Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Mai 2015
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Academia nelegiuitilor. Fără drogati si alcoolici

• Tribunalul Bucuresti a motivat arestarea preventivă a membrilor „Academiei Infractorilor“ • judecătorii au subliniat structura piramidală a grupării formată din indivizi deosebit de periculosi • regulamentul a fost considerat un contract de muncă secret • un alt argument, plauzabilitatea riscului de perpetuare a activitătii infractionale •

Magistratii de la Tribunalul Bucuresti au făcut publică hotărîrea prin care au dispus arestarea preventivă a 14 membri din deja celebra grupare Academia Infractorilor Români, constituită si condusă de pietreanul Adrian Marin Botez, zis Tîtă. Totul a iesit la iveală pe 23 aprilie 2015 cînd procurorii DIICOT au efectuat 52 de perchezitii si au retinut parte din membri. Ulterior 14 „academicieni“ au fost arestati preventiv, iar trei au fost pusi sub control judiciar. În motivarea sentintei judecătorii au arătat că Academia Infractorilor Români era o grupare specializată, organizată pe o structură piramidală, ultimul esalon fiind cel de executie. „Inculpatii sînt deosebit de periculosi, în conditiile în care făceau parte dintr-o retea criminală, ce a fost concepută, initiată si organizată pe criterii militare, avînd o structură piramidală, cu un lider suprem si mai multe esaloane de conducere, subordonate acestuia, fiecare palier fiind specializat si condus de anumite persoane de încredere, ce au grad de «ofiter», ultimul esalon fiind cel de executie, în cadrul acestuia fiind recrutati tineri dispusi să se alăture grupării si să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei, primind sume modice în raport de sumele cîstigate prin comiterea infractiunilor“, se arată în motivarea hotătîrii de arestare. Judecătorii au mai apreciat că modalitatea de comitere infractiunilor denotă o anumită înclinatie a acuzatilor spre ignorarea normelor de drept, „dînd dovadă de îndrăzneală infractională, de abilitate si de o oarecare lejeritate în comiterea unor fapte de acest gen. Se mai observă totodată că această grupare si-a cristalizat modul de actiune si organizare, ajungînd chiar la «codificarea» scrisă a regulilor acesteia, denumită Academia Infractorilor Români, cu prescurtarea A.I.R., într-un asa numit Regulament al A.I.R., avînd capitole distincte cu privire la profilul viitorului membru, un model de «contract secret de muncă», precum si capitole referitoare la pregătirea fizică, psihică, teoretică, practică si de anchetă, prin care trebuia să treacă fiecare membru, precum si un capitol distinct referitor la «judecata» la care trebuie să se supună fiecare membru ce greseste ori trădează“, au mai arătat magistratii, care au apreciat că există destule motove pentru „a considera drept plauzibil riscul de perpetuare a activitătilor infractionale de către cei implicati în această retea“.

„Puterea trebuie folosită doar împotriva dusmanilor“

Avînd în vedere vîrsta si gradul lor de instructie, acuzatii ar fi trebuit să constientizeze „urmările unui comportament antisocial, raportat atît la valorile comunitătii din care fac parte, cît si la propria persoană“, au mai considerat judecătorii. Conform actelor de urmărire penală gruparea lui Tîtă avea reguli stricte, membrii neavînd voie să facă glume. Nu erau recrutati fricosii si turnătorii, cei care consumau droguri sau alcool, pasionatii de jocuri de noroc, homosexualii si pedofilii. Recrutii erau instruiti că riscurile si daunele dragostei copilăresti sînt fatale, că trebuie să guste plăcerile vietii cu limită si că „smecheria este haină grea, dar frumoasă“. Li se spunea că „puscăria nu omoară pe nimeni“, ci este tot un fel de Academie, doar că se pierd timp si bani. Greselile se plăteau în aur iar orice trădător trebuia adus în fata comisiei prin ce metodă. Academia lui Tîtă functia după un regulament scris, numit Cod, iar recrutii trebuiau să respecte cele 10 porunci altfel erau aspri pedepsiti. Iată regulilele: 1. În Academie trebuie seriozitate, disciplină, onoare, curaj, renuntarea la vicii (Membru complet). 2. Puterea trebuie folosită doar împotriva dusmanilor. Puterea necontrolată distruge. 3. Sîntem la academie nu la discotecă! 4. Ordinele se execută nu se discută! 5. După primirea unui ordin se răspune cu „am înteles“ si se trece la executarea lui. Salutul este un semn de respect, de politete si onoare. Este obligat să salute în orice împrejurare (exceptînd atunci cînd e în misiune). 6. Cînd cineva intră într-o încăpere toată lumea se ridică în picioare, si salută! 7. Nici un membru nu avea voie să tină mîinile în buzunar, să se aseze sau să fumeze în prezenta sau fără permisiunea comandantului suprem! 8. Nu ai voie să atingi nici un bun care nu-ti apartine (telefon, laptop, tv, bani) 9. Atentie la tot ce se întîmplă în jurul tău, memorează totul!
10. Gustă toate plăcerile vietii cu limită. Tot ce e mult dăunează sănătătii tale. Reamintim că gruparea lui Tîtă a dat numeroase lovitiri la magazine de bijuterii din mai multe state europene, paguba cifrîndu-se la 10 milioane de euro.

Articol afisat de 1573 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective