Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pãrintii copiilor de la grãdinitã, consultati despre clasa pregãtitoare

• scopul este de a afla care e pãrerea pãrintilor despre locul pregãtitoarei - la scoalã sau la grãdinitã n

Clasa pregãtitoare rãmîne în continuare un subiect delicat pentru autoritãti, care cautã sã împace si capra si varza si nu stiu ce decizie sã ia în privinta locului pe care sã îl gãseascã pentru acest an de studiu. Din acest motiv, pãrintii copiilor de grãdinitã vor fi consultati în perioada urmãtoare, pentru a se afla care e pãrerea loc despre locul pregãtitoarei - la scoalã sau la grãdinitã. Poate subiectul nu ar fi fost atît de sensibil dacã nu se pronunta si premierul în legãturã cu el, pentru cã pînã la urmã oamenii se cam obisnuiserã cu ideea clasei pregãtitoare, implementatã deja de un an. Conform legislatiei în vigoare, pentru cã precizãrile legate de pregãtitoare apar în Legea educatiei nationale din 2011, micutii merg mai devreme la scoalã si studiazã în ciclul primar cinci ani în loc de patru. „Mie mi se pare o gresealã. Cred cã ar trebui, clasa pregãtitoare sã rãmînã la grãdinitã“, declara premierul Victor Ponta. Asa cã, pentru a se ajunge la un numitor comun, s-a decis consultarea pãrintilor. „Se lucreazã la chestionarul în care pãrintii vor fi consultati în privinta optiunii lor în acest moment, unde cred ei cã ar fi mai bine pentru copilul lor sã învete în cadrul unei grãdinite sau al unei scoli. Vor avea si un scurt material informativ. Nu îi vom putea chestiona decît pe cei care au copiii la grãdinite“, a spus Stelian Fedorca, secretar de stat în Ministerul Educatiei. Cînd formularele vor fi gata, ele vor ajunge în grãdinitele nemtene, pentru ca mai departe pãrintii sã le completeze.
Conform Legii educatiei nationale nr. 1/2011, schimbãri au intervenit si în ciclul gimnazial. Elevii care sînt în acest moment în clasa a VI-a vor face un an în plus, urmînd ca liceul sã îl înceapã din clasa a X-a. În ceea ce priveste examenele nationale, ultimii doi ani nu au adus modificãri. Singura mãsurã a vizat introducerea camerelor video în sãlile de clase, pentru ca elevii sã fie monitorizati în timpul examenelor. Urmãrile s-au vãzut imediat. Pentru cã nu s-a mai putut copia, rezultatele la BCA în ultimii doi ani au fost un adevãrat dezastru, procentele în Nemat fiind cam cu douã unitãti mai mari decît media pe tarã. În 2011, doar 45,72% dintre absolventii de liceu din România au luat BAC-ul, iar anul trecut, doar 44,02 % dintre candidati au obtinut note de trecere la examenul maturitãtii. Multe alte modificãri ale LEN au fost de naturã tehnicã si nu au afectat elevii si corpul profesoral. Legea educatiei nu este încã bãtutã în cuie. Politicienii promit noi reforme, prima pe listã fiind modificarea examenelor nationale, adicã introducerea Bacalaureatului profesional.

Articol afisat de 1290 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective