Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2014
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 24 Mai 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Sunt alãturi de Traian Bãsescu“

interviu realizat cu primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan

Reporter: Nu prea acordati interviuri...
Gheorghe Stefan: Eu cred cã important pentru un om sunt faptele si faptele sunt cele care trebuie sã vorbeascã.
Rep.: Sunteti la al treilea mandat. Cum se mai vãd lucrurile de la Primãria Piatra Neamt?
G.S.: M-am nãscut, am crescut si trãiesc în Piatra Neamt, sunt pietrean din tatã-n fiu si sunt mândru cã sunt moldovean si pietrean. Mi-am dorit si îmi doresc ca Piatra Neamt sã redevinã „Perla Moldovei“, sã fie un reper pe harta României, un oras turistic, curat, frumos, linistit în care oamenii sunt multumiti sã trãiascã, un oras de care sã fim toti mândri. Am încercat si cred cã în mare parte am reusit sã schimbãm fata orasului. Au fost si proiecte sociale, cum sunt locuintele sociale, cãminul de bãtrîni, centrul pentru persoane vîrstnice, centrele de permanentã; am realizat multe investitii în infrastructurã si amenajãri urbanistice, cum ar fi amenajarea pîrîului Cuiejdi, amenajarea Curtii Domnesti, modernizarea scolilor, modernizarea pietei centrale. Si au fost si proiecte pentru dezvoltarea turismului, care desi au fost la început contestate, acum se bucurã de aprecierea turistilor, dar si a nemtenilor: strandul, telegondola, pîrtia de schi etc. Si sunt doar o parte din proiecte, cele mai vizibile. Am încercat sã gãsesc solutii pentru un trai mai bun pentru cei care trãiesc în acest oras, solutii care sã rãspundã nevoilor tuturor categoriilor de vîrstã.
Rep.: Si nerealizãrile...
G.S.: As fi vrut ca orasul sã se dezvolte economic mai mult, sã tinem tinerii în oras, sã putem sã le oferim multe locuinte, locuri de muncã pentru cã acest oras are nevoie de tineri, de energia lor de a duce lucrurile mai departe. As fi vrut sã ajutãm mai mult oamenii vîrstnici, sau cei care sunt defavorizati. Eu am recunoscut întotdeauna si nu mi-a fost fricã: nu tot ce am fãcut a fost perfect; poate am gresit si eu. Nimeni nu e perfect. Dar vã spun cã, cel putin în ultimul an, a devenit din ce in ce mai greu sa faci administratie publicã atunci cînd guvernantii actuali alocã fonduri doar pe criterii politice.
Rep.: Ce optiuni politice mai aveti?
G.S.: Nu mi le-am schimbat niciodatã. Tot timpul am crezut în fapte si asta e motivul pentru care am fost alãturi de Traian Bãsescu în toate campaniile din 2004 încoace si voi continua sã fiu. Este singurul politician patriot care a dovedit cã vrea binele României. A reusit sã punã tara pe un fãgas normal, a reusit sã facã din România o tarã cu adevãrat europeanã, cã tot vorbim de alegeri europene. Si a fãcut-o luptînd, uneori de unul singur. Si mai e un lucru: e timpul unei noi generatii, unei generatii care sã continue dezvoltarea României.
Vreau sã vãd mai multi oameni în tineri în politicã.... vreau sã vãd o echipã care sã-si doreascã si sã facã bine României. Si în fotbal, cînd vezi o echipã tânãrã, care munceste si vrea sã facã performantã parcã mai degrabã tii cu ea cînd joacã cu o echipa mare, plinã de ea, dar care nu aratã nimic pe teren. Echipele tinere, care sunt la început de drum, au acel entuziasm si fortã de muncã care le poate aduce victoria.
Rep.: Cu cine votati duminicã ?
G. S.: Nu pot spune cu cine votez, vreau, însã, sã-i rog pe nemteni si pe pietreni, asa cum am spus la fiecare dintre alegeri, sã meargã la vot. E foarte important acest lucru. Votul, dreptul sã votam, e cel mai important pentru o democratie si mai ales acum când putem sã le demonstrãm celor din Europa cã România stie ce înseamnã un stat de drept si un stat democratic.

Articol afisat de 1552 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective