Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Iulie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sãnãtatea nemtenilor, pe mîna vicelui Fãrcãsanu

• vicepresedintele CJ Mihai Fãrcãsanu, va avea ca atributii si supervizarea spitalelor Piatra Neamt si de Psihiatrie Roman • joi, 12 iulie, va fi si o sedintã a Consiliului de Administratie unde se vor face schimbãri ale unor membri •

Legislativul nemtean are în administrare din 2010 douã unitãti sanitare importante, Spitalul Judetean, care deserveste peste 120.000 de locuitori si Spitalul de Psihiatrie Roman. Acest lucru implicã tot felul de responsabilitãti, financiare în primul rînd, deoarece administratia publicã judeteanã este desemnatã sã suporte cheltuielile administrative, dar se ocupã si de investitii. Cu alte cuvinte, Consiliul Judetean are un rol foarte important în bunul mers al celor douã spitale, acest lucru însemnînd de la numirea managerilor si pînã la aprovizionarea unitãtilor sanitare cu tot ceea ce trebuie. Schimbarea conducerii CJ a produs si unele schimbãri în privinta responsabililor cu Sãnãtatea, iar cel care se va ocupa de acum încolo de cele douã spitale din judet este vicepresedintele CJ, Mihai Fãrcãsanu, liderul PP-DD Neamt. „Printre alte atributii ale mele se numãrã si supravegherea celor douã spitale, care sînt în administrarea Consiliului Judetean. Am avut deja o întîlnire cu managerul spitalului din Piatra Neamt si am vãzut cã sînt niste probleme financiare. Mã refer aici la datoriile existente. Am stabilit un termen de douã sãptãmîni pentru a reanaliza problemele. De asemenea, am avut o întîlnire cu reprezentantii sindicatelor de la spital, existînd un conflict între ele si sper cã am mediat disputele. Pe de altã parte, joi va avea loc o sedintã a Consiliului de Administratie al Spitalului si, dacã nu va putea participa domnul presedinte, voi merge eu. ÃŽn perioada imediat urmãtoare voi fi prezent si la Roman, unde voi vedea cum stau lucrurile la spitalul care este în subordinea noastrã“, a precizat vicele Fãrcãsanu.
Sedinta Consiliului de Administratie care va avea loc joi, 12 iulie, va avea mai multe puncte pe ordinea de zi. În primul rînd se va cere avizul acestui for pentru majorãrile salariale impuse de lege, dar si pentru acordarea bonurilor de masã integral pentru luna iulie ca urmare a eliminãrii plafonului de 70% pentru cheltuielile de personal din bugetul spitalului. De asemenea, se vor produce cel mai probabil si niste schimbãri în rîndul componentei CA, acest lucru fãcîndu-se potrivit legii, deoarece s-a modificat structura CJ.
Din Consiliul de Administratie fac parte cinci membri, doi din partea DSP si trei de la CJ, acestia trebuind sã fie majoritari pentru cã reprezintã ordonatorul de credite. Potrivit legii, cei trei reprezentanti ai CJ trebuie sã fie un consilier judetean, un consilier al presedintelui si un economist. În acest moment, reprezentantul CJ este medicul Valeriu Andrita, reprezentantul presedintelui este medicul Cristian Petrovici, iar economistul este Elena Filipescu, care a înlocuit-o pe Ada Butuc, intratã recent în concediu de crestere a copilului. Noul presedinte al CJ, Culitã Tãrîtã, urmeazã sã-si numeascã noii reprezentanti în CA la spital si la fel va trebui sã facã si la Spitalul de Psihiatrie Roman.

Articol afisat de 1641 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective