Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DUPÃ MOARTE,EROINÃ ÎN ITALIA

DUPÃ MOARTE,EROINÃ ÎN ITALIA

• o tînãrã din Alexandru cel Bun a decedat într-un accident petrecut în Italia • Andreea Lupu a fost spulberatã pe trecerea de pietoni de un motocilclist italian • dupã patru zile, timp în care s-a aflat în comã, tînãra a murit • gestul pãrintilor fetei, care au fost de acord ca organele Andreei sã fie donate, a fãcut înconjurul Italiei • nemteanca lucrase la un post de televizune din Ancona si intentiona sã-si facã o carierã în domeniu •

Decesul unei tinere, de 28 de ani, din Alexandru cel Bun, a fost tratat pe larg în ultimele zile de presa italianã. Gestul pãrintilor fetei, care au fost de acord sã doneze organele fiicei pentru a salva de la moarte aproape sigurã opt italieni, a impresionat puternic opinia publicã italianã. Presa a prezentat pe larg acest caz, iar numeroase televizuni au readus în discutie sensibila problemã a donãrii de organe. În semn de pretuire si respect, medicii spitalului din Ancona, care au încercat sã-i salveze viata fetei, au decis sã înfiinteze o asociatie care va purta numele Andreei. Tragedia în urma cãreia si-a pierdut viata Andreea Elena Lupu s-a consumat în seara de 27 septembrie, în centrul orasului Potenza Picena, unde nemteanca îsi cumpãrase o locuintã. Tînãra se întorcea de la serviciu, iar înainte de a ajunge acasã a fãcut cumpãrãturi. Cînd mai avea cîteva sute de metri pînã la locuinta sa, Andreea a fost lovitã în plin de un motociclist pe o trecere de pietoni. În urma impactului, victima a fost aruncatã în aer cîtiva metri, dupã care a cãzut pe carosabil, lovindu-se puternic la cap de un capac de canal. A fost transportatã la spitalul din localitate, dar realizînd gravitatea leziunilor suferite (comã profundã), medicii au decis sã o transefere la o unitate din Ancona. Anuntati, pãrintii Andreei s-au deplasat în Italia unde au stat la cãpãtîiul fetei lor pînã cînd aceasta si-a dat ultima suflare.

„Organele Andreei sînt acum în toatã Italia, fiind salvate opt vieti“

ÃŽncã de la început, medicii au fost rezervati în ceea ce priveste sansele de supravietuire ale tinerei si le-au transmis si pãrintilor informatia. ÃŽn data de 3 octombrie, la ora 10,30, Andreea Lupu a decedat. „ÃŽnainte de a se produce tragedia, Andreea îsi exprimase dorinta ca dupã decesul sãu organele sã-i fie donate unor pacienti aflati în suferintã. Miercuri dimineatã, la ora 10,30, medicii au declarat decesul Andreei care se afla de mai multe zile în moarte cerebralã. Mama, Elena Lupu, a fost lîngã fiica sa pînã în ultima clipã împreunã cu sora Genoveva. Medicii au fãcut tot ce le-a stat în putintã ca sã o salveze, însã leziunile grave suferite au decis soarta acesteia. Organele Andreei sînt acum în toatã Italia, fiind salvate opt vieti. Trupul neînsufletit a fost depus la capela spitalului din Ancona, unde cunoscutii si colegii au putut sã-si ia rãmas bun. Andreea lucra si în asigurãri cu firma Loretta Di Chiara si intentiona sã facã o afacere pe cont propriu. Presa din Italia a scris în fiecare zi despre acest caz, iar medicii spitalului au hotãrît sã facã o asociatie care sã-i poarte numele si în cadrul cãreia sã se facã dezbateri pe tema importantei donãrii de organe. Visul ei era sã devinã jurnalistã“, a declarat Brîndusa Turtureanu, o bunã prietenã de-a Andreei. Cele douã au lucrat împreunã la postul de televiiune TV Centro Marche, din Ancona, Andreea find operatoare.

Ce speculeazã presa italianã

Un jurnal italian a lansat o ipotezã interesantã a accidentului. Ziaristii spun cã politistii fac investigatii pentru a stabili dacã Andreea si motociclistul care a accidentat-o se cunosteau si dacã nu cumva la mijloc nu a fost si altceva în afarã de un accident. Motociclistul, un italian de 20 de ani, ar fi iesit imediat dupã Andreea dintr-o tutungerie. Fata si-a continuat drumul, de-a lungul zidurilor orasului, în timp ce tînãrul a urcat pe motocicletã, iar dupã ce a parcurs aproximativ 50 de metri a lovit-o pe Andreea pe trecerea de pietoni.
„Mare disperare la moartea Andreei în rîndul prietenilor sãi si a celor care au cunoscut-o. Andreea era stabilitã în Italia si a lucrat anterior ca operator pentru TV Centru Marche, iar apoi la Csi Piediripa din Italia. Cei care au cunoscut-o, au descris-o ca o fatã foarte iubitoare. Mama ei a venit din România si, împreunã cu sotul sãu, au decis sã doneze organele fiicei lor. A fost un gest final de iubire fatã de unica lor fiicã“, se aratã într-un cotidian din Ancona.
Andreea Lupu era singurã la pãrinti. Ea a plecat în Italia în urmã cu mai multi ani, dupã ce a obtinut o bursã de studii. „O fatã foarte desteaptã, pãcat de ce s-a întîmplat. A plecat în Italia la studii, dupã ce a obtinut o bursã. Dupã ce a terminat scoala s-a angajat la o televiziune de acolo. Era foarte apreciatã si respectatã de colegi. Dumnezeu sã o ierte!“, a declarat Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun. Mama Andreei lucreazã de ani buni ca secretarã la Scoala din Vaduri. Trupul neînsufletit al tinerei urma sã ajungã în tarã la sfîrsitul sãptãmînii trecute.

Articol afisat de 4932 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective