la spital. Politistii au oprit circulatia în zonã, inclusiv pentru autobuzele care duceau navetistii din Tãmãseni spre oras, zeci de persoane trebuind sã-si continue drumul pe jos sau sã astepte sã se termine cercetãrile. Socul si groaza se citeau pe chipurile celor implicati. „S-a întîmplat totul foarte repede. Eu veneam pe banda din dreapta, era un Golf în fatã, o altã masinã a încercat sã se strecoare pe lîngã axul drumului si, la un moment dat, toti pierdusem controlul. Au fost mai multe victime însã eu, din fericire, am scãpat teafãr si cu pagube materiale destul de mici. Nu pot sã spun exact cine a fost de vinã, pentru cã n-am avut timp sã îmi dau seama“, a declarat Gabriel Cretu, de 23 de ani, din Gherãesti, soferul autoturismului Daewoo Matiz. La fel de repede s-a derulat nenorocirea si pentru soferita din Botosani. „Am frînat cît am putut, însã nu am mai putut evita impactul cu Golful de culoare gri, care era deja de-a latul drumului. L-am mai lovit si eu, o datã, din lateral. A fost o nenorocire, cred cã, dacã la momentul în care s-a produs accidentul eram cu doi metri mai în fatã, acum eram la spital. Nici nu m-am putut uita la rãniti, multumesc lui Dumnezeu cã sînt vie!“, a povestit, socatã, Carmen Ungureanu. Apropiatii tevarilor implicati în accidentul produs la un kilometru de fabricã au sosit, de asemenea, la fata locului. „Cîtiva colegi ai nostri mergeau la înmormîntarea unui fost angajat al uzinei. Masina lor era condusã de cãtre Constantin Ciumanghel. Stiu cã au fost loviti din spate, s-au rãsucit iar apoi s-au tamponat si de un Matiz. Aceastã intersectie, la fel ca si cea care duce spre fabrica de tevi, s-a dovedit foarte periculoasã în ultimii ani“, a spus Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub, aflat la locul accidentului. Martorii erau îngroziti de scenele care li s-au derulat prin fata ochilor, mai ales cã unele dintre victime au rãmas încarcerate si strigau disperate dupã ajutor.

Pentru victime, dosar penal

Dupã ce pompierii, paramedicii si ambulantierii s-au retras, criminalistii si cadrele de la Biroul Rutier au demarat cercetarea la fata locului, rãstimp în care circulatia a fost deviatã partial pe drumurile agricole ce învecineazã europeana. „Acest accident a avut loc la ora 8, fiind implicate cinci autoturisme. ÃŽn urma impacturilor între acestea, a rezultat rãnirea a sase persoane, care au fost transportate la Spitalul Roman pentru îngrijiri medicale. Trei dintre soferii implicati au fost supusi probei cu aparatul etilotester, stabilindu-se cã nu au consumat alcool. Efectuãm în continuare cercetãri pentru stabilirea tuturor împrejurãrilor în care s-a produs acest accident. ÃŽn cauzã a fost întocmit un dosar penal“, a declarat inspectorul principal Iulian Closcã, din cadrul Compartimentului drumuri nationale - europene al Biroului Rutier Roman. ÃŽntre timp, la spital, medicii si cadrele sanitare îi îngrijeau pe cei sase rãniti. Vasile R. a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral acut, traumatism toracic, iar fiul acestuia, Bogdan, de 23 de ani, cu traumatism toracic, traumatism de femur stîng si de gleznã stîngã si traumatism de pumn si mînã dreaptã. Andrei R., de 21 de ani, din Suceava, a fost diagnosticat cu traumatism de claviculã si traumatism toracic. Anca Ionela V., de 22 de ani, soferita din Piatra Neamt, a suferit un traumatism cranio-cerebral, traumatisme la nivelul toracelui, bazinului, gleznei stîngi si traumatisme la ambele antebrate. Mihaela P., de 23 de ani, din aceeasi localitate, s-a ales cu traumatism toracic, tramatism cranio-cerebral acut si traumatism de coapsã dreaptã, iar Claudiu V. cu traumatism cranio-cerebral si traumatism toracic.

Articol afisat de 3777 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(T. CIOBOTARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective