Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2014
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dr. Damoc, la „cutite“ cu ministerul

• fosta sefã a Ambulantei a contestat în instantã decizia de schimbare din functie • a cerut anularea actului prin care a fost demisã, considerînd decizia nedreaptã • medicul Letitia Damoc a fost înlocuitã din functia pe care o detinuse 18 ani în noiembrie anul trecut • de ieri, la Serviciul de Ambulantã, medicul Narcisa Tãrîtã este noul director medical • fostul director, medicul Oana Atãnãsoaie, a intrat în concediu prenatal •

Medicul Letitia Damoc, fosta sefã a Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt, schimbatã din functie în mod suprinzãtor la finele anului trecut, a declarat rãzboi Ministerului Sãnãtãtii si Directiei de Sãnãtate Publicã Neamt. Aceasta a contestat în instantã înlocuirea din functie si a cerut judecãtorilor anularea deciziei. Cererea a fost depusã la Tribunalul Neamt înaite de Crãciun, pe 24 decembrie 2013, urmînd ca primul termen sã aibã loc în aceastã lunã. Medicul Letitia Damoc a refuzat sã comenteze pe aceastã temã, precizînd cã asteaptã sentinta magistratilor. „Am depus o contestatie dar nu fac nici un fel de comentariu pe aceastã temã. Prefer sã astept o decizie a justitiei si apoi vom vedea“, a spus doctorita Damoc. Cel mai probabil, medicul a considerat cã motivele invocate de minister si DSP Neamt pentru schimbare au fost puerile si nu justificau o astfel de mãsurã radicalã si, în plus, numirea ei în postul de manager a fost fãcutã prin ordin de ministru dar demiterea a fost fãcutã de Directia de Sãnãtate, institutie saubordonatã forului central. ÃŽnlocuirea din functie a doctoritei Damoc a avut loc în ultima sãptãmînã din noiembrie, fiind un soc în lumea medicalã nemteanã, mai ales cã aceasta fusese timp de peste 18 ani sefa Ambulantei si era apreciatã ca un profesionist în domeniu. Demiterea s-a produs ca urmare a unei verificãri fãcute în septembrie 2013 de cãtre Corpul de Control al Ministerului Sãnãtãtii. Acesta a venit initial în Neamt pentru activitatea DSP, dupã care s-a extins si la Ambulantã. Corpul de control a întocmit un raport iar concluziile au ajuns în Neamt la sfîrsitul lunii noiembrie. Conform acestora, au fost constatate unele nereguli si s-au dispus mai multe mãsuri. Una dintre acestea preciza imperios cã se propune revocarea din functie a întregului comitet director al acestui serviciu. Asta a însemnat cã DSP a avut termen de cîteva zile pentru a demite managerul, directorul medical, pe cel economic si pr cel tehnic. Schimbãrile au avut loc efectiv pe 2 decembrie anul trecut, datã la care a si fost numit un nou comitet director al SAJ, iar în functia de manager a fost numitã interimar doctorita Dorice Albu. Medicul Letitia Damoc a fost repartizatã la Piatra Neamt în 1995, dupã terminarea stagiaturii, la Ambulantã, care pe atunci era sectie exterioarã a Spitalului Judetean. De la 1 mai 1995, Ambulanta a devenit de sine stãtãtoare, transformîndu-se în serviciu judetean la conducerea cãruia a fost numitã Letitia Damoc.

Ambulanta are un nou director medical

Serviciul Ambulantã are, începînd de ieri, un nou director medical. Schimbarea s-a produs deoarece fostul director medical, doctorita Oana Atãnãsoaie a intrat în concediu prenatal, urmînd sã nascã luna viitoare. ÃŽn locul ei a fost numitã Narcisa Nona Tãrîtã, o tînãrã specialistã în medicinã de familie care lucreazã de aproximativ doi ani la Serviciul de Ambulantã. „Schimbarea în comitetul director s-a produs din motive obiective, colega noastrã urmînd sã nascã în curînd si a trebuit sã intre în concediu prenatal. ÃŽn locul acesteia am nominalizat-o pe doctorita Tãrâtã si am înaintat propunerea cãtre Directia de Sãnãtate Publicã, si acum asteptãm aprobarea“, a declarat medicul Dorice Albu, mangerul Serviciului de Ambulantã.
Si noua numire este fãcutã cu statutul de intermat, urmînd ca în urmãtoarele luni Ministerul Sãnãtãtii sã organizeze un concurs pentru ocuparea definitivã a postului de manager. Dupã ce se va ocupa prin concurs postul de director, se va organiza un nou examen, pentru ocuparea posturilor de sefi adjuncti, în spetã fiind vorba despre directorul medical, cel economic si tehnic. Serviciul de Ambulantã are o nouã conducere de la începutul lunii decembrie 2013. Atunci a fost numitã în functia de manager doctorita Dorice Albu iar aceasta si-a ales comitetul director. Noii sefi ai Ambulantei Neamt sînt foarte tineri, media de vîrstã fiind undeva în jurul a 30 de ani. Ministerul ar trebui sã organizeze concurs pentru posturile de conducere din Neamt pînã în luna iunie 2014, asta dacã nu cumva se va decide prelungirea mandatului actualului comitet director.

Articol afisat de 2151 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective