Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2014
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ministerul, ce teapã îi trage generalului Stan!

„Teapã la general“ se poate spune în cazul lui Viorel Stan, care de mai bine de doi ani conduce învãtãmîntul nemtean suportînd zilnic o navetã de peste 50 de kilometri dus si tot atîtia întors, pentru a ajunge de acasã la serviciu. Romascan la origine, Viorel Stan vine la Piatra Neamt pe cheltuialã proprie, pentru cã nu i se deconteazã transportul. Problema navetei în învãtãmînt este în mare vervã în prezent, avînd în vedere cã unele primãrii au decontat-o integral, asa cum zice legea, altele partial si unele deloc. Pentru cele nepãsãtoare fatã de decontarea navetei, liderii de sindicat anuntã procese în instantã. De general, adjunctii sãi si inspectorii scolari pare a nu avea nimeni grijã, pentru cã ei reprezintã patronatul, iar interesele lor nu pot fi apãrate, teoretic, de cãtre liderii de sindicat, asa cum ar trebui sã fie si în cazul directorilor, care însã, în cea mai mare parte îsi plãtesc cotizatiile de membri si se bucurã de toate avantajele oferite de acest statut, inclusiv de multele drepturi bãnesti cîstigate de sindicate în urma lungilor procese. Revenind la seful învãtãmîntului nemtean, el a declarat cã parcurge zilnic peste o sutã de kilometri, de cînd se urcã în masinã pentru a ajunge la Inspectoratul Scolar si pînã seara, cînd revine la domiciliu. Deplasarea o face cu masina unui bun prieten, pentru cã a renuntat la autoturismul pe care îl poseda cînd a venit în functia de inspector scolar general, fiind depãsit fizic si moral, asa cã a devenit o „rablã“ care i-a asigurat un tichet valoric. Consumul mediu al masinii cu care face naveta e de 7,5 la sutã, iar cum un litru de benzinã e circa sase lei, pentru a ajunge într-o singurã zi la serviciu, lasã la casieria de unde alimenteazã cu combustibil 50 de lei. Pe sãptãmînã, costul cu transportul ajunge la 250 de lei, iar pe lunã, la 1.000. Lunar, generalul Viorel Stan încaseazã 3.100 de lei, din care o treime dã pe drum. O sumã mare, dar care compenseazã cu functia de inspector general, una singurã în judet. „Am fãcut adrese peste adrese, pentru decontarea navetei, dar n-am primit nici un rãspuns. De o bucatã de vreme, nici nu s-a mai abordat acest subiect de cãtre reprezentantii Ministerului Educatiei, dar eu am dosarul pregãtit si sper într-o decontare... Mã costã zilnic, ca sã ajung la Inspectoratul Scolar, 50 de lei. Vin cu masina unui domn, pentru cã nu mai am autoturismul Cielo pe care îl detineam cînd am venit pe functie, pentru cã era vechi si nu îl mai puteam tine“, a declarat inspectorul scolar general.
Norocul sefului învãtãmîntului este cã nu vine tot anul la serviciu, avînd si el, asemeni cadrelor didactice, parte de vacante si de zile libere ca tot bugetarul. Nu mai are însã motive sã rãmînã în Roman pentru sustinerea orelor pe care îl obligã legislatia sã le sustinã la clasã, pentru cã din acest an scolar e cu douã ore de predare, la Colegiul National Calistrat Hogas, unde el împãrtãseste elevilor cunostinte de chimie. ÃŽnvãtãmîntul nemtean are în actualul mandat toti cei trei sefi navetisti. Pe lîngã generalul Viorel Stan mai fac naveta si adjunctii Gabriela Banu, care vine de la Borlesti, si Elena Laiu, de la Tîrgu Neamt, unde domiciliazã fiecare. De asemenea, multi dintre inspectorii scolari fac naveta si nici lor nu li se deconteazã transportul. „Cred cã era luna august, cînd am încheiat o situatie, nominal, cu fiecare dintre noi de la Inspectoratul Scolar si am trimis-o cãtre Ministerul Educatiei, ca sã se aibã în vedere sumele legate de naveta pe care o facem. De atunci tot asteptãm reactia de la minister si sperãm sã se si întîmple, sã primim banii pe care i-am cheltuit fiecare. Cred cã cea mai lungã navetã din judet o face inspectorul de religie, care vine lunea din Iasi si se întoarce vinerea, la sfîrsit de program“, am mai aflat de la inspectorul scolar general.

Articol afisat de 3017 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective