Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2014
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Februarie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vineri, cutremur programat în scoli

• timp de jumãtate de orã, elevii si dascãlii vor reactiona conform unor reguli care se aplicã în caz de seism n

Scolile din judetul Neamt vor fi zguduite, vineri, 28 februarie, teoretic, de un cutremur programat între ora 9.45 si 10.15. Este vorba despre un exercitiu de alarmare, cu tema „Activitatea personalului didactic si a elevilor din judetul Neamt pe timpul si imediat dupã producerea unui cutremur“. Planurile de alarmare si fisa de arbitraj sînt întocmite de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgentã Neamt. Scopul acestei actiuni este pregãtirea personalului didactic pentru a aplica regulile de comportare si a mãsurilor de protectie, pe timpul si imediat dupã producerea unui cutremur, pregãtirea elevilor pentru aplicarea regulilor de comportare si reamintirea semnalelor „alarmã la dezastre“ si „încetarea alarmei“. La exercitiu trebuie sã participe personalul didactic, personalul auxiliar si elevii de la toate unitãtile de învãtãmînt din judetul Neamt. „Se va presupune cã în data de 28 februarie 2014, la ora 9.45, în zona Vrancei s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter si o duratã de 20 de secunde, care s-a manifestat în zona de N-E a Moldovei cu intensitãti de 6,8-7 grade. ÃŽn judetul Neamt, efectele cutremurului au produs avarierea unor clãdiri, a retelelor electrice, de gaze naurale si de telefonie. Sub comanda personalului didactice si cu sprijinul personalului auxiliar, în toate unitãtile de învãtãmînt se aplicã regulile de comportare pe timpul seismului, mãsurile de protectie specifice si se executã evacuarea în ordine a elevilor. Cadrele didactice vor fi informate despre ce au de fãcut si cum sã coordoneze copiii, prin intermediul directorilor“, a declarat profesor Eugen Dinu Vasiliu, inspector scolar de specialitate în cadrul Inspectoratului Scolar Neamt. Cadrele didactice le vor explica elevilor semnificatia semnalului „alarmã la dezastre“, care se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu o pauzã de zece secunde între ele. ÃŽn localitãtile unde nu sînt sirene electrice, alarmarea se va realiza cu ajutorul mijloacelor de alarmare acustice obisnuite: clopotul bisericii (acesta va suna timp de douã minute) sau sirena din scoalã. Semnalul „încetarea alarmei“ se compune dintr-un sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de douã minute.
Directorul fiecãrei scoli va completa o fisã a exercitiului de alarmare si o va trimite cãtre ISU, pentru a se putea face o imagine despre reactia elevilor si a cadrelor didactice în caz de seism.

Articol afisat de 1394 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective