Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2014
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ministerul, ce teapă îi trage generalului Stan!

„Teapă la general“ se poate spune în cazul lui Viorel Stan, care de mai bine de doi ani conduce învătămîntul nemtean suportînd zilnic o navetă de peste 50 de kilometri dus si tot atîtia întors, pentru a ajunge de acasă la serviciu. Romascan la origine, Viorel Stan vine la Piatra Neamt pe cheltuială proprie, pentru că nu i se decontează transportul. Problema navetei în învătămînt este în mare vervă în prezent, avînd în vedere că unele primării au decontat-o integral, asa cum zice legea, altele partial si unele deloc. Pentru cele nepăsătoare fată de decontarea navetei, liderii de sindicat anuntă procese în instantă. De general, adjunctii săi si inspectorii scolari pare a nu avea nimeni grijă, pentru că ei reprezintă patronatul, iar interesele lor nu pot fi apărate, teoretic, de către liderii de sindicat, asa cum ar trebui să fie si în cazul directorilor, care însă, în cea mai mare parte îsi plătesc cotizatiile de membri si se bucură de toate avantajele oferite de acest statut, inclusiv de multele drepturi bănesti cîstigate de sindicate în urma lungilor procese. Revenind la seful învătămîntului nemtean, el a declarat că parcurge zilnic peste o sută de kilometri, de cînd se urcă în masină pentru a ajunge la Inspectoratul Scolar si pînă seara, cînd revine la domiciliu. Deplasarea o face cu masina unui bun prieten, pentru că a renuntat la autoturismul pe care îl poseda cînd a venit în functia de inspector scolar general, fiind depăsit fizic si moral, asa că a devenit o „rablă“ care i-a asigurat un tichet valoric. Consumul mediu al masinii cu care face naveta e de 7,5 la sută, iar cum un litru de benzină e circa sase lei, pentru a ajunge într-o singură zi la serviciu, lasă la casieria de unde alimentează cu combustibil 50 de lei. Pe săptămînă, costul cu transportul ajunge la 250 de lei, iar pe lună, la 1.000. Lunar, generalul Viorel Stan încasează 3.100 de lei, din care o treime dă pe drum. O sumă mare, dar care compensează cu functia de inspector general, una singură în judet. „Am făcut adrese peste adrese, pentru decontarea navetei, dar n-am primit nici un răspuns. De o bucată de vreme, nici nu s-a mai abordat acest subiect de către reprezentantii Ministerului Educatiei, dar eu am dosarul pregătit si sper într-o decontare... Mă costă zilnic, ca să ajung la Inspectoratul Scolar, 50 de lei. Vin cu masina unui domn, pentru că nu mai am autoturismul Cielo pe care îl detineam cînd am venit pe functie, pentru că era vechi si nu îl mai puteam tine“, a declarat inspectorul scolar general.
Norocul sefului învătămîntului este că nu vine tot anul la serviciu, avînd si el, asemeni cadrelor didactice, parte de vacante si de zile libere ca tot bugetarul. Nu mai are însă motive să rămînă în Roman pentru sustinerea orelor pe care îl obligă legislatia să le sustină la clasă, pentru că din acest an scolar e cu două ore de predare, la Colegiul National Calistrat Hogas, unde el împărtăseste elevilor cunostinte de chimie. Învătămîntul nemtean are în actualul mandat toti cei trei sefi navetisti. Pe lîngă generalul Viorel Stan mai fac naveta si adjunctii Gabriela Banu, care vine de la Borlesti, si Elena Laiu, de la Tîrgu Neamt, unde domiciliază fiecare. De asemenea, multi dintre inspectorii scolari fac naveta si nici lor nu li se decontează transportul. „Cred că era luna august, cînd am încheiat o situatie, nominal, cu fiecare dintre noi de la Inspectoratul Scolar si am trimis-o către Ministerul Educatiei, ca să se aibă în vedere sumele legate de naveta pe care o facem. De atunci tot asteptăm reactia de la minister si sperăm să se si întîmple, să primim banii pe care i-am cheltuit fiecare. Cred că cea mai lungă navetă din judet o face inspectorul de religie, care vine lunea din Iasi si se întoarce vinerea, la sfîrsit de program“, am mai aflat de la inspectorul scolar general.

Articol afisat de 2796 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective