Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2012
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2012
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scrutinul de duminică ne costă 12,2 miliarde vechi

• 835.000 de lei reprezintă cheltuieli de personal, iar cu restul se acoperă bunurile si serviciile • sînt 479 de sectii de votare, în listele electorale permanente fiind 473.809 alegători •

Pregătirile pentru referendumul de duminică, 29 iulie, sînt tot mai concrete, Prefectura Neamt putînd în acest moment să precizeze toate datele legate de desfăsurarea evenimentului. În judetul Neamt se regăsesc în listele electorale permanente 473.809 persoane, din care 399.064 detin cărti de identitate. Fată de procesele electorale de pînă acum, de această dată în judet vor fi deschise 479 de sectii, cu cinci în plus, conform cererilor primarilor. Cele cinci sectii noi sînt în Tîrgu Neamt, Alexandru cel Bun, Băltătesti, Ceahlău si Dochia. Au fost ridicate de către Prefectură 521.280 de buletine de vot, tot atîtea timbre autocolante si 2.385 de stampile cu mentiunea ă"votată". ă"Institutia prefectului a asigurat tipărirea a 8.732 de liste electorale suplimentare si 23.950 de cereri pentru votarea cu urna specială. Pentru buna desfăsurare a evenimentului, s-a alocat suma de 1.225.000 de lei, din care 835.000 de lei reprezintă cheltuieli de personal si 390.000 de lei pentru bunuri si servicii. Pe 27 iulie vor fi distribuite pentru toate localitătile din judet, de la sediul Biroului Electoral Judetean, buletinele de vot, stampilele din toate categoriile si celelalte materiale folosite în procesul de votareă", a declarat Ilie Haralambie Mitea, prefect al judetului Neamt.
Ultima zi în care se mai pot depune solicitări pentru primirea urnei mobile este sîmbătă, pînă la ora 20. Daniela Soroceanu, subprefect de Neamt, a precizat că Prefectura a invitat toate cele 27 de organizatii nonguvernamentale din judet să se implice în procesul de supraveghere a referendumului si rămîne de văzut cîte vor da curs solicitării. Biroul Electoral Judetean Neamt pentru acest scrutin este la fostul sediul al BRD, de pe strada Lt. Drăghiescu, vizavi de Apa Serv.

Puscărie pentru aranjamentele la referendum

În cursul zilei de miercuri, 25 iulie, sefii Prefecturii Neamt au participat la o videoconferintă cu premierul Victor Ponta pe tema referendumului. Pe lîngă alte precizări, cele mai insistente observatii s-au făcut pe tema articolelor de lege care prevăd aplicarea pedepsei cu închisoarea între 6 luni si 5 ani pentru cei care vor împiedica prin orice mijloace libertatea de exprimare a cetătenilor. Aceeasi sanctiune se aplică si în cazul celor care vor oferi bani pentru participarea sau neprezentarea la referendum, sanctiunea urmînd a fi acordată ambelor părti implicate în „întelegere“.

Articol afisat de 1108 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective