Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2012
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scrutinul de duminicã ne costã 12,2 miliarde vechi

• 835.000 de lei reprezintã cheltuieli de personal, iar cu restul se acoperã bunurile si serviciile • sînt 479 de sectii de votare, în listele electorale permanente fiind 473.809 alegãtori •

Pregãtirile pentru referendumul de duminicã, 29 iulie, sînt tot mai concrete, Prefectura Neamt putînd în acest moment sã precizeze toate datele legate de desfãsurarea evenimentului. În judetul Neamt se regãsesc în listele electorale permanente 473.809 persoane, din care 399.064 detin cãrti de identitate. Fatã de procesele electorale de pînã acum, de aceastã datã în judet vor fi deschise 479 de sectii, cu cinci în plus, conform cererilor primarilor. Cele cinci sectii noi sînt în Tîrgu Neamt, Alexandru cel Bun, Bãltãtesti, Ceahlãu si Dochia. Au fost ridicate de cãtre Prefecturã 521.280 de buletine de vot, tot atîtea timbre autocolante si 2.385 de stampile cu mentiunea ã"votatã". ã"Institutia prefectului a asigurat tipãrirea a 8.732 de liste electorale suplimentare si 23.950 de cereri pentru votarea cu urna specialã. Pentru buna desfãsurare a evenimentului, s-a alocat suma de 1.225.000 de lei, din care 835.000 de lei reprezintã cheltuieli de personal si 390.000 de lei pentru bunuri si servicii. Pe 27 iulie vor fi distribuite pentru toate localitãtile din judet, de la sediul Biroului Electoral Judetean, buletinele de vot, stampilele din toate categoriile si celelalte materiale folosite în procesul de votareã", a declarat Ilie Haralambie Mitea, prefect al judetului Neamt.
Ultima zi în care se mai pot depune solicitãri pentru primirea urnei mobile este sîmbãtã, pînã la ora 20. Daniela Soroceanu, subprefect de Neamt, a precizat cã Prefectura a invitat toate cele 27 de organizatii nonguvernamentale din judet sã se implice în procesul de supraveghere a referendumului si rãmîne de vãzut cîte vor da curs solicitãrii. Biroul Electoral Judetean Neamt pentru acest scrutin este la fostul sediul al BRD, de pe strada Lt. Drãghiescu, vizavi de Apa Serv.

Puscãrie pentru aranjamentele la referendum

În cursul zilei de miercuri, 25 iulie, sefii Prefecturii Neamt au participat la o videoconferintã cu premierul Victor Ponta pe tema referendumului. Pe lîngã alte precizãri, cele mai insistente observatii s-au fãcut pe tema articolelor de lege care prevãd aplicarea pedepsei cu închisoarea între 6 luni si 5 ani pentru cei care vor împiedica prin orice mijloace libertatea de exprimare a cetãtenilor. Aceeasi sanctiune se aplicã si în cazul celor care vor oferi bani pentru participarea sau neprezentarea la referendum, sanctiunea urmînd a fi acordatã ambelor pãrti implicate în „întelegere“.

Articol afisat de 1172 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective