Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2015
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copii rãtãciti pe Ceahlãu

• doi copii, de 10 si 12 ani, din Bucuresti, au fost gãsiti de salvamontisti si predati pãrintilor • acestia habar nu aveau cã odraslele lor se rãtãciserã •

Salvamontistii nemteni s-au confruntat ieri dimineatã cu o situatie ineditã, gãsind doi copii rãtãciti pe Masivul Ceahlãu. ÃŽngrijorãtor este faptul cã pãrintii micutilor habar nu aveau de situatia destul de gravã în care se aflau acestia. Situatia a fost rezolvatã cu mult noroc de o patrulã a Serviciului Salvamont Neamt care, în jurul orei 10.30, i-a gãsit pe cei doi copii, de 10, respectiv 12 ani, din Bucuresti, în zona platoului din apropierea Cabanei Dochia. Pustii le-au spus salvatorilor cã s-au pierdut de pãrinti în timp ce coborau pe traseul Dochia-Poiana Maicilor-Izvorul Muntelui. „Copii au precizat cã la un moment dat s-au îndepãrtat de pãrintii care se deplasau mai încet si au gresit drumul. Dupã descrierea fãcutã se pare cã acest lucru s-a întîmplat în zona Ocolasul Mic. Dupã un timp au reusit sã se întoarcã la poteca initialã si, procedînd ca în manualul de supravietuire, au decis sã se întoarcã de unde au plecat, decît sã continue drumul pe o potecã marcatã, dar necunoscutã. ÃŽn tot acest timp, pãrintii care îi depãsiserã involuntar nu aveau habar cã au pierdut copii“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.
Salvamontistii au încercat sã ia legãtura cu pãrintii copiilor rãtãciti, atît prin intermediul dispeceratului Serviciului Salvamont National, cît si prin intermediul 112, însã fãrã succes. „Din pãcate, principala retea care acoperã zona, respectiv Vodafone, si care are si aplicatia cu Dispeceratul National Salvamont, nu functioneazã mai deloc de mai bine de o lunã, provocînd mari probleme de comunicatii în zonã“, a explicat Raul Papalicef.
Dupã aproximativ douã ore de la gãsirea celor doi copii, o turistã care a urcat pe traseul Poiana Maicilor i-a anuntat pe salvamontisti cã s-a întîlnit cu pãrintii copiilor în zona Turnul lui Butu-Clãile lui Miron. În jurul orei 13 cei doi bucuresteni au ajuns la Cabana Izvorul Muntelui unde agentul de la intrarea în Parcul National Ceahlãu le-a spus cã si-au pierdut copii si cã ar fi bine sã apeleze Serviciul Salvamont. Ulterior, micutii au fost coborîti de salvatorii montani si predati pãrintilor în zona Curmãtura Lutul Rosu.

Articol afisat de 1481 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective