Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2014
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Iunie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

SURPRIZA DIN SEIFUL SPART

Infractorii „profilati“ în furturi din locuinte sau societãti nu se mai multumesc cu prãzi sãrace. Se pare cã hotii si-au schimbat strategia, cãutînd sã dea lovituri care sã le aducã „profituri“ consistente. Desi riscurile sînt mult mai mari decît în cazul furturilor mãrunte, hold-up-urile le pot aduce venituri mult mai mari. Asa se face cã în ultimele douã sãptãmîni, în Neamt, s-au înregistrat trei spargeri, infractorii luînd vizor seifuri, iar prada, cu o singurã exceptie, a fost bogatã. Astfel de actiuni sînt mult mai „complexe“, autorii fiind nevoiti sã studieze cu maximã atentie viitoarea tintã. Acest lucru înseamnã monitorizarea locului respectiv pentru culegerea de informatii gen programul proprietarilor sau a angajatilor, urmãrirea lor, dacã tinta este dotatã cu semnal de alarmã sau supravegheatã video. Odatã puse la punct aceste detalii, infractorii actioneazã. Asa au procedat în noaptea de luni spre marti, 2/3 iunie, cînd o bandã de tîlhari a spart sediul unei cooperative de credit din comuna Bozieni. Rãufãcãtorii stiau cã în sediu existã camere de supraveghere, cooperativa avînd încheiat un contract cu o firmã specializatã. Primul lucru pe care l-au fãcut dupã ce au pãtruns în interior a fost acela de a distruge camerele video, avînd cagule pe fatã. Apoi au spart seiful. Si, surprizã: n-au gãsit nici bani, nici altceva de valoare. Furtul a fost descoperit ieri dimineatã, în jurul orei 9, cînd o angajatã a venit la serviciu. Politistii au încercat sã identifice urme ale infractorilor si au fost audiate mai multe persoane. Anchetatorii cred cã cercetãrile vor duce la identificarea si prinderea infractorilor, fiind întocmit si un cerc de suspecti. De asemenea, politistii vor stabili dacã angajatii firmei de pazã si-au fãcut sau nu datoria, însã acest aspect va fi elucidat si în functie de prevederile contractuale dintre cele douã pãrti. „Bãnuim cã este cineva care cunoaste bine zona. N-au actionat decît dupã ce s-au asigurat cã sistemul de supraveghere nu mai functioneazã. Existã un cerc de suspecti si sînt sanse ca ancheta sã ducã la identificarea si prinderea autorilor“, ne-a declarat un politist.

Pradã de 2 miliarde vechi

Dacã cei care au dat lovitura la Bozieni au avut ghinion, nu la fel se poate spune despre cei care, în noaptea de 23/24 mai, l-au jefuit pe tîrgnemteanul Paul Amariei, proprietarul firmei Panamarom. Infractorii au dat dovadã de un tupeu iesit din comun si au intrat în biroul patronului desi la parterul clãdirii, unde existã o brutãrie, se aflau muncitorii din schimbul III. Avînd fetele acoperite cu cagule, hotii, probabil patru la numãr, au luat seiful si l-au transportat în fata clãdirii unde îi astepta o masinã. A fost momentul în care angajatii au realizat ce se întîmplã si au sunat la 112. În seif se aflau documente si 2 miliarde de lei, o parte fiind împrumutati. Imaginile susprinse de camerele de supraveghere nu le-a fost de prea mare ajutor politistilor, întrucît infractorii purtau cagule. Este posibil ca autorii sã fi actionat la pont, avînd informatii cu privire la bani si date despre locul în care se afla seiful si programul lucrãtorilor. O faptã asemãnãtoare, dar cu autorul prins, a avut loc în noaptea de 25/26 mai, la Grumãzesti. Un tînãr, de 30 de ani, a pãtruns într-o locuintã, iar din interior a furat un seif metalic în care se aflau bani, bijuterii si douã telefoane mobile, prejudiciul fiind estimat la 20.000 de lei. Hotul a fost depistat dupã cîteva ore la o pensiune din Tîrgu Neamt.

Articol afisat de 1975 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective