Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2012
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Decembrie 2012
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Domnilor consilieri, chiar nu vã e un pic rusine?

Domnilor consilieri, chiar nu vã e un pic rusine?

• contre în sedinta de Consiliu Judetean au fost în ceea ce priveste traseele prin curse regulate în judet • cîtiva alesi judeteni urmãresc sã nu le fie afectate afacerile proprii • si pe seama societãtii Troleibuzul au iesit scîntei •

O sedintã de Consiliu Judetean ce pãrea a fi extrem de linistitã, pentru cã era ultima din acest an, iar proiectele de pe ordinea de zi nu erau dintre cele fierbinti, s-a dovedit a fi o adevãratã gîlceavã pentru cã la mijloc erau interesele unora dintre consilieri. Totul a pornit de la proiectul privind aprobarea Regulamentului si caietului de sarcini al serviciului de transport public judetean de persoane prin curse regulate în judetul Neamt, precum si a programului de tranport public judetean de persoane, prin curse regulate, pentru perioada 1 mai 2013 - 30 iunie 2019.

Interesul poartã fesul

Consilieri care pînã acum n-au scos o vorbã si cu sigurantã nici de acum nu vor mai avea multe de spus, pentru cã nu sînt caracterizati de initiative, ieri au prins grai. O consilierã de la PP-DD, care ar avea „interese“ la o firmã de tranport, a cerut aprobarea unor amendamente care vizau prelungirea sau modificarea unor trasee din judet. Altii cereau regruparea unor rute, iar altii au acuzat cã proiectul supus aprobãrii a fost realizat de cãtre o persoanã fãrã a-i consulta pe consilierii care au experientã, care circulã în teritoriu. Discutii au fost si pe seama numãrului de locuri din mijloacele de transport, sustinîndu-se cã nu e normal sã se realizeze transport extraurban cu microbuze care nu au decît zece locuri. „Aceste modificãri vor face sã se scoatã unii transportatori de pe unele trasee si favorizati altii!“, a spus un consilier. Altul a semnalat faptul cã nu de mult a apãrut un ordin de ministru, care este mai presus de lege, în baza cãruia licitatiile pe trasee se vor face pe sase ani - „Asta înseamnã cã va apãrea o castã! Interesele se vãd din avion!“, a spus un alt ales judetean. Apoi, s-a propus amînarea proiectului pentru sedinta de la începutul lui 2013, presedintele Culitã Tãrâtã sustinînd în mai multe rînduri acest lucru: „Nu vreau sã luãm o hotãrîre pripitã! Eu cred cã nu înteleg ceva din toatã discutia asta - care e interesul? Cã mie ceva îmi scapã... Cred cã trebuie sã se adune toti consilierii care stiu ceva despre transportul în comun si sã avem spre aprobare un proiect care sã fie bine documentat si sã nu nedreptãteascã pe cineva!“.

Troleibuzul, urît de unii, sustinut de altii

Discutiile din sedintã au vizat si societatea Troleibuzul, condusã de circa douã luni de Nadia Nãstase. Unii consilieri au sustinut cã nu trebuia sã se cumpere microbuze pentru aceastã societate si nici sã facã traseele care depãsesc limita municipiului. Constantin Iacoban a încercat sã dea o explicatie - microbuzele s-au luat pentru cã nu existã retea pentru troleibuze. Directorul Nadia Nãstase s-a arãtat destul de tãioasã la replicile dure ale unora dintre consilieri. „Din ce vãd aici, cuvîntul de ordine este «interese». De cîteva luni am reusit sã facem economie din subventiile pe care le primim de la CJ, în valoare de 3.5 miliarde de lei vechi. Acesti bani vor fi directionati pentru achizitionarea de mijloace de transport. Au fost foarte multe scurgeri de bani în aceastã socitatate. Am renuntat la multe dintre contractele pãguboase, ne asigurãm paza cu oamenii nostri si am economisit 300 de milioane de lei vechi, alti 400 de milioane i-au obtinut de la asigurãri, ne luãm piese de la furnizori directi, fãrã sã mai apelãm la cei de mîna a saptea“, a spus Nadia Nãstase. Comentariile ei directe la adresa unui consilier au fost atacate de cãtre Vasile Pruteanu, care a spus: „Vreau ca toti invitatii la sedintele de CJ sã se poarte cuviincios, nu sã vinã aici si sã judece consilierii. Fiecare dintre noi are în spate un numãr de voturi si nu cred cã e normal sã se comporte cineva în felul acesta. Si as vrea ca asta sã fie o regulã generalã pentru toti invitatii!“. Printre dinti înclestati si nervi pe alocuri întinsi la maximum, proiectul a fost amînat pentru prima sãptãmînã din ianuarie.

Articol afisat de 2423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective