Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2012
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Martie 2012
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
EX-CĂLUGĂR, ORGII SEXUALE CU MINORI

EX-CĂLUGĂR, ORGII SEXUALE CU MINORI

• acuzatul îsi ademenea victimele cu sume modice • băietii erau racolati din discoteci, baruri, sau chiar de pe stradă • inculpatul nu a recunoscut faptele, sustinînd că acuzele au fost făcute din... invidie • „Aceste apărări vor fi înlăturate avînd în vedere declaratiile numeroaselor părti vătămate si ale martorilor care au sustinut contrariul“, consideră procurorii • doar doi copii sînt părti civile si cer cîte 5.000 de lei •

Un bărbat de 40 de ani, dintr-o comună de lîngă Piatra Neamt, a fost trimis în judecată pentru acuzatii de mai mare rusinea. Acesta va fi cercetat pentru mai multe infractiuni de act sexual cu un minor si coruptie sexuală, în majoritatea cazurilor fiind vorba de băieti între 13-16 ani. Doar o singură dată a fost vorba de un major. Din cauza acestor considerente nu vom face publice numele acuzatului, ale victimelor si nici localitatea unde s-a întîmplat grozăvia. În plus, se pare că învinuitul este un fost călugăr de la o mănăstire din zonă. Faptele au avut loc din 2008 încoace, iar oamenii legii s-au sesizat în luna ianuarie a anului 2010. Cercetările au stabilit faptul că individul „lucra“ numai cu minori, pe care-i racola de oriunde. Unele părti vătămate au fost luate de pe stradă, altele au fost ademenite din discoteci sau baruri. Pentru a-i determina să-i facă pe plac, făptuitorul le dădea sume modice.

Unii stiau de apucăturile „Coconului“

Conform actelor de urmărire penală, una din părtile vătămate a fost găsită de inculpat, căruia i se mai spune „Coconul“, la o discotecă din sat. Totul s-a întîmplat în vara lui 2010, cînd victima era la dans cu un grup de prieteni. Pe întuneric, acuzatul l-a pipăit, si i-a cerut să iasă afară din local pentru a-i spune ceva. L-a invitat acasă la el, iar victima si-a dat seama pentru ce. Asta deoarece cu un an înainte mai primise o invitatie similară, cînd individul i-a cerut să facă sex oral. De această dată fostul călugăr i-a dat în avans 61 de lei, iar la plecare i-a zis minorului că-l mai asteaptă. De frică, copilul nu s-a conformat, dar la o vreme s-a întîlnit cu „Coconul“ prin sat, iar acesta i-a reprosat că „i-a dat teapă“. Din acest motiv minorul si-a îndeplinit „obligatia“, a mers acasă la individ si a acceptat un raport sexual oral. O altă faptă datează din septembrie 2010, cînd a abordat 3 minori cu vîrste între 15 si 16 ani. La bar le-a făcut cinste cu alcool si le-a spus că-i asteaptă acasă la el, fără a le spune pentru ce anume. Ajunsi acolo, doi au fost supusi la acte sexuale orale, iar cel de-al treilea a scăpat pe motiv că nu a avut erectie. În aprilie 2010 învinuitul a racolat de pe stradă două persoane, un major si un minor pe care i-a invitat acasă la el, spunîndu-le explicit pentru ce. Cei doi au fost de acord, iar pentru prestatie au primit cîte 25 de lei. Cea mai veche dintre faptele descoperite de anchetatori a avut loc în 2008, cînd făptuitorul a acostat un minor de 13 ani, într-un bar. Pe acesta l-a păcălit spunîndu-i să-l ajute la treburi gospodăresti. La fata locului a trecut la „fapte“, si pentru că băiatul s-a opus, a recurs la amenintări. Ulterior i-a remis suma de 5 lei. După două săptămîni victima s-a întors la acuzat de bună voie, iar efortul i-a fost răsplătit cu 10 lei. A treia faptă asupra aceleiasi victime a avut loc în preajma sărbătorilor de iarnă din 2010. De această dată copilul a plecat acasă numai cu promisiunea unei sume de 10 lei.

„Invidia...“

La audierile în fata procurorului de caz bărbatul nu a recunoscut acuzele aduse si a sustinut că acestea au fost făcute din... „invidie“. „Aceste apărări vor fi înlăturate avînd în vedere declaratiile numeroaselor părti vătămate si ale martorilor care au sustinut contrariul. De asemenea se constată inexistenta vreunui mobil care să determine atît de multe persoane să-l acuze pe învinuit de faptele descrise“, se arată în actul de trimitere în judecată. Din cercetările efectuate de oamenii legii a reiesit că acesta ar mai fi săvîrsit si alte acte materiale ale acelorasi infractiuni, chiar si a uneia de viol. Pentru acestea cauza a fost disjunsă, urmînd a se continua cercetările. Numai doi dintre copii s-au constituit părti civile în procesul penal, fiecare cu 5.000 de lei (50 milioane de lei vechi). În unul din cazuri minorul si-a motivat cererea prin aceea că „învinuitul a profitat de naivitatea sa si l-a abuzat sexual“, după cum se arată în rechizitoriu. Cel putin pînă acum acuzatul nu a mai avut contact cu legea penală si a fost cercetat în stare de libertate.

Articol afisat de 2091 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective