Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 30 Septembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Avem cel mai bun candidat pentru Cotroceni! Stiu cã nemtenii pot sã îi fie parteneri în aceastã competitie!“

• interviu cu deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt

Domnule presedinte, în mai putin de o sãptãmînã începe campania electoralã. Este pregatitã echipa PNL Neamt, avînd în vedere schimbãrile din ultima vreme?
M.C: PNL Neamt este în curs de reconstructie: unitatea în filialã si recîstigarea încrederii cetãtenilor sînt prioritare. Sîntem o echipã unitã si în anul 2016 vom fi echipa în jurul cãreia se va construi agenda publicã a cetãtenilor. Echipa PNL Neamt se va axa pe recîstigarea electoratului, cresterea numãrului de membri ai filialei, dar mai ales activarea si implicarea celor existenti. Este nevoie de unitate si un mesaj comun. Alegerile prezidentiale si un candidat valoros ne oferã aceastã oportunitate. Valorile liberalismului trebuie readuse în judet. Libera exprimare, echitatea si competitia corectã vor avea de acum, în PNL Neamt, un neobosit apãrãtor. Usile sediilor noastre sînt deschise tuturor, indiferent de optiunea politicã. În mãsura în care se aflã în puterea noastrã avem obligatia de a reprezenta interesele tuturor nemtenilor. Astfel, ne propunem ca sã avem o constructie corectã si solidã pentru 2016- 2020. În aceastã perioadã campania electoralã va juca un rol esential. Echipa noastrã se va construi în jurul candidatului Aliantei Crestin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidentiale si va avea la bazã valorile liberale: Klaus Iohannis.

Este complicat procesul de reconfigurare a filialei PNL Neamt?
M.C: Nu o sã mã ascund: este greu sã punem pe picioare organizatia PNL Neamt, am întîmpinat multe obstacole. M-am întîlnit cu membri ai PNL Neamt care nu au mai fost chemati la o sedintã a partidului din 2012, iar scorul de 10% obtinut la alegerile europarlamentare a fost un rezultat care ne-a indicat potentialul. Nu a fost un rezultat multumitor. Avem obligatia sã depunem eforturi pentru a obtine un rezultat bun. Stiu cã nu va fi usor. Mai avem de muncit, dar am convingerea cã sîntem pe drumul cel bun. Sã nu uitãm cã într-un timp record, doar 10 zile, am strîns peste 10.000 de semnãturi pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale. Organizatia noastrã are usile deschise pentru oricine vrea sã fie alãturi de noi si alãturi de Klaus Iohannis. În acest sens, vreau sã-i implicãm direct pe nemteni în actuala campanie. Doar ei cunosc în mod real problemele Neamtului si prioritãtile sale. De aceea, vrem sã auzim direct de la nemteni ce asteptãri au de la noi. Cum ar trebui sã se comporte PNL Neamt, ce ar trebui sã fac eu în calitate de presedinte de organizatie, ce va trebui sã spunã Klaus Iohannis ca viitor presedinte al României, cum ar trebui sã actioneze Eugen Tapu Nazare în calitate de senator si lider al organizatiei PNL Roman si cum poate Radu Surugiu sã-i ajute pe nemteni. Vreau sã dãm un semnal competitorilor, prietenilor si tuturor cetãtenilor cã PNL Neamt e altul. Schimbarea abia a început. Adevãratii liberali vor munci pentru valorile promovate de PNL. Vrem sã construim în PNL unitate în interior. Aceasta e prima solutie pentru a cîstiga încrederea cetãtenilor. Împreunã cu Radu Surugiu, Liviu Brãtescu si Eugen Tapu Nazare vom transmite cu totii acelasi mesaj: deschidere fatã de toti cei care vor sã facã politicã liberalã, si cei care au fost sau vor sã fie membri PNL. În PNL Neamt va functiona politica usilor deschise, atîta timp cît noi vom fi în fata dumneavoastrã. Mai devreme sau mai tîrziu, toti liberalii se vor regãsi în PNL. Timpul e un sfetnic bun. Îmi doresc sã lucreze pentru echipa PNL.

Si cum veti face acest lucru?
M.C: Foarte simplu. Printr-o campanie corectã, demnã de un presedinte occidental. Fãrã actiuni defãimãtoare. Nu avem nevoie de ele: avem cel mai bun candidat pentru Cotroceni. Nemtenii trebuie sã fie partenerii viitorului presedinte al României. Mai mult, astãzi demarãm o campanie care se numeste „Klaus Iohannis îti ascultã problemele”. Vã asteptãm la sediul PNL Neamt sã stãm de vorbã sau, mai simplu, puteti sã ne sunati la numãrul de telefon 0800800180 care este disponibil de astãzi(n.n. ieri). Apelul este gratuit si asteptãm sã ne sunati sã ne spuneti care sînt problemele care credeti cã trebuie rezolvate în Neamt si în România. De asemenea, si noi vã vom contacta prin telefon sau echipa PNL Neamt vã va întreba, pe stradã: „Care sînt problemele pe care Iohannis trebuie sã le rezolve pentru tarã?” sau „Care sînt problemele pe care echipa PNL trebuie sã le solutioneze în judetul Neamt?”. La finalul campaniei, acestea vor fi fãcute publice într-o conferintã de presã si evident, vor fi comunicate lui Klaus Iohannis, care va veni cu solutiile. Vrem sã ne dati un vot în cunostintã de cauzã, dupã ce veti afla care este oferta noastrã concretã.

Cum rãspundeti atacurilor care vin din interiorul filialei? De exemplu, domnului Iulian Luca?
M.C: Apelul meu este clar, cine vrea sã munceascã pentru PNL Neamt si nemteni este asteptat la partid în fiecare ceas! Toti cei care au idei, convingeri si dorinte de a face politica liberalã si de a lupta pentru bunãstarea nemtenilor sînt bineveniti. Vã dau exemplul a douã proiecte: unul local si unul cu perspective nationale. Am dorinta de a promova printr-un proiect asumat de PNL toti marii liberali nemteni.
M-as bucura ca dl. Luca si dl. Brãtescu sã fie initiatorii si dezvoltatorii unui astfel de proiect pentru a arãta istoria liberalilor din Neamt. Echipa PNL Neamt este foarte preocupatã în aceastã perioadã sã afle direct de la nemteni si de la presã, care sînt lucrurile care îi preocupã. Politicienii sînt obisnuiti sã se audã vorbind, nu sã asculte. Acesta este scopul campaniei „Klaus Iohannis îti ascultã problemele”. De aceea, îi invit pe toti liberalii adevãrati din Neamt, care stiu cã obiectivul unui politician trebuie sã fie solutionarea problemelor cetãtenilor si nu conflictele inutile, sã ni se alãture. Sã vinã cu echipa PNL Neamt pe stradã, sã punã umãrul în campanie, sã îl ajutãm pe Iohannis sã devinã presedintele României pentru a face din tara noastrã un stat european, asa cum a fãcut din Sibiu un oras european. Fiecare dintre noi trebuie sã ne facem o evaluare, o analizã a ceea ce ne dorim sã facem. Sã vorbim despre proiecte si nu despre persoane. ÃŽn general, în România, s-a promovat o politicã a persoanelor si mai putin a proiectelor. Si de aceea sînt multe lucruri nefunctionale. Nu vreau si nu am timp sã intru în conflicte. Avem treabã.

Ce veti face dupã alegerile prezidentiale? Sînt unele voci care spun cã aceasta este o altã conducere provizorie...
M.C: PNL Neamt va trebui sã ajungã la nivelul la care sã îsi aleagã o conducere statutarã reprezentativã la nivel local si national. PNL Neamt va trebui sã aibã o echipã unitã cu oameni seriosi si politicieni conectati la agenda localã si nationalã. PNL Neamt are obligatia sã pregãteascã anul electoral 2016 începînd cu prima zi din luna decembrie a anului 2014. Dacã în PNL Neamt vor functiona principiile care stau la baza unei constructii eficiente a unei echipe si mã refer aici la transparentã, încredere si unitate, atunci putem vorbi de o misiune îndeplinitã pentru cã în acel caz, PNL Neamt va avea jucãtori la masa verde la Bucuresti, dar si lideri locali puternici. Un PNL Neamt puternic înseamnã cã interesele nemtenilor si ale zonei Moldovei vor fi reprezentate la Bucuresti. Îmi doresc ca nemtenii sã vadã în mine un om care sã se batã pentru problemele lor la Bucuresti. În timp, PNL Neamt poate deveni un competitor important. Eu întotdeauna am avut planuri si viziune pe termen lung. Consider cã România are nevoie de oameni politici profesionisti care sã-si poatã permite luxul de a avea o perspectivã pentru anii 2020-2024. Tineretea îmi oferã confortul unei astfel de perspective. Restul e muncã.

Articol afisat de 1984 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective