Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

UN SUBCOMISAR SI TEAPA DIN „AVERE“

• un ofiter de politie a mentionat în declaratia de avere faptul cã a luat o teapã de la dealerul de autoturisme Skoda • la capitolul „bunuri mobile“, Constantin Irina a povestit pe scurt cum a pierdut suma de 10.944 euro, pe care o dãduse în vederea achizitionãrii unui autoturism • politistul nu s-a sfiit sã mentioneze clar termenul de „teapã“ • „Le fac reclamã, ca sã vadã lumea cît de seriosi sînt“, a declarat subcomisarul Irina • banii dati au fost strînsi de politist din soldele încasate într-o misiune din Kosovo, Irina fãcînd parte din trupele de mentinere a pãcii •

Un ofiter, din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt, a gãsit o metodã ineditã de a face public modul în care dealerul de autoturisme Skoda l-a înselat cu o sumã importantã de bani. Subcomisarul Constantin Irina a considerat cã cel mai bine ar fi sã-si povesteascã pãtania, pe scurt ce-i drept, în declaratia de avere, unde a si mentionat de altfel cuvîntul „teapã“. Concret, omul legii este una dintre persoanele care si-au pierdut banii dati pentru achizitionarea unui autoturism nou Skoda, subiectul fiind prezentat pe larg în primãvara anului trecut în cotidianul Monitorul. La capitolul „bunuri mobile“, politistul a mentionat cã detine un autoturism Dacia Solenza, an de fabricatie 2004, dar a explicat si cum a pierdut o sumã importantã de bani. „2012. Achitat suma de 11.900 euro+3 vauchere la Dealer Skoda pentru un autoturism Skoda în valoare de de 14.945 euro(TEAPÃ). Am recuperat 3 vauchere+1555 euro si mai am de recuperat suma de 10.944,81 euro“, se aratã în declaratia de avere completatã de subcomisarul Irina. ÃŽntrebat de ce a recurs la acest gest, de a face publicã pãtania sa în declaratia de avere, ofiterul a mentionat: „Le fac reclamã, ca sã vadã lumea cît de seriosi sînt. Dealerul respectiv este recomandat, asa cum se poate vedea si de pe pagina oficialã de internet, chiar de cãtre Porsche Romania“. Desi dosarul se aflã încã în faza de anchetã, fiind în lucru pe masa procurorilor de mai bine de un an, ofiterul încã nu si-a pierdut speranta cã-si va recupera banii. Si asta mai ales cã în Noul Cod Penal, în cazul infractiunii de înselãciune pãrtile se pot împãca. Se întelege cã împãcarea poate surveni doar în cazul în care cel acuzat achitã prejudiciul.

Dealerul Skoda, anchetat penal pentru înselãciune

Ofiterul a amintit si faptul cã un caz similar a fost rezolvat altfel de producãtor renumit de autovehicule. „Acolo, producãtorul a preluat integral creantele si a dat banii oamenilor fãrã sã crîcneascã“.
Banii pierduti de politistul nemtean au fost cîstigati în urma unei misiuni de un an în Kosovo, unde subcomisarul Irina a fãcut parte din trupele de mentinere a pãcii. Suma pierdutã reprezintã aproximativ un sfert din banii cîstigati în Kosovo de ofiter. Subcomisarul Irina nu este singurul care a avut de pierdut de pe urma relatiei cu dealerul Skoda, în cauzã aflîndu-se si alti nemteni. Cazul este cunoscut de autoritãti, iar anul trecut, în luna aprilie, anchetatorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul politiei Neamt au înaintat procurorilor dosarul penal în care a fost cercetatã Oana Chitu, administratorul firmei Uniservice Grãitaru, dealer Skoda în judetul Neamt. Lucrãtorii de politie au propus trimiterea în judecatã a Oanei Chitu pentru comiterea infractiunilor de înselãciune cu consecinte deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, folosirea cu rea credintã a creditului societãtii. În acelasi dosar s-a propus trimiterea în judecatã, pentru fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, a Lãcrãmioarei Diaconu, de 42 de ani, angajatã a societãtii administrate de Oana Chitu. Cele douã sînt acuzate de anchetatori cã au înselat mai multe persoane care au dorit sã achizitioneze autoturisme de la Uniservice Grãitaru. În intervalul 19 iunie 2012 - 22 ianuarie 2013, mai multe persoane au formulat plîngeri penale împotriva Oanei Chitu si a societãtii administrate de aceasta, sub aspectul comiterii infractiunii de înselãciune. Politistii au aflat de la cei nouã reclamanti si modul în care au fost comise faptele, în sensul cã sumele de bani achitate pentru avansul sau plata integralã a unor autoturisme nu ajungeau la distribuitorul de autoturisme. Cu alte cuvinte, banii erau folositi în alte scopuri de reprezentantii firmei. Rãmîne de vãzut cum se va finaliza dosarul si mai ales dacã pãgubitii îsi vor recupera paguba.

Articol afisat de 2548 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective