Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Mai 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Chitic a  rezistat puciului

Primarul Chitic a rezistat puciului

• PNL a pus stãpînire pe Primãria Piatra Neamt, prin noua conducere votatã ieri: Dragos Chitic, primar, Constantin Teodorescu si Vasile Popescu, viceprimari • pesedista Aurelia Simionicã a riscat si a pierdut tot, rãmînînd doar consilier local, desi voia sã urce pe scaunul de primar al municipiului Piatra Neamt •

30 aprilie 2015 rãmîne în istoria PNL-ului nemtean ca una dintre zilele cu victorii depline, pentru cã a reusit sã punã mînã pe Primãrie, avînd atît primar, în persoana lui Dragos Chitic, cît si viceprimari, prin Vasile Popescu si Constantin Teodorescu. În plus, PNL este mai bogat în membri, de ieri, pentru cã înainte de sedinta de Consiliu Local în care Dragos Chitic a fost reînvestit în functie, acesta a semnat pentru intrarea în aceastã formatiune si, încearcã sã-i tragã dupã el si pe cei cinci independenti din legislativul local, alãturi de care forma cîndva grupul pedelistilor.

PSD-ul si-a sãpat groapa...

Victima totalã a sedintei de ieri este Aurelia Simionicã, pentru care opt alesi locali initiaserã un proiect de hotãrîre în baza cãruia se cerea propulsarea ei pe functia detinutã, cu statut de interimat, de cãtre Dragos Chitic. Aurelia Simionicã a pierdut, dupã sedinta de ieri, nu doar bãtãlia cu Dragos Chitic, ci a fost sacrificatã cu vîrf si îndesat, pentru cã si-a pierdut si mandatul de viceprimar, postul fiindu-i luat de cãtre penelistul Constantin Teodorescu. ÃŽnainte de sedinta în care PSD spera la o victorie, Dragos Chitic, sprijinit de sapte consilieri independenti ori penelisti cu carnet, a organizat o conferintã de presã si a mers mai departe, prezentîndu-si subalternii cu care voia sã lucreze, în varianta obtinerii unui succes. Desi cea mai mare parte a conferintei a alocat-o pentru a acuza PSD-ul de trãdare si de atac pe la spate, intuitia l-a fãcut sã vorbeascã si despre planurile PNL, dacã va ajunge sã stãpîneascã primãria. A vorbit de corectitudinea de care va da dovadã noua echipã, de lovitura sub centurã primitã de la PSD si în special de la liderii acestui partid si despre racolarea de oameni la care s-au dezis social-democratii, „pãtînd cu vopsea rosie“ pe unii din tabãra adversã. „PSD n-a înteles nimic din alegerile din 2012! A ajuns la concluzia cã nu poate ajunge la conducere decît prin racolare de oameni si santaj! (...) Primãria Piatra Neamt se asezase pe un fãgas normal, dar a apãrut acest fenomen destabilizator. M-am înscris în PNL si i-am invitat si pe colegii independenti s-o facã. De azi vom lupta cu PSD si nu vom mai avea nici o întelegere pînã în 2016, la alegeri. PSD a trãdat o întelegere politicã si eu nu pot lucra cu trãdãtorii“, a declarat Dragos Chitic. Si a început sedinta, în cadrul cãreia s-a supus la vot schimbarea lui cu Simionicã. Au fost minute grele pentru cei doi, votul fiind secret, la cabinã. Dupã numãrarea buletinelor, pînã la anuntul oficial, secretarul Florin Fecic i-a fãcut un semn discret primarului, care si-a îndreptat privirea cãtre aliatii sãi, asigurîndu-i de succes. 10 voturi a primit PSD si aliatii pentru mandatul de primar, fiind învins de PNL - independenti, sub a cãror umbrelã au încãput 12 votanti (a lipsit tãrãnistul Strungariu). Matematic, fix cît trebuia sã iasã pentru liberali si ceilalti. Practic, se pare cã au fost mãcar doi dintre ei care au vrut sã fie Simionicã primar si atunci a fost trãdatã pesedista de cîtiva aliati. Durerea Aureliei SImionicã avea sã se intensifice la urmãtorul proiect, cînd se cerea schimbarea unui viceprimar. Dragos Chitic a învîrtit cutitul în ranã si a cerut schimbarea ei cu Teodorescu. Picajul PSD s-a accelerat si scorul a fost de 13 la 9, pentru venirea liberalului. Amendamentul a fost înglobat în hotãrîre si la votarea acesteia, trãdarea celor de stînga avea sã se accentueze, 15 fiind de acord cu noua formulã la sefia primãriei.

Rezolutia „Piatra Neamt-capitala liberalismului“

La aproximativ o orã de la terminarea sedintei de CL, la sediul PNL Neamt a fost organizatã o conferintã de presã la care au participat deputatul Mugur Cozmanciuc, presedintele liberalilor nemteni, deputatul Radu Surugiu, seful PNL Piatra Neamt, primarul Dragos Chitic, viceprimarul Vasile Popescu si consilierii liberali. Mugur Cozmanciuc s-a arãtat multumit de cele întîmplate în sedinta de CL, ceea ce l-a fãcut sã declare cã „Partidul National Liberal a cîstigat Primãria Piatra Neamt“. „ÃŽncepînd de astãzi, Piatra Neamt are un primar PNL, în persoana domnului Dragos Chitic si doi viceprimari PNL, domnul Vasile Popescu si domnul Constantin Teodorescu. Astãzi se dã startul formãrii echipei liberale care în 2016 va cîstiga alegerile în judetul Neamt. PNL lanseazã o rezolutie care se numeste Piatra Neamt- capitala liberalismului. Prin aceastã rezolutie ne asumãm sã avem ca prioritate cetãteanul si agenda acestuia. Ne vom axa pe atragerea si formarea resurselor umane de calitate care sã vinã înspre politica liberalã. Judetul Neamt trebuie sã fie un pol de crestere în perioada 2015-2030, prin proiecte si programe integrate. Aici ne referim la dezvoltarea infrastructurii, atragerea investitiilor în judet si pe cale de consecintã cresterea numãrului de locuri de muncã. PNL este singurul partid care are un proiect pînã în 2030 pentru judetul Neamt“, a declarat Mugur Cozmanciuc. La rîndul sãu, primarul Dragos Chitic a declarat: „ÃŽn echipa PNL merg spre victorie. Am stat de douã ori la masã cu PNL si Mugur Cozmanciuc si de fiecare datã am avut succes. Acum PNL are în mine un membru loial, care o sã continue proiectele administratiei si îmi doresc sã atrag cît mai multe persoane de dreapta care sã fie interesate de viitorul municipiului. Vreau sã mã ridic la nivelul de performantã solicitat de presedintele Mugur Cozmanciuc si sã facem din Piatra Neamt-capitala liberalismului“.
ÃŽntrebat dacã Chitic va fi candidatul PNL la primãrie la alegerile din 2016, deputatul Cozmanciuc a precizat cã alegerea candidatului se va face în urma unui sondaj de opinie, iar cel care se va clasa cel mai bine va intra în bãtãlie. Dragos Chitic a precizat cã deocamdatã nu este decis dacã va candida sau nu. „Pot spune acum cã 50% voi candida si 50% cã nu voi candida“. Deputatul Surugiu a spus, printre altele, cã „în pofida faptului cã PSD a fãcut un joc murdar, care nu este conform cu o administratie curatã, vointa electoratului a învins“.

Articol afisat de 1859 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective