Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Iulie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

243 de locuri libere în licee

• din pãcate, nu are cine sã le ocupe decît într-o micã mãsurã • clasele rãmase fãrã efective se regãsesc în 14 unitãti • 120 de elevi din alte judete au ales sã fie liceeni în Neamt • cea mai mare medie a unui „strãin“ este 9,52 • vine din Iasi si a ales „Roman Vodã“ • cel mai slab admis din Neamt are media 3,94 •

Liceele nemtene s-au dovedit si în acest an prea ofertante în comparatie cu puterea de absorbtie a candidatilor. Dupã prima sesiune de admitere computerizatã, care a lãsat pe dinafarã 13 absolventi de gimnaziu din judet, 243 de locuri n-au fost ocupate de viitori liceeni, motiv pentru care locurile vor fi scoase pentru a fi ofertate în urmãtoarele douã sesiuni de admitere. Chiar si asa, ocupanti pentru toate dintre ele nu vor fi gãsiti. Cele 243 de locuri se gãsesc în 14 licee din judet, cele mai multe de la sate. La Borca se mai gãsesc 25 de locuri libere, cît de-o clasã, la Petru Poni Roman - 23, la Pipirig 19, iar la Sãbãoani 19. Printre profilele care s-au dovedit neatractive se numãrã contructii, instalatii si lucrãri publice; electric; materiale de constructii; industrie textilã si pielãrie; agriculturã; mecanicã; matematicã-informaticã si fabricarea produselor din lemn.

120 de liceeni de „import“

Pentru anul scolar 2012-2013, planul de scolarizare prevede 4.424 de locuri pentru clasa a IX-a în liceele nemtene. Dupã prima admitere computerizatã, au fost ocupate 4.184 de locuri. Pe patru dintre acestea au venit elevi cu media zece pe linie, o absolventã a Scolii nr. 3 Piatra Neamt, doi absolventi de la Vasile Conta Tîrgu Neamt si o absolventã a Liceului Comercial Spiru Haret Piatra Neamt. Un elev de la Vasile Conta, care a terminat tot cu zece si gimnaziul si cele douã teze de la evaluarea nationalã, va studia în alt judet. Anul acesta, cea mai micã medie la admitere este 3,49. Elevul a ales sã îsi continue studiile la Liceul Tehnologic Dãmuc, el provenind de la Scoala Telec - Bicazu Ardelean. Copilul respectiv a primit nota 1 la evaluarea nationalã, pe ambele lucrãri, si a terminat gimnaziul cu media 5,94. Dintre cãzutii nemteni, cea mai mare medie este de 5,75 si apartine unui elev de la Scoala Piatra Soimului. De altfel, multi dintre cei 13 respinsi ai acestei sesiuni sînt elevi care provin de la aceastã unitate de învãtãmînt, care nu au bifat suficiente clase cît sã fie declarati admisi. Ultima medie de respins este 3,94 si apartine unui copil de la Scoala Tolici, comuna Petricani. Conform situatiei oficiale de dupã admiterea de la finele sãptãmînii trecute, în judetul Neamt au intrat în rîndul liceenilor 120 de copii care au urmat cursurile gimnaziale în Iasi, Bacãu, Vrancea, Bucuresti sau Suceava. Singurul elev din Capitalã care a ales sã facã liceul în Neamt a preferat Colegiul National Roman Vodã. Aceeasi unitate de învãtãmînt a fost aleasã si de un elev din Iasi, care se dovedeste a fi cel mai bun dintre toti cei 120 din „import“. El a ocupat un loc, devenind romanvodist cu media 9,52. La polul opus, cea mai micã medie a unui absolvent de gimnaziu admis din alt judet este 4,33. Pentru cã nu toti elevii care au participat la admitere au completat un numãr suficient de optiuni care sã le asigure un loc în liceu, treisprezece copii nemteni au ratat înscrierea. Si dintre cei care au crescut în alte judete si au vrut sã facã liceul în Neamt sînt unii care au picat, cum este cazul unei absolvente de la Scoala Mircesti, judetul Iasi, nerepartizatã cu media 5,8.

Din nou admitere în licee

Candidatii din seria curentã, precum si cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani pînã la data începerii cursurilor anului scolar 2012-2013 si care nu au fost admisi la liceu în sesiunea de zilele trecute, sînt asteptati sã facã formalitãtile pentru admitere sãptãmîna aceasta. ÃŽn perioada 16-20 iulie se completeazã fisele de optiuni de cãtre cadidatii care nu au participat la prima repartizare, cei rãmasi nerepartizati dupã prima etapã a admiterii si de cãtre cei care au fost respinsi la liceele care organizeazã probe de aptitudini. „Fisele completate, în original, stampilate si semnate, vor fi depuse de cãtre directorii unitãtilor de învãtãmînt la Comisia Judeteanã de la Colegiul National de Informaticã, în cursul acestei sãptãmîni“, a declarat profesor Liliana Georgescu, presedinte al Comisiei judetene de admitere. Pentru candidatii care au fost repartizati si refuzã sã mai participe, directorii scolilor se vor asigura cã pãrintii acestora au dat o declaratie în acest sens. Dupã prima etapã, din Neamt au fost respinsi 13 elevi, acestora urmînd sã li se alãture altii care nu s-au înscris imediat dupã încheierea cursurilor din iunie.

Articol afisat de 1927 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective