Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2012
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Mai 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Comisarul Acozmei, noul sef al Politiei?

Comisarul Acozmei, noul sef al Politiei?

• zilele comisarului Paul Tablan la sefia Politiei Neamt sînt numãrate • cel mai probabil, în aceste zile, ofiterul va renunta la functie • cel mai vehiculat nume ca înlocuitor este cel al comisarului Adrian Acozmei, seful Biroului Rutier Roman • se pare cã Tablan a devenit indezirabil, dupã unele declaratii ale liderilor USL • în alt plan, sefii de institutii sînt cam greu de schimbat •

Nici nu au trecut douã luni de cînd actualul sef al Politiei Neamt a cîstigat concursul pentru ocuparea functiei cã scaunul a început sã i se clatine. Din potive politice. Surse demne de încredere ne-au declarat cã zilele comisarului sef Tablan în fruntea Politiei Neamt sînt numãrate, acesta urmînd sã ia o decizie în scurt timpl. Seful Politiei Neamt a recunoscut cã în urmã cu douã zile a avut o întrevedere cu seful Politiei Române, însã a refuzat sã ofere date cu privire la cele discutate. Dar umblã zvonul cã ofiterului i s-a cerut sã renunte la functie, oferindu-i-se în schimb o functie similarã într-un alt judet. De altfel, în ultimele zile, mai multi sefi de inspectorate au fost mutati din judetele lor în altele. Se pare cã oferta a fost refuzatã de comisarul sef Tablan, acesta urmînd sã-si dea, cel mai probabil demisia. ÃŽn caz contrar, el riscã sã se trezeascã cu ofiterii de la Corpul de Control pe cap. „Se stie cum se procedeazã în astfel de situatii. Ofiterului i se sugereazã sã-si dea demisia. Dacã refuzã, se trezeste cu autobuzul întesat cu ofiteri de la Corpul de Control. Sã gãsesti o chichitã care sã te ajute sã pui stampila de management defectuos nu este deloc greu“, ne-a declarat un ofiter nemtean.

Oare de aici i se trage comisarului Tablan

Alte surse ne-au mai spus cã cele mai mari sanse sã preia functia de inspector sef le-ar avea comisarul Adrian Acozmei, seful Biroului Rutier Roman. Dorinel Ursãrescu, liderul liberalilor nemteni a negat orice implicare a sa în a numi un ofiser de politie într-o functie sau alta, afirmînd cã nu este adevãrat ceea ce se zvoneste si cã nici el si nici senatorul Chelaru nu sînt interesati de cine va ocupa functia de sef la Politia Neamt. „Ne dorim doar sã fie un om decuplat de politicã. Nu m-am dus cu nici un fel de interventii, ceea ce ne dorim noi este sã fie un politist care sã vegheze ca alegerile locale sã fie corecte. Din punctul meu de vedere, seful Politiei Neamt poate sã fie si din Oltenia“, a declarat Ursãrescu. Vinerea trecutã, într-o conferintã de presã organizatã la sediul PNL, Dorinel Ursãrescu declara cã-i va cere premierului Victor Ponta sã-i dea afarã pe sefii politiei care fac politicã. A doua zi, în fata a 2.000 de persoane, adunate în fata Casei de Culturã din Piatra Neamt, Crin Antonescu, seful pe linie de partid al lui Ursãrescu, i-a cerut premierului Ponta sã-i demitã pe sefii de politie care fac politicã. Dorinel Ursãrescu a explicat de ce a solicitat demiterea sefilor de politie si de ce i-a sugerat premierului Ponta acest lucru. Liberalul a precizat cã este foarte supãrat pe pasivitatea politistilor nemteni. El spune cã de cînd a început campania electoralã, afisajul electoral al candidatilor USl a avut cel mai mult de suferit si cã politistii nu i-au prins pe autori. „Avem bannere distruse, furate, afise rupte, oameni bãtuti. ÃŽn Roman au dispãrrut 27 de bannere, unul fiind furat chiar din fata sediului politiei. Nici mãcar nu au fost solicitate înregistrãrile de pe camerele de supraveghere. Neamtul este pe primul loc la numãrul de incidente electorale si în anumite situatii lucrurile sînt clare, dosarele nu au fost solutionate“, a declarat Dorinel Ursãrescu.

Schimãrile la deconcentrate, usor de zis, mai greu de fãcut

Schimbarea guvernului de acum o lunã a adus frãmîntãri si în rîndul institutiilor deconcentrate din teritoriu, stiut fiind cã modificãrile politice atrag dupã sine sefi noi. La fel stau lucrurile si în Neamt unde la cîrma tuturor institutiilor publice existã directori ce au beneficiat de sustinerea PDL si, firesc, nu mai sînt pe placul actualilor „grei“ de la putere. Acestia au anuntat în mai multe rînduri cã vor trece la schimbarea sefilor, fiind invocate „simpatiile“. Din pãcate sau din fericire, depinde de pe care parte a baricadei sînt privite lucrurile, aceste demiteri la deconcentrate sînt simple în teorie si foarte complicate în practicã. Complicate deoarece majoritatea sînt functionari publici, statut care le conferã drepturi, si, în plus, si-au obtinut fotoliile la concurs. „Schimbarea în baza unor evaluãri profesionale picã deoarece functionarii publici sînt evaluati anual, iar asta s-a fãcut deja, urmãtoarele putînd fi realizate anul viitor. ÃŽn lipsa oricãror erori profesionale grosolane, demiterea unui functionar este foarte greu de realizat. Avînd în vedere ce s-a întîmplat acum un an-doi, cînd în urma unor astfel de demiteri pripite statul a plãtit si cîte trei salarii pentru acelasi scaun de director sau a trebuit sã plãteascã despãgubiri serioase în urma unor procese, cu sigurantã cã acum se cautã solutii elegante si, mai ales legale, de a ne da afarã. Din punctul meu de vedere cred cã solutia cea mai simplã ar fi sã ne cheme la Bucuresti iar acolo sã ni se spunã clar cã nu se doreste colaborarea cu noi. Atunci, pentru a fi de acord sã demisionãm, am putea negocia diverse aspecte si astfel totã lumea ar fi multumitã. Existã si alte solutii legale sã ne demitã dar nu cred cã trebuie sã dau eu idei“, a declarat unul dintre sefii deconcentratelor din Neamt, trecut deja prin mai multe numiri, demiteri dar si procese. ÃŽn Sãnãtate nimeni nu stie nimic de nici o schimbare dar toatã lumea crede cã e prematur sã se discute, dat fiind faptul cã abia s-au definitivat sefii de la minister si Casa Nationalã. Seful Casei Judetene de Asigurãri este oarecum ferit de eventualele schimbãri, dat fiind cã pînã la jumãtatea lunii iunie este în concediu de odihnã.

Articol afisat de 4023 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective