Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Aproape 300 de nemteni au avut un sfîrsit violent

Serviciul Judetean de Medicinã Legalã nu se poate plînge de lipsa activitãtii, anul trecut avînd de fãcut aproape 500 de autopsii. Statisticile întocmite de aceastã institutie aratã cã s-au efectuat în total 478 de necropsii, mai bine de jumãtate dintre acestea fiind fãcute din cauzã cã persoanele respective au avut morti violente, sfîrsind fie în accidente de tot felul, fie ca urmare a unor agresiuni.
Astfel, 285 de decese au fost catalogate ca fiind din cauze violente, restul deceselor fiind provocate de anumite boli. În cazul mortilor violente, cei mai multi nemteni au sfîrsit dupã ce au fost loviti cu corpuri dure. 96 de persoane au avut parte de un astfel de sfîrsit. Din pãcate, 65 de nemteni au ales singuri sã moarã, ei sinucigîndu-se prin spînzurare. Alti 36 de oameni au murit anul trecut înecati, 30 ca urmare a unor intoxicatii cu diverse substante, de cele mai multe ori, din voia lor, fiind vorba despre sinucideri, iar 10 au murit de frig. Autopsiile au stabilit drept cauzã a mortii pentru acestia din urmã refrigeratia. Au fost si cauze mai rare ale deceselor violente, 6 persoane murind din cauza unor arsuri, 4 electrocutati, 2 au decedat din cauza unor explozii si unul a murit împuscat.
Legistii au stabilit si împrejurãrile în care s-au produs aceste decese violente. Astfel, anul trecut au fost înregistrate 8 omucideri si 72 de sinucideri. Din pãcate, accidentele de orice fel au rãpus cei mai multi nemteni, în top fiind accidentele de masinã, în care si-au gãsit sfîrsitul anul trecut 59 de persoane. Alte 8 au decedat în accidente de muncã, unul ca urmare a unui accident de tren, iar 114 au suferit diverse accidente în locuri publice. Legistii au mai stabilit ca urmare a autopsiilor fãcute cã 192 de persoane au murit din cauze neviolente, bolile fiind cele care le-au venit de hac. Afectiunile cardiace au fost principala cauzã a decesului, 65 de oameni murind din cauza unor infarcturi miocardice iar alti 19 din diverse alte probleme ale inimii. Pneumoniile au fost fatale pentru 24 de persoane, iar bolile digestive au fãcut si ele destul de multe victime. Astfel, 33 de nemteni au murit din cauza unor pancreatite acute, alti 13 au murit de cirozã, iar 7 din cauza hepatitei acute.

Articol afisat de 1560 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective