Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2015
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Mai 2015
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Titularizarea, oare mai merită efortul?

• în acest an, dascălii nemteni au la dispozitie 42 de locuri pentru titularizare • la nivel de judet sînt neocupate 610 posturi, dar cele mai multe sînt disponibile un an • profesorii de biologie, chimie, fizică, religie nu au la ce candida, pentru că nu există posturi scoase la examen •

O mînă de oameni - 42 la număr - au sansa de a se titulariza în acest an în învătămîntul nemtean, pentru că atîtea posturi disponibile există pentru examenul national din luna iulie. Sînt scoase la concurs 3 posturi de educatoare, 14 de învătători, cîte 2 la engleză, franceză, română, matematică si educatie fizică si sport - pregătire de specialitate. Pentru titularizarea din această vară mai sînt disponibile 6 posturi la arte (educatie muzicală), 4 la pregătire/ instruire practică, 2 logopezi si 1 la sah. „În total sînt scoase pentru titularizare 42 de posturi, atît din urban, cît si din rural. Scoala Războieni cuată trei învătători. Posturile de engleză si franceză sînt pentru scoli rurale, iar cele două de la matematică sînt pentru Scoala 3 Piatra Neamt si pentru Negresti. Doi profesori de română sînt căutati pentru Scoala Valea Ursului si pentru Liceul Tehnologic Special Stefan cel Mare“, a declarat profesor Cristinel Secară, inspector scolar responsabil de resursele umane din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.
Două posturi de educatie fizică - pregătire specială de specialitate sînt disponibile la Liceul cu Program Sportiv Roman, iar profesori de muzică sînt căutati în special pentru cluburi si palate ale copiilor. Scoala Postliceală Sanitraă are nevoie de 2 profesori de pregătire/ instruire practică si tot 2 caută si Liceul Tehnologic Adjudeni.
Nu au nici o sansă să se titularizeze profesorii de chimie, fizică, religie, istorie, geografie etc, pentru că nu există nici un post disponibil.
Profesor Gabriela Banu, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt, a precizat că pentru anul scolar viitor mai sînt disponibile 610 posturi, libere, în principiu, pentru un an. Statistica privind catedrele libere a fost realizată după ce vreo 40 de cadre didactice s-au titularizat pe baza Ordinului 253, car eprevede ocuparea unui post pe baza mediei de la titularizare din ultimii trei ani, cu conditia ca nota să fi fost peste 7. După acea etapă, tinerii dascăli nemteni care vor să se definitiveze în învătămînt nu prea au miză ca să sustină examenul. Titularizarea se dovedeste a fi, de la an la an, tot mai grea. Si avînd în vedere salariul de încadrare care e sub 200 de euro, rămîne întrebarea cum sînt încurajati specialistii să intre în sistemul educational. Este si acesta un motiv pentru care învătămîntul nu mai are căutare si a intrat într-un declin din care parcă nu se mai opreste.

Articol afisat de 1447 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective