Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2013
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 August 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

APA SERV, PLANURI DE SPÃLARE A IMAGINII CU SUTE DE MILIOANE

• „neoficial“, contractul la care am fãcut referire în editia de vineri a Monitorului existã si s-ar intitula „contract de servicii consultantã promovare-publicitate“ • valoarea lui este de 200 de milioane vechi fãrã TVA • se mai vorbeste si de niste proiecte cu bugete ce ar depãsi 600 de milioane • cu acesti bani se intentioneazã „constientizarea“ populatiei cã tratarea, captarea, transportul, evacuarea si epurarea apei explicã pretul enorm pe m/c, organizarea unui seminar si rãscumpãrarea apei •

Demersul prin care Redactia Monitorul încerca sã afle dacã, în perioada în care se scumpea pretul la apã si erau debransati cetãtenii, Apa Serv plãnuia sã cheltuie bani frumosi pentru a-si cosmetiza imaginea, a stîrnit reactii. Sigur nu din partea companiei de apã, de la care mai asteptãm încã rãspunsuri. Dar, „neoficial“, adicã nu de la Apa Serv, am aflat cã acel contract de consultantã (pe numele lui real „contract de servicii consultantã promovare-publicitate“) existã si are si o valoare: 200 de milioane vechi, fãrã TVA. Iar în urma articolului, gura lumii s-a dezlegat din nou si am primit si alte informatii. Neoficiale, dar asteptãm sã ne fie confirmate sau mai bine spus ne dorim sã nu fie implementate niciodatã proiectele despre care am auzit. De ce? Pentru cã ar fi vorba despre peste 600 de milioane vechi ce ar trebui tocati pe cosmetizarea imaginii unei firme sau, sînt de pãrere unii, chiar pe manipularea opiniei publice. Asadar, în stadiul de draft (proiect), zice lumea, ar exista un plan de îmbunãtãtire (a se citi splãlare) a imaginii companiei în trei pasi. Primul pas, dacã proiectul ar fi pus în practicã (noi ne dorim sã fie stopat în urma demersurilor si uitat prin vreun sertar), ar fi sã constientizeze populatia asupra costurilor implicate în captarea, tratarea, transportul, evacuarea si epurarea apei. Apoi s-ar dori realizarea de productii video pentru fiecare sectiune în parte si transmiterea lor la televiziuni locale si în special în mediul on-line. Pasul doi ar presupune organizarea unui seminar cu masã de protocol minimal, privind ieftinirea pretului la apã (nu ni se spunea pînã acum cã acest lucru e imposibil?!), seminar în care vor fi invitati prin anunturi publice si directe cît mai multi specialisti sau lideri de opinie. Pasul trei s-ar face mai cãtinel dacã avem în vedere importanta acordatã prin sustinerea financiarã. El ar viza rãscumpãrarea apei la de zece ori pretul de achizitie. Mai clar, orice persoanã fizicã care ar aduce apã în conditiile legale în curte la Apa Serv i s-ar deconta fiecare metru cub de apã, dupã ce s-ar face analizele de potabilitate cu de zeci ori suma. Evazivã afirmatia si oarecum lipsit de logicã enuntul, avînd în vedere cã nu se precizeazã, de exemplu, cine suportã aceste analize si despre ce pret de pornire e vorba! Pentru analize Apa Serv are laboratorul sãu fãcut pe banii clientilor, dar nu se spune dacã l-ar folosi si în astfel de cazuri! Pare un plan interesant, sperãm sã rãmînã doar plan sau sã fie o inventie a gurilor rele.

Revenind la bani

Oricum, dacã ar fi sã dai crezare la ceea ce spune lumea, sumele ce s-ar dori angrenate n-ar fi deloc de neglijat. Astfel, ca sã aflãm dintr-un film cum ajunge apa la robinetele noastre, s-ar cheltui vreo 34.000 de lei, adicã 340 de milioane de lei vechi. Pe ce? Lumea zice cã s-ar dori 1.000 de lei pentru telefon, 12.000 pentru echipamente si bunuri, 1.000 de lei pentru cazare si masã, 5.000 de lei pentru transport, 9.000 de lei pentru filmãri si 6.000 de lei pentru prelucrarea video a înregistrãrilor. Total: 34.000 ron. Nu credem cã ar putea fi cheltuitã aceastã sumã în asemenea scop, nu ne pronuntãm asupra ei pentru cã nu sîntem specialisti, însã observãm un fapt: banii acestia ar trebui sã fie dati ca sã fim convinsi cã e normal sã plãtim pe apã atît cît plãtim acum. Adicã enorm de scump. Apoi o ieftinim, dupã ce sîntem convinsi cã meritã asa „scumpete“?!
Mai spune lumea rea cã alti 28.000 de lei ar urma sã fie folositi pentru a rãscumpãra apa la de zece ori pretul de achizitie. Impropriu spus, pentru cã din aceastã sumã, 20.000 de lei ar fi promovarea proiectului în presã, 1.000 de lei pentru echipamente si bunuri, doar 1.000 de lei ar fi fondul de rãscumpãrare a apei, 4.000 de lei materialele publicitare si 2.000 de lei alte costuri si servicii. Nu credem în necesitatea si nici mãcar în existenta acestui proiect, dar, ipotetic discutînd, am retinut „buna credintã“ a celui care si-ar putea dori sã-l implementeze în conditiile în care ar aloca doar 10 milioane vechi care sã ajungã la populatie, prin asa-zisa rãscumpãrare a apei, iar restul de 270 de milioane s-ar cheltui pe alte lucruri, inclusiv publicitate. ÃŽn loc de concluzie: am vrea si credem cã sîntem în asentimentul tuturor nemtenilor care au (ne)sansa de a fi clientii Apa Serv ca aceste proiecte sã rãmînã doar pe niste foi de hîrtie pentru cã altfel ne-ar veni extrem de greu sã întelegem de ce o societate care a semnat orbeste un contract prin care a condamnat populatia sã plãteascã apa la un pret exorbitant ar mai cheltui în continuare alte 600 de milioane de lei vechi pentru... cosmetizarea imaginii.

Articol afisat de 1322 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective