Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2012
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pînã si programa de la pregãtitoare e aglomeratã

Cadrele didactice care predau la cele 202 clase pregãtitoare ce functioneazã în judetul Neamt în acest an scolar stiu ce au de urmãrit la ore, astfel încît în luna mai sã poatã realiza pentru fiecare copil raportul de evaluare. Ministerul Educatiei a publicat metodologia de evaluare a elevilor din clasa pregãtitoare si modelul de raport de evaluare pe care profesorii vor trebui sã-l completeze în luna mai 2013. „Raportul de evaluare a dezvoltãrii fizice, socio-emotionale, cognitive, a limbajului si a comunicãrii, precum si a dezvoltãrii capacitãtilor si atitudinilor de învãtare la finalul clasei pregãtitoare, cunoscut sub numele de Raportul de evaluare, va fi completat de profesori pentru toti elevii din clasele pregãtitoare, fie cã este vorba de unitãti de învãtãmînt de stat sau particular“, se precizeazã în comunicatul emis de minister. Procesul de evaluare a elevilor din clasa pregãtitoare se va desfãsura pe tot parcursul anului scolar si se va finaliza în luna mai prin completarea Raportului de activitate. La evaluare se va urmãri identificarea principalelor caracteristici ale posturii corporale corecte, executarea unor miscãri sugestive si folosirea unei mimici si a unei gestici adecvate diferitelor contexte (dialog, recitare, cîntec, dans, teatru etc.) Elevii trebuie îndrumati sã manifeste grijã pentru o relatie corectã cu mediul natural si social si sã respecte normele elementare de comportament social. Copiii au de învãtat sã pronunte cuvintele clar si rar, sã cunoascã formele geometrice, semnele grafice, culorile, sunetele, sã traseze contururi, sã stie reperele spatiale si temporale, sã clasifice pe bazã de criteriu dat etc. Cadrele didactice care predau la clasa pregãtitoare mai au multe altele de urmãrit, pentru a putea face caracterizarea completã a fiecãrui copil. Pe baza respectivelor observatii se vor putea contura programele scolare pentru acest nivel de studiu.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a catalogat curriculumul de la clasa pregãtitoare drept unul prea condensat: „Eu, uitîndu-mã putin pe curriculumul de la clasa pregãtitoare, am impresia cã este deja prea condensat în continut. Decizia o vor lua specialistii care vor lucra si, cînd vor zice cã aceea este ultima formã, vom da drumul la programele disciplinelor din primele clase ale ciclului primar si apoi la scrierea si evaluarea manualelor pentru aceste clase“.

Articol afisat de 1290 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective