Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Septembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primaru` si cumãtra...

Primaru` si cumãtra...

• edilul Leoreanu sustine cã transformarea ALOFM-ului în compartiment este o vendetã politicã pe care nu o va tolera • directorul executiv al AJOFM riposteazã si spune cã primarul ar avea interese în mentinerea ca sef de serviciu la Roman a Corneliei Moldovanu, care-i este cumãtrã •

Primarul Laurentiu Leoreanu este supãrat rãu de tot pe noua sefã a Agentiei Judetene a Fortelor de Muncã, din cauza desfiintãrii serviciului de la Roman si a transformãrii acestuia în compartiment al institutiei judetene. „Am vãzut cã o angajatã de pe acolo mi-a transmis cã nu-i treaba mea ce se întîmplã la ALOFM. Eu vreau sã-i spun cã tot ce miscã în Roman, indiferent de institutie, stã în atentia primarului. Eu m-am luptat pe tot parcursul primului meu mandat sã aduc la Roman cît mai multe servicii, care sã fie cît mai aproape de beneficiarii acestora, cetãtenii. Dacã acesti functionãrasi au fost romascani si-au devenit «pîrîti» prin «transbordarea» în Piatra Neamt, sã rãmînã acolo, desi sentimentul de a fi romascan trebuie sã-l aibã fiecare. Mi s-a transmis prin intermediul presei sã nu mã bag în treburile interne ale AJOFM. Bine cã am fost bun atunci cînd am fost rugat sã-i ajut cu pãstrarea arhivei acestei institutii la Roman si le-am întins o mînã. Si acum arhiva lor stã în institutii ale Primãriei. Am sã le scot în stradã arhiva sã vãd ce-or sã facã atunci. Nu este cazul, însã, sã intru în conflict cu un simplu angajat, efemer, pe un post de conducere. Serviciul de la Roman a fost desfiintat sã se înfiinteze la Piatra Neamt o structurã care sã coordoneze compartimentul de la Roman. Interesul romascanilor este sã aibã serviciile cît mai aproape. Ei cred cã se joacã cu mine bambilici. Am dus rãzboaie mai grele decît acesta, cu un functionãras care-si permite sã facã un atentat la serviciile noastre. Sãptãmîna aceasta mã voi întîlni cu seful Directiei de Muncã, despre care am auzit cã este un om asezat. Am discutat si cu parlamentarii nostri de Neamt, care vor interveni la Bucuresti“, a declarat Laurentiu Leoreanu (foto).

Revansã politicã

Primarul spune cã în realitate transformarea serviciului de la Roman într-un compartiment este o vendetã politicã. „Este o revansã politicã, iar revansele politice nu trebuie sã ricoseze în romascani. Cum poate sã-si permitã un fitecine, pus acolo pe criterii politice, sã desfiinteze un serviciu deja înfiintat. Am avut o colaborare permanentã cu ALOFM-ul mãcar pe douã componente. Primeam sãptãmînal o listã a locurilor de muncã si la audiente îi îndreptãm pe cetãteni cãtre locurile de muncã libere. Pe de alta parte am sprijinit întotdeauna organizarea unor tîrguri a locurilor de muncã la Roman. Schimbarea sefilor pe criterii politice o pot întelege, cã asa s-a practicat de cãtre toate formatiunile ajunse la putere, dar nu pot întelege cã de dragul de a creea posturi în Piatra Neamt le desfiintezi pe cele de la Roman“, a mai spus primarul. Acesta sustine cã nu profereazã nici un fel de amenintãri, dar avertizeazã cã asemenea practici nu le va tolera. „Nu as vrea sã devin jurnalist de investigatii si sã scot la ivealã niste lucruri pe care unii le credeau de mult uitate. Va iesi deranj mare“, a mai spus Laurentiu Leoreanu.

„Nu am fãcut nimic care sã aducã atingere romascanilor“

Contactatã telefonic, sefa AJOFM, Titela Popescu ne-a declarat cã nu se astepta la o asemenea reactie si un asemenea atac la persoana sa, din partea primarului de Roman. „Nu am cunostintã despre aceastã ultimã declaratie a domnului primar. Repet ceea ce am mai declarat. Nu am fãcut un atac la pesoana dumnealui, ci am spus doar cã ceea ce se întîmplã în cadrul si în interiorul Agentiei este o modificare a fluxului pe organigramã si nu afecteazã cu absolut nimic modul de organizare al Agentiei. Noi ca si institutie sîntem în primul rînd subordonatii Agentiei Nationale si atîta vreme cît eu am modificat aceastã organigramã prin ordin al Ministrului Muncii nu vãd care ar fi problema Primãriei Roman. Eu nu am fãcut nimic care sã aducã atingere romascanilor. Compartimentul de la Roman functioneazã în aceleasi conditii, cu acelasi numãr de personal. Singura modificare pe care am fãcut-o a fost schimbarea sefei de serviciu. Nu mã las atrasã în astfel de atacuri ale domnului primar. Este vorba de politica unei persoane, a fostei sefe de serviciu, care este în relatii de rudenie cu domnul primar. Eu pot dovedi oricînd si pot fi testatã privind capacitatea mea profesionalã. Nu sînt «un functionãras». Mã asteptam ca domnul primar sã respecte fiecare om ca atare“, a precizat Titela Popescu, directorul executiv al AJOFM Neamt. Aceasta spune cã informatia potrivit cãreia si-ar fi încadrat fiica la Agentie la Piatra Neamt strecuratã jurnalistilor „pe surse“ nu este adevãratã, fiica sa aflîndu-se în somaj, la Bucuresti. Cît despre arhivã, ea este pãstratã de primãrie în baza unui protocol institutional si nu al unui hatîr personal.

Articol afisat de 2132 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective