Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SEFUL POLITIEI, DESPRE ATENTAT

SEFUL POLITIEI, DESPRE ATENTAT

• comisarul sef Paul Tablan a declarat cã se va face o analizã pentru a se stabili de ce s-a ajuns la evenimente grave în Piatra Neamt - atentate si împuscãturi • „Sînt douã-trei persoane care asa înteleg sã-si rezolve conflictele personale sau familiale“, a declarat Tablan • întrebat dacã s-au fãcut presiuni asupra sa pentru a renunta la functie, inspectorul sef nu a negat, dar a spus cã nu au venit din zona politicului •

Recentul atentat cu bombã de la Piatra Neamt, esuat din fericire, cînd trei indivizi din Bacãu au amplasat o bombã sub masina lui Bogdan Mararu, a fost cel mai important si complex eveniment din acest an. Pãrerea apartine comisarului sef Paul Tablan, seful Politiei Neamt. Ofiterul este de pãrere toate aceste lucruri, inclusiv alte acte de violentã din ultima perioadã, au ca factor comun un grup restrîns de persoane. Seful Politiei a mai declarat cã se face o anchetã serioasã pentru a se stabili de ce s-a ajuns în aceastã situatie. „Am început anul în fortã, cu o actiune complexã pe grupãri infractionale. A fost o reusitã a organelor de politie, dar si a Parchetului si a celorlalti care au fost alãturi de noi. Nu ascund cã trebuie fãcutã o analizã clarã, concretã, care pentru noi este foarte importantã. Vrem sã vedem de ce s-a ajuns sã vorbim de împuscãturi, bombe si alte astfel de evenimente pe raza unui municipiu resedintã de judet considerat nu cu foarte mult timp în urmã unul dintre cele mai sigure din Europa“, a declarat Paul Tablan. Si, totusi, oamenii legii au habar cu privire la ceea ce se întîmplã. „Asa cum se stie, sînt douã-trei persoane a cãror capacitate nu vreau eu sã o comentez si care asa înteleg sã-si rezolve conflictele personale si familiale si atunci recurg la astfel de gesturi. Usor, usor sînt sigur cã vom reusi si nu ne vom mai confrunta cu astfel de evenimente deosebit de grave. Vã dati seama ce s-ar fi întîmplat dacã exploda acea bombã pe raza orasului Piatra Neamt? Si nu mã refer din punct de vedere al scaunului inspectorului sef sau a altor factori de decizie, ci la sentimentul de sigurantã al cetãteanului. Cu sigurantã acesta ar fi sãrit în aer proportional cu suflul exploziei. Cea mai mare multumire este cã acea bombã nu a explodat, iar cã cei care au pus-o au ajuns acolo unde le este locul. Sperãm cã dacã mai sînt si altii sã ajungã tot acolo“, a declarat inspectorul sef, care a precizat cã s-a gîndit la o solutie pentru a-i premia pe politistii care au participat la aceastã actiune, chiar dacã fondurile bãnesti ale IJP pentru recompense nu au depãsit cifra zero în 2012, urmînd sã fie la acelasi nivel si în acest an.

„Nu s-au fãcut presiuni politice împotriva mea pentru a-mi da demisia“

Chestionat în legãturã cu zvonurile apãrute în ultima vreme cu privire la iminenta sa schimbare din functie, comisarul sef Tablan nu a negat, însã a precizat cã presiunile nu au venit din zona politicã. „Bineînteles cã existã tot timpul presiunea actului managerial pe care îl faci, dar presiuni directe de genul «pleacã astãzi sau scrie-ti demisa» nu au fost. E normal ca orice manager sã simtã presiunea actului sãu de conducere. Dacã nu ai rezultate nu trebuie sã vinã cineva sã-ti spunã sã pleci. Ar fi dureros dacã aceste semnale ar veni din zona politicului, pentru cã una este sã-ti cearã demisia un sef ierarhic, pe linie profesionalã, alta sã-ti cearã cineva demisia pe niste relatii politice. Dacã ai motiv sã cedezi, si vorbesc în numele meu, cedezi. Sã fiti convinsi cã în momentul în care simt, si nu numai eu, inclusiv echipa managerialã, cã nu mai putem face fatã, lãsãm locul altor persoane. Pretentia mea ar fi fost ca aceastã persoanã sã nu se autopropunã. Un pic de modestie nu stricã nimãnui. Cred cã avem sefi ierarhici, persoane instruite si cu capul pe umeri, la nivelul ministerului si IGPR-ului, astfel încît sã facã o evaluare serioasã a situatiei din teritoriu, si nu mã refer numai la Neamt. Rezultatele muncii trebuie evaluate si recunoscute de altii, nu de noi personal. Noi, fiecare în oglindã cînd ne uitãm, poate avem impresia cã sîntem cei mai frumosi si cei mai destepti“, a declarat comisarul sef Tablan care, la insistentele jurnalistilor, a precizat cã presiunile fãcute asupra sa pentru a-si da demisia s-au situat la nivelul 9, raportat la o scarã de la 1 la 10.
ÃŽntrebat cum a fost anul 2012 pentru politistii nemteni, inspetorul sef a declarat: „A fost unul deosebit de dificil pentru IJP Neamt, o datã din cauza multitudinii de activitãti desfãsurate si mã refer în principal la cele care nu au fost operative, respectiv activitãtile legate de alegeri. Mã refer, de asemenea, la resursele financiare de care am beneficiat. Cu toate acestea, obiectivele au fost atinse. Mai avem de lucrat în special pe linia infractionalitãtii judiciare. Cred cã putem face mai mult si pe linia solutionãrii dosarelor cu autori necunoscuti. Sperãm ca 2013 sã fie, din acest punct de vedere, mult mai productiv. Sã producem mai multã sigurantã si linste pentru cetãtenii judetului“, a conchis seful Politiei Neamt.

Articol afisat de 2034 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective