Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2013
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iunie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
UN POLITIST ACUZÃ CÃ E FILAT DE SERVICII

UN POLITIST ACUZÃ CÃ E FILAT DE SERVICII

• liderul SNAP Neamt afirmã cã a fost urmãrit de lucrãtorii SIPI si cã a fost cercetat pe baza unui raport întocmit de ofiterii de informatii • cazul a fost adus la cunostinta Guvernului României, dar si a IGPR-ului • „Ne întrebãm dacã nu cumva se doreste intimidarea liderilor sindicali care luptã pentru apãrarea drepturilor politistilor membri de sindicat“, a declarat Ioan Cãnãrãu, liderul SNAP Neamt •

Un scandal este pe punctul de a izbucni în Neamt în rîndul structurilor de informatii, dupã ce unul dintre liderii de sindicat ai politistilor a constatat cã a fost monitorizat de ofiterii Serviciului de Informatii si Protectie Internã (SIPI). Ioan Cãnãrãu, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie, afirmã cã a fost victima unui abuz. Politistul sindicalist ar fi fost urmãrit, iar convorbirile telefonice interceptate, toate acestea ducînd la o anchetã desfãsuratã împotriva sa de cãtre Biroul Control Intern al IJP Neamt.
Cazul a fost adus si în atentia Guvernului României, dar si a factorilor de decizie din IGPR. Ioan Cãnãrãu afirmã cã în nota celor de la SIPI se face referire si la anumite discutii purtate cu diversi jurnalisti, inclusiv de la cotidianul „Monitorul“. „Biroul Control Intern din cadrul IPJ Neamt a efectuat verificãri împotriva mea, motivîndu-se cã lucrãtorii din Serviciul Protectie Internã Neamt m-au acuzat prin Nota de Informare S/1337606 din 07.08.2012 cã induc o stare de tensiune în rîndul colegilor si cã prin atitudinea si prin activitãtile sindicale ce le desfãsor perturb activitatea Politiei Neamt si aduc un prejudiciu de imagine institutiei. Nota de informare cuprinde aspecte vorbite de mine la telefonul personal si prin intermediul retelelor de socializare pe internet cu anumiti ziaristi si colegi, lucrãtorii SIPI Neamt concluzionînd cã eu mi-am fãcut prieteni în rîndul reprezentantilor mass-media, de parcã acest lucru ar fi adus atingere sigurantei nationale, asa cum se preciza la un moment dat cã presa este un pericol public“, a declarat Ioan Cãnãrãu. Acesta ar fi identificat si persoana care s-ar afla în spatele acestei actiuni, respectiv un ofiter superior de la Politia Roman care în trecut a activat si în cadrul SIPI si împotriva cãruia SNAP ar fi depus mai multe plîngeri. Sindicalistul afirmã cã în ultimii ani, datoritã calitãtii pe care o are, a fost sanctionat abuziv din cauzã cã ar fi participat la diferite mitinguri.

„SIPI Neamt a devenit cîinele plecat pe urmele liderilor de sindicat?“

„Ne întrebãm dacã nu cumva prin aceste actiuni nu se doreste intimidarea liderilor sindicali care luptã pentru apãrarea drepturilor fundamentale ale omului si implicit ale politistilor membri de sindicat. Oare toti liderii de sindicat sînt monitorizati de cãtre structurile specializate din Politia Românã? Oare SIPI Neamt are ca sarcinã de serviciu monitorizarea vicepresedintelui SNAP? SIPI informeazã si protejeazã sefii de actiunile sindicale ale liderilor incomozi? Sînt întrebãri la care asteptãm rãspunsuri. Personal, consider cã prin amestecul angajatorului în activitatea sindicalã si prin monitorizarea liderilor de sindicat, sînt încãlcate grav prevederile legale interne si cele ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului, referitoare la libertatea de exprimare. Am solicitat celor în drept sã ia act de sãvîrsirea acestor abuzuri, cu mentiunea cã acest caz, dar si un altul similar de la Maramures, nu sînt, din pãcate, singurele care ne-au fost semnalate de cãtre liderii organizatiei, si sã dispunã tragerea la rãspundere a celor vinovati“, a mai sustinut Ioan Cãnãrãu. Sindicalistii au cerut ca verificãrile sã fie efectuate de cãtre Corpul de Control al Primului Ministru. SNAP Neamt a trimis o adresã oficialã si celor de la SIPI în care au solicitat sã li se rãspundã la o serie de întrebãri: „Protejarea politistului Ioan Cãnãrau este o obligatie de serviciu sau în opinia d-strã e de ajuns o monitorizare a activitãtii sindicale de cãtre lucrãtorii SIPI Neamt? SIPI Neamt are ca atributie monitorizarea liderilor de sindicat sau protectia politistilor amenintati cu moartea de infractorii reîntorsi de dupã gratii? SIPI Neamt ascultã telefoanele politistilor, lideri de sindicat si supravegheazã convorbirile lor online sau culeg informatii despre iminentele pericole sau actiuni ilegale ale cãror posibile victime pot fi politistii? SIPI Neamt a devenit cîinele plecat pe urmele liderilor de sindicat? SIPI a abandonat interlopii, iar acum foloseste resurse publice pentru filajul liderilor de sindicat din Politie? SIPI Neamt informeazã si protejeazã sefii de actiunile sindicale ale liderilor incomozi? Dacã un angajat SIPI stã la o masã într-un bar, dupã program, cu un jurnalist este suspect cã livreazã presei informatii confidentiale? Actiunile liderilor de sindicat sînt asimilate celor care aduc atingere sigurantei nationale?“. Acestea sînt doar cîteva întrebãri adresate printr-o adresã oficialã de SNAP Neamt celor de la SIPI Neamt.

Articol afisat de 3431 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective