Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2012
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 August 2012
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Consigliere“ pentru primarul de T´┐Żrgu Neamt

• Francesco Capuano si-a ´┐Żnceput activitatea ´┐Żn prim´┐Żrie, dar lucreaz´┐Ż deocamdat´┐Ż ca voluntar, f´┐Żr´┐Ż leaf´┐Ż • se va ocupa de atragerea fondurilor comunitare, de toate contractele si achizitiile prim´┐Żriei, dar si de organizarea de evenimente publice •´┐Żn timp ce o multime de t´┐Żrgnemteni au luat drumul Italiei ´┐Żncerc´┐Żnd s´┐Ż-si croiasc´┐Ż o soart´┐Ż mai bun´┐Ż, un locuitor al Peninsulei a parcurs traseul ´┐Żn sens invers, stabilindu-se ´┐Żn urbea de sub Cetate si dezvolt´┐Żnd aici o afacere rentabil´┐Ż. Este vorba despre Francesco Capuano, italianul nominalizat recent pentru functia de consilier al primarului din T´┐Żrgu Neamt. De profesie arhitect, acesta lucreaz´┐Ż deocamdat´┐Ż ca voluntar la prim´┐Żrie p´┐Żn´┐Ż se fac toate formele de angajare. Are ´┐Żn echipa sa doi studenti, tot voluntari. L-am g´┐Żsit lucr´┐Żnd ´┐Żn biroul ocupat anterior de fostul city-manager Vasile Luculescu. Vorbeste bine rom´┐Żneste, desi accentul ´┐Żi tr´┐Żdeaz´┐Ż originea. Ne-a povestit c´┐Ż ´┐Żn1995 a venit pentru prima dat´┐Ż ´┐Żn Rom´┐Żnia si s-a oprit direct la T´┐Żrgu Neamt adus de o persoan´┐Ż care lucrase pentru el ´┐Żn Italia si care i-a propus s´┐Ż se ocupe de o afacere similar´┐Ż ´┐Żn urbea de sub Cetate. „Am zis: «De ce nu?» M-am urcat ´┐Żn avion si am venit p´┐Żn´┐Ż aici si de atunci a ´┐Żnceput leg´┐Żtura cu T´┐Żrgu Neamt“. A pus bazele pensiunii Aristocratis, s-a c´┐Żs´┐Żtorit cu o t´┐Żrgnemteanc´┐Ż si au ´┐Żmpreun´┐Ż dou´┐Ż fetite de 5 si 7 ani. Va face si demersurile necesare pentru obtinerea dublei cet´┐Żtenii, rom´┐Żn´┐Ż si italian´┐Ż. Dup´┐Ż alegerile locale din 10 iunie, i s-a propus s´┐Ż intre ´┐Żn echipa noului primar Daniel Harpa si a acceptat. „Am acceptat si deocamdat´┐Ż s´┐Żnt consilier personal al primarului, voluntar, f´┐Żr´┐Ż retributie, dar cu foarte multe lucruri de f´┐Żcut si de rezolvat“, crede Francesco Capuano (foto).

Fonduri comunitare pentru turism

´┐Żn opinia lui, singura sans´┐Ż a orasului este reprezentat´┐Ż de fondurile comunitare care ar trebui canalizate ´┐Żn primul r´┐Żnd pentru dezvoltarea turismului. „Sincer, dac´┐Ż eu as fi un turist, nu stiu dac´┐Ż as veni ´┐Żn T´┐Żrgu Neamt. Tot ce este ´┐Żn jur este foarte interesant de vizitat, dar orasul ´┐Żn sine nu ofer´┐Ż prea multe posibilit´┐Żti de petrecere a timpului. Un turist trebuie s´┐Ż vin´┐Ż pentru 3-4 zile. Viziteaz´┐Ż m´┐Żn´┐Żstirile, Cetatea, dar seara nu are ce face. Vom ´┐Żncerca s´┐Ż ne ocup´┐Żm ´┐Żn primul r´┐Żnd de un strand si poate si o piscin´┐Ż pentru iarn´┐Ż. Domnul primar se asteapt´┐Ż s´┐Ż m´┐Ż ocup ´┐Żn cea mai mare parte de finant´┐Żri de la comunitatea european´┐Ż si s´┐Ż organizez orasul ´┐Żntr-un mod mai pl´┐Żcut. Proiecte avem multe, dar din septembrie pornim cu toate fortele, fiindc´┐Ż acum, vara, nu ne ascult´┐Ż nimeni. O s´┐Ż ´┐Żncep s´┐Ż merg la Bucuresti, la Bruxelles, s´┐Ż vedem ce se poate obtine. Am ´┐Żnteles c´┐Ż numeroase orase din tar´┐Ż au obtinut foarte mult. Am vorbit cu city-manageri, mi-au spus c´┐Ż e greu, dar nu imposibil. C´┐Ż trebuie foarte mult´┐Ż r´┐Żbdare si foarte multe ture la Bucuresti, b´┐Żtut la usi, insistat foarte mult. Vom face tot ce putem pentru accesarea de fonduri, fiindc´┐Ż e singura solutie pentru T´┐Żrgu Neamt“, a mentionat Francesco Capuano. Este intrigat de faptul c´┐Ż ´┐Żntr-un oras mic cum e T´┐Żrgu Neamt lumea nu prea socializeaz´┐Ż. Si-a propus s´┐Ż scoat´┐Ż oamenii din case, organiz´┐Żnd evenimente pentru copii si adulti. Prima activitate a avut loc s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż, 28 iulie, c´┐Żnd o multime de copii au mers ´┐Żn parcul de l´┐Żng´┐Ż Casa Culturii la un spectacol de p´┐Żpusi. „Nu vrem s´┐Ż cheltuim bani neap´┐Żrat, vrem s´┐Ż c´┐Żnt´┐Żrim bine ce este de f´┐Żcut. C´┐Żt mai putini bani se pot cheltui ca s´┐Ż ias´┐Ż un eveniment frumos“, a afirmat italianul. Tot el se va ocupa si de contractele prim´┐Żriei: „Partea mea, deocamdat´┐Ż, este tot ce se va ´┐Żnt´┐Żmpla la prim´┐Żrie cu contractele noi, licitatiile, achizitiile ´┐Żn general. Banii publici s´┐Ż fie cheltuiti cu mai mult´┐Ż atentie, fiindc´┐Ż, fiind putini si cu datorii foarte mari g´┐Żsite la prim´┐Żrie, trebuie s´┐Ż ´┐Żncerc´┐Żm o renegociere a contractelor, s´┐Ż le facem mai avantajoase pentru prim´┐Żrie. Am ´┐Żnceput s´┐Ż verific toate contractele care s´┐Żnt ´┐Żn derulare. Multe dintre ele se pot renegocia, se pot economisi bani. S´┐Żntem ´┐Żn discutii cu Eurosal, pentru salubritatea orasului. Am vorbit si cu domnul director de la Symmetrica (nr - firma care a pus pavele ´┐Żn oras) si ´┐Żn curs de verificare e si contractul cu modernizarea iluminatului public, e si acolo o sum´┐Ż foarte mare. S´┐Ż vedem dac´┐Ż reusim s´┐Ż renegociem si cu ei, sau s´┐Ż avem niste bonusuri“.

Articol afisat de 2161 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective