Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2014
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 23 Decembrie 2014
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional

Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional

Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamț implementează proiectul Responsabilitate în pregătirea viitorului profesional, în parteneriat cu școlile gimnaziale Moțca, Mironeasa și Miroslovești din județul Iași, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară nr. 2, Domeniul major de intervenție 2.1, având o durată de 18 luni (01.05.2014 – 30.10.2015).
Obiectivul principal al proiectului este facilitarea tranziției de la școală la viața activă a elevilor de clasa a VIII-a, în special a celor proveniți din familii defavorizate din cele patru comune din județele Iași și Neamț, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere și orientare educativ-profesională și motivare pentru susținerea traseului educativ-profesional.
Pentru atingerea obiectivului proiectului s-au dotat patru Centre de Informare, Orientare și Consiliere Educativ-Profesională (CIOCEPEG) unde au început activități de consiliere încă din luna decembrie 2014.
Serviciile de consiliere și orientare educativ-profesională se concretizează în activități de consiliere individuală și colectivă care se vor desfășura pe o perioada de nouă luni. Acestea urmăresc dezvoltarea unui set de competențe de autoevaluare și dezvoltare personală în vederea devenirii profesionale a elevilor din grupul țintă. În urma orientării și consilierii educativ-profesionale va rezulta un traseu educațional care va permite elevului alegerea formei de invatamânt dorite.
În cadrul proiectului a fost demarată și campania de informare și publicitate începând cu luna august 2014, desfășurată de către expertul informare și publicitate cu sprijinul elevilor voluntari de la cele patru școli partenere, cu scopul creșterii gradului de conștientizare a 1500 de persoane din mediul rural.
Pentru o bună și corectă informare a grupului țintă s-au realizat două materiale didactice: Suport de informare pentru elevii din clasele a VIII-a cu privire la parcursul educativ-profesional și Ghid al tranziției de la școală la viața activă, fiecare tipărite în aproximativ 300 exemplare.

Informații suplimentare cu privire la activitățile desfășurate în cadrul proiectului sunt disponibile pe pagina web a proiectului – http://reviprovinatorineamt.ro

Persoană de contact: Elena Coșofreț – manager proiect – Liceul Tehnologic „Arhimandrit Chiriac Nicolau” Vînători-Neamț. Telefon: 0754018140, e-mail: elena.cosofret@gmail.com

Articol afisat de 1253 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(publicitate)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective