Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2013
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Septembrie 2013
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FOC SI PARÃ!  SEFUL CJ   vs. APA SERV

FOC SI PARÃ! SEFUL CJ vs. APA SERV

• semnarea unui contract a declansat un scandal monstru între seful CJ si directorul Apa Serv, Cãtãlin Dughir • acuze de lucruri necurate la companie au fost iarãsi fãcute de presedintele Culitã Tãrâtã: „Dupã capul dumitale nu tîsneste apã, ci tîsnesc banii în buzunarul unora si altora“ •

O sansã rarã pentru jurnalistii din Neamt sã-i prindã laolaltã pe „actorii“ interminabilului scandal, stîrnit de un an si jumãtate, pe marginea activitãtii uneia din cele mai hulite societãti aflate în subordinea Consiliului Judetean, Compania Apa Serv, s-a ivit ieri. La Primãria Roman a fost semnat al treilea contract de lucrãri din cadrul proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Neamt - Extinderea retelelor de canalizare în Roman si Sãbãoani“, parte unui proiect cu finantare europeanã în valoare de vreo 107 milioane de euro. Au fost prezenti, printre altii, presedintele CJ, Culitã Tãrâtã si inginerul Cãtãlin Dughir, managerul Companiei Apa Serv. Evenimentul de ieri s-a lãsat cu scandal, fiind iarãsi reiterate acuze de coruptie la adresa sefilor Apa Serv. L-am întrebat pe seful CJ, dacã îsi mentine declaratiile pe care le-a fãcut de luni si luni în ceea ce priveste nereguli descoperite la firma amintitã. „Ultimele demersuri sînt cele legate de plîngerea penalã pe care am înregistrat-o în luna mai. Se aflã la Parchetul Judetean, unde am depus si raportul fãcut de auditorii Consiliului Judetean. Urmeazã ca justitia sã-si spunã cuvîntul. ÃŽn actul de justitie nu-si permite sã se amestece nici presedintele CJ, nici nimeni altcineva“, a declarat seful CJ Neamt. Directorul Cãtãlin Dughir a fãcut aceleasi declaratii pe care le-a dat de-a lungul timpului, afirmînd cã nu a fost chemat la audieri în vreun dosar penal: „Nu am fost solicitat sã dau vreo declaratie la vreun organ de cercetare. Habar n-am unde a fost depus dosarul de care face vorbire domnul presedinte Tãrâtã. Nu are de ce sã-mi fie teamã. Sã-mi fie teamã cã am luat bonuri de masã? Eu nu am afaceri cu statul, n-am firme, n-am falimentat societãti, n-am fãcut prostii financiare. N-am de ce fi acuzat. Acuzat pot fi cel mult cã am luat bonuri de masã si ajutor de înmormîntare, lucruri stipulate de contractul de mandat. Acestea pot fi date înapoi, dacã se constatã de Curtea de Conturi cã au fost primite în afara legii“. L-am întrebat apoi pe presedintele CJ dacã mai insistã în ceea ce priveste demisia sau demiterea, dupã caz, a directorului Apa Serv. „Ce spune justitia asta se va face. V-am recomandat de atîtea ori sã vã adresati parchetului, vedeti numãrul de dosar înregistrat. Eu nu pot sã-mi permit sã fac afirmatii gratuite. ÃŽn raportul de audit sînt stipulate toate acuzatiile. Nu Tãrâtã poartã mîna auditorului care merge în control. Cine-si permite sã încalce legea, sã rãspundã“, a mai spus seful legislativului nemtean.
În replicã, directorul de la Apa Serv a declarat cã nu are nici un motiv sã-si înainteze demisia si nu va face nici într-un caz acest gest.

Fostul director Ivanov: „Omul are libertatea de a-si alege drumul în viatã“

Presedintele Tãrîtã a mai afirmat în cadrul conferintei de presã de dupã semnarea contractului amintit cã va face demersuri, atît timp cît va sta în scaunul de la CJ, pentru ieftinirea pretului la apã. A tinut sã atragã atentia cã existã comunitãti locale, cum ar fi cea de la Doljesti, care deja a semnat contract cu operatorul regional de apã de la Iasi, pentru cã acolo utilitatea este mai ieftinã cu 1,32 lei. „Aceste sînt motivele pentru care am sustinut luarea unor mãsuri pentru înlãturarea pierderilor. Trebuie gãsite solutii pentru înlãturarea pierderilor“, a spus Tãrâtã. Acesta a fost momentul în care pe un ton la fel de iritat, directorul Dughir i-a replicat faptul cã acestea ar fi neadevãruri împrãstiate în presã si cã diferenta realã de pret ar fi mai micã. „Am sã-l contrazic eu pe domnul presedinte pentru cã diferenta realã de pret este de 44 de bani. 1,32 lei este pretul combinat apã plus canal“, a încercat sã-si spunã punctul de vedere managerul societãtii. Din ce în ce mai iritat, presedintele CJ a adãugat: „Induci în eroare opinia publicã. Iasul aduce apã de la 130 kilometri, iar noi apã la Roman si Piatra Neamt o luãm de la un kilometru. Dupã capul dumitale nu tîsneste apã, ci tîsnesc banii în buzunarul unora si altora. E o acuzã publicã ceea ce fac acum“.
Cum în salã se afla si Neculai Ivanov, reprezentantul companiei multinationale Tractebel Engineering Bucuresti, antreprenorul general al lucrãrii, redactorul de la Monitorul a profitat de aceastã oportunitate de a afla si punctul sãu de vedere, cãci de regulã refuzã sã dea declaratii. „Legat de acest contract nu am voie sã spun prea multe, pentru cã am o clauzã de confidentialitate. Pot doar sã spun cã acuzatiile presedintelui Tãrâtã sînt doar minciuni sfruntate. Eu cred cã e bine sã mã opresc aici“, a spus Neculai Ivanov. Si a urmat replica sefului CJ: „Dacã sînt minciuni sfruntate, spune-mi la cît timp îti dã voie legea sã te transferi la altã societate. Dumneata ai negociat contractul Apa Serv si dupã cîteva luni te-ai transferat la compania cu care ai negociat contractul. Voi solicita punctul de vedere al Procuraturii Generale, chiar cum ajung astãzi (n.r. - ieri), la Piatra Neamt. Vreau ca sã se clarifice odatã aceste lucruri“. Apoi, Neculai Ivanov a mai adãugat: „Cred cã fiecare are libertatea sã-si aleagã viitorul“.

Articol afisat de 1864 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective