Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2013
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

MECTS are în plan sã schimbe manualele

• pînã la realizarea acestui plan, în scolile nemtene se vor mai gãsi cãrti rufoase • totusi, oficialii sustin cã trebuie schimbate toate cãrtile scolare • încetul cu încetul vor apãrea si manualele pe suport electronic •

Planurile celor din Ministerul Educatiei legate de una dintre cele mai importante probleme ale elevilor - manualele scolare - par a urmãri sã rezolve disconfortul multora dintre copii, care învatã pe cãrti vechi, rufoase, poate chiar fãrã sã aibã toate paginile. Si mai trist este cã multi dintre elevi nici nu mai primesc cãrtile pe care lucreazã la scoalã, pãrintii fiind nevoiti sã le cumpere din librãrii sau în cea mai fericitã situatie, din anticariate, unde sînt mai ieftine. Unii dascãli se aratã mai îngãduitori si acceptã sã învete cîte doi copii pe aceeasi carte, scutindu-i astfel pe pãrinti de o cheltuialã sau de drumuri multe în cazul în care trebuie sã caute editii care nu se mai gãsesc pe piatã.
Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat încã de la început de an, cã manualele scolare vor fi schimbate, fãcînd precizarea cã nu toate vor fi în format electronic. „Este nevoie sã le revedem, sã le schimbãm, dintr-un motiv foarte simplu: dacã din punctul de vedere al curriculumului au mai fost modificãri, aduceri la zi, din punctul de vedere al manualelor sînt unele care au 12 ani vechime. ÃŽn momentul de fatã, proiectul este început dinainte, l-am gãsit aici în minister, a existat si un proiect pe fonduri structurale care a analizat toate aceste componente. Acum avem toate aceste informatii si trebuie sã ne apucãm sã desenãm noul program-cadru, curriculum si apoi sã încercãm sã dãm drumul la manuale. Procesul este de duratã. ÃŽncercãm sã vedem dacã ne raportãm strict la ce spun specialistii, în varianta cea mai optimistã vorbim de 6 ani pentru cã trebuie schimbate manualele de la I-IV, V-VIII, IX-XII“, a declarat ministrul Remus Pricopie. Acesta a mai spus cã se investigheazã posibilitatea ca întreg acest proces sã se facã folosindu-se mãcar într-o oarecare mãsurã fonduri structurale. „De asemenea, se discutã despre conceptul de manual pentru cã probabil în 2016 cred cã manualul va arãta altfel. Ar trebui sã fie o combinatie între manualul în formã clasicã si instrumente electronice pe care elevul sã le gãseascã pe o platformã. Cred cã dimensiunea softurilor educationale este una extrem de importantã. Vom lucra la manuale cu partenerii traditionali, dar si cu alte institutii cu care nu am lucrat pînã acum, specializate în manuale scolare, din Europa“, a mai precizat ministrul Educatiei.
Începînd cu 2013, în toate unitãtile de învãtãmînt din judet, Ministerul Educatiei va derula în proiect în baza cãruia se va introduce internetul.

Articol afisat de 1263 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective