Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
EX-CÃLUGÃR, ORGII SEXUALE CU MINORI

EX-CÃLUGÃR, ORGII SEXUALE CU MINORI

• acuzatul îsi ademenea victimele cu sume modice • bãietii erau racolati din discoteci, baruri, sau chiar de pe stradã • inculpatul nu a recunoscut faptele, sustinînd cã acuzele au fost fãcute din... invidie • „Aceste apãrãri vor fi înlãturate avînd în vedere declaratiile numeroaselor pãrti vãtãmate si ale martorilor care au sustinut contrariul“, considerã procurorii • doar doi copii sînt pãrti civile si cer cîte 5.000 de lei •

Un bãrbat de 40 de ani, dintr-o comunã de lîngã Piatra Neamt, a fost trimis în judecatã pentru acuzatii de mai mare rusinea. Acesta va fi cercetat pentru mai multe infractiuni de act sexual cu un minor si coruptie sexualã, în majoritatea cazurilor fiind vorba de bãieti între 13-16 ani. Doar o singurã datã a fost vorba de un major. Din cauza acestor considerente nu vom face publice numele acuzatului, ale victimelor si nici localitatea unde s-a întîmplat grozãvia. ÃŽn plus, se pare cã învinuitul este un fost cãlugãr de la o mãnãstire din zonã. Faptele au avut loc din 2008 încoace, iar oamenii legii s-au sesizat în luna ianuarie a anului 2010. Cercetãrile au stabilit faptul cã individul „lucra“ numai cu minori, pe care-i racola de oriunde. Unele pãrti vãtãmate au fost luate de pe stradã, altele au fost ademenite din discoteci sau baruri. Pentru a-i determina sã-i facã pe plac, fãptuitorul le dãdea sume modice.

Unii stiau de apucãturile „Coconului“

Conform actelor de urmãrire penalã, una din pãrtile vãtãmate a fost gãsitã de inculpat, cãruia i se mai spune „Coconul“, la o discotecã din sat. Totul s-a întîmplat în vara lui 2010, cînd victima era la dans cu un grup de prieteni. Pe întuneric, acuzatul l-a pipãit, si i-a cerut sã iasã afarã din local pentru a-i spune ceva. L-a invitat acasã la el, iar victima si-a dat seama pentru ce. Asta deoarece cu un an înainte mai primise o invitatie similarã, cînd individul i-a cerut sã facã sex oral. De aceastã datã fostul cãlugãr i-a dat în avans 61 de lei, iar la plecare i-a zis minorului cã-l mai asteaptã. De fricã, copilul nu s-a conformat, dar la o vreme s-a întîlnit cu „Coconul“ prin sat, iar acesta i-a reprosat cã „i-a dat teapã“. Din acest motiv minorul si-a îndeplinit „obligatia“, a mers acasã la individ si a acceptat un raport sexual oral. O altã faptã dateazã din septembrie 2010, cînd a abordat 3 minori cu vîrste între 15 si 16 ani. La bar le-a fãcut cinste cu alcool si le-a spus cã-i asteaptã acasã la el, fãrã a le spune pentru ce anume. Ajunsi acolo, doi au fost supusi la acte sexuale orale, iar cel de-al treilea a scãpat pe motiv cã nu a avut erectie. ÃŽn aprilie 2010 învinuitul a racolat de pe stradã douã persoane, un major si un minor pe care i-a invitat acasã la el, spunîndu-le explicit pentru ce. Cei doi au fost de acord, iar pentru prestatie au primit cîte 25 de lei. Cea mai veche dintre faptele descoperite de anchetatori a avut loc în 2008, cînd fãptuitorul a acostat un minor de 13 ani, într-un bar. Pe acesta l-a pãcãlit spunîndu-i sã-l ajute la treburi gospodãresti. La fata locului a trecut la „fapte“, si pentru cã bãiatul s-a opus, a recurs la amenintãri. Ulterior i-a remis suma de 5 lei. Dupã douã sãptãmîni victima s-a întors la acuzat de bunã voie, iar efortul i-a fost rãsplãtit cu 10 lei. A treia faptã asupra aceleiasi victime a avut loc în preajma sãrbãtorilor de iarnã din 2010. De aceastã datã copilul a plecat acasã numai cu promisiunea unei sume de 10 lei.

„Invidia...“

La audierile în fata procurorului de caz bãrbatul nu a recunoscut acuzele aduse si a sustinut cã acestea au fost fãcute din... „invidie“. „Aceste apãrãri vor fi înlãturate avînd în vedere declaratiile numeroaselor pãrti vãtãmate si ale martorilor care au sustinut contrariul. De asemenea se constatã inexistenta vreunui mobil care sã determine atît de multe persoane sã-l acuze pe învinuit de faptele descrise“, se aratã în actul de trimitere în judecatã. Din cercetãrile efectuate de oamenii legii a reiesit cã acesta ar mai fi sãvîrsit si alte acte materiale ale acelorasi infractiuni, chiar si a uneia de viol. Pentru acestea cauza a fost disjunsã, urmînd a se continua cercetãrile. Numai doi dintre copii s-au constituit pãrti civile în procesul penal, fiecare cu 5.000 de lei (50 milioane de lei vechi). ÃŽn unul din cazuri minorul si-a motivat cererea prin aceea cã „învinuitul a profitat de naivitatea sa si l-a abuzat sexual“, dupã cum se aratã în rechizitoriu. Cel putin pînã acum acuzatul nu a mai avut contact cu legea penalã si a fost cercetat în stare de libertate.

Articol afisat de 2330 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective