Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2013
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Martie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PINALTI E LA CUTITE   CU VICEPRIMÃRITELE

PINALTI E LA CUTITE CU VICEPRIMÃRITELE

• Primãria Piatra Neamt are douã viceprimãrite, dar nici una cu vreo atributie • primarul Gheorghe Stefan a declarat cã schimbîndu-l pe Dragos Chitic aliatii USL-PPDD au trãdat politic si sînt mînati de interese • mîna dreaptã a primarului a devenit administratorul public Bodgan Puscasu • viceprimãritele spun cã pe Gheorghe Stefan îl paste referendumul pentru schimbare dacã nu le pune la treabã • „Sîntem douã femei, douã mîini drepte“, a spus una dintre ele, sustinînd cã ar fi pãcat ca primarul sã nu le valorifice •

Patru ani, nouã luni si zece zile a stat Dragos Chitic de-a dreapta primarului Gheorghe Stefan, iar de vineri, 29 martie, a pierdut functia, prin vointa noii majoritãti din Consiliul Local, reprezentatã de asocierea de forte USL-PPDD, care adunã 14 consilieri. Aceastã schimbare ar putea fi scînteia care sã anunte vremuri tulburi în administratia localã, sau, în functie de reactia pãrtilor, începutul unui drum bun. ÃŽn prezent e greu de crezut cã autoritãtile se vor aseza la aceeasi masã, cu mînecile suflecate si cu vocea blîndã. Momentul înlocuirii lui Dragos Chitic nu a fost unui lipsit de emotie, cu atît mai mult cu cît sedinta în care a avut loc schimbarea era coordonatã, în calitate de presedinte, tocmai de el. „Pentru cã proiectul privind schimbarea viceprimarului mã priveste în mod direct, vreau sã vã adresez cîteva cuvinte, pentru cã de mai bine de douã luni se vorbeste despre schimbarea mea. Am stat în functie patru ani, nouã luni si zece zile si cred cã acest timp a fost pentru mine suficient ca sã mã exprim si sã dobîndesc o anumitã experientã. ÃŽn iunie 2012 mã pregãteam pentru un întreg mandat, îmi dozasem energia pentru patru ani si mã gîndisem la proiecte pentru aceeasi perioadã, dar asta este politica si iatã, cu o nouã majoritate în CL, planurile mele se schimbã. Vã multumesc tuturor pentru colaborare si voi merge ca director la Urbtrans. Aproape cinci ani inima mea a bãtut alãturi de Piatra Neamt“, a declarat fostul vice Dragos Chitic.
Schimbarea vicelui a trecut cu 14 voturi, sapte consilieri au fost împotrivã si unul a dat vot nul.

Primarul a gãsit ac de cojocul trãdãtorilor

Gheorghe Stefan n-a acceptat pur si simplu initiativa majoritãtii din CL, astfel cã a convocat o conferintã de presã în cadrul cãreia a fãcut unele dezvãluiri din spatele schimbãrii lui Dragos Chitic si a anuntat cã va veni cu documente fulminante, prin care sã arate cine sînt de fapt cei care reprezintã majoritatea din legislativ. „Vreau sã prezint niste lucruri pe care le consider legale si morale. Dupã alegerile din iunie 2012 am fãcut un protocol de colaborare politicã în Neamt cu PPDD, pe baza cãruia, la Consiliul Judetean, APEL si PPDD dãdeau cîte un vicepresedinte, iar la Consiliul Local, fiecare dãdea cîte un viceprimar. Noi am respectat protocolul, dar PPDD nu. Dupã ce am avut fiecare cîte un viceprimar, ne-am trezit, fãrã sã fim anuntati, cã protocolul este încãlcat de PPDD. De bun simt era sã fim anuntati. Este o trãdare politicã, dar se pare cã asta începe sã fie un lucru normal. Consider cã existã interese clare de grup si economice. Voi prezenta aceste dovezi cu altã ocazie. Conform Legii 215, viceprimarul este subordonat primarului si conform aceleiasi legi pot sã deleg atributiile administratorului public, inclusiv calitatea de ordonator principal de credite. Precizez cã nici un viceprimar nu va primi vreo atributie de la mine. Nu mai pot sta în aceeasi casã si la aceeasi masã cu oameni care una spun si alta fac. Putem fi adversari politici, dar sã respectãm legea si sã ne respectãm între noi, ca oameni. Eu nu zic cã noi sîntem perfecti, dar nu putem duce politica la extrem pentru niste interese. ÃŽn Neamt se doreste sã se punã mîna pe putere si sînt mînati de interese“, a declarat primarul Stefan.

Douã doamne „mîini drepte“

La putin timp dupã declaratiile primarului a venit rîndul celor douã adjuncte ale primãriei sã îsi sustinã punctele de vedere. Ele l-au încadrat pe senatorul Eugen Tapu si au vorbit despre planurile de colaborare pe care le au, dar n-au ezitat nici sã îi prezinte varianta suspendãrii prin referendum a primarului, dacã nu va colabora. Viceprimãritele au vorbit despre dorinta lor de actiona în interesul cetãteanului si despre cheltuirea eficientã a banului public. „ÃŽn momentul de fatã cred cã este necesar sã ne preocupe problemele orasului. Ar trebui ca domnul primar sã fie mîndru cã are douã femei ca mînã dreaptã, stiut fiind faptul cã femeile sînt dedicate, gospodine... E o perioadã delicatã, dar nu ne sperie munca!“, a declarat Aurelia Simionicã. Monica Anton a sustinut cã ea are sarcini încã de la preluarea mandatului: „Dacã nelegal se vor revoca atributiile mele, fireste asta se poate corecta si în instanta de judecatã, dar eu sper sã nu aparã un rãzboi în primãrie“. Senatorul Tapu le-a completat: „Dacã vom constata cã existã o diferentã foarte clarã între ce vor oamenii si ce face primarul, putem face referendum pentru schimbarea lui. Trebuie o prezentã de 50% plus unu din numãrul de votanti, pentru a fi validat“.

Articol afisat de 2330 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective