Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2015
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 August 2015
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ex-procurorul Olteanu, usi închise la Insolventă

• Daniela Olteanu, procurorul exclus din magistratură, a încercat fără succes să devină practician în insolventă • fostul magistrat a depus o cerere la UNPIR solicitînd să fie primit în profesie fără examen si cu scutire de stagiu • Consiliul National de Conducere al Uniunii a respins cererea, ca urmare a modului în care solicitantul a fost exclus din magistratură •

Exclusă din magistratură din motive disciplinare, Daniela Olteanu, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Bicaz, a vrut să se facă practician în insolventă, însă cererea i-a fost respinsă. Fostul magistrat a făcut o cerere la Uniunea Natională a Practicienilor în Insolventă(UNPIR), solicitînd să fie primită în profesie fără examen si cu scutire de stagiu. Cererea a fost analizată de membrii Consiliului national de conducere(CNC) a UNPIR care au decis respingerea ei. CNC-ul a invocat situatia care a dus la excluderea din magistratură a Danielei Olteanu. „Consiliul national de conducere al Uniunii Nationale a Practicienilor în Insolventă din România, analizînd solicitarea de primire în profesie fără examen si cu scutire de stagiu, în conditiile art. 30. - (2) din OUG nr. 86/2006, formulată de doamna Olteanu Daniela, decide respingerea acesteia pentru următoarele considerente: În Monitorul Oficial al României nr. 512/09.07.2015 a fost publicat Decretul Presedintelui României nr. 629. Prin acesta s-a dispus eliberarea din functia de procuror a d-nei Olteanu Daniela, ca urmare a aplicării sanctiunii disciplinare a excluderii din magistratură. Potrivit dispozitiilor art. 23 din OUG nr. 86/2006 „poate dobîndi calitatea de practician în insolventă persoana care îndeplineste următoarele conditii: b) nu se găseste în vreunul dintre cazurile de nedemnitate prevăzute la art. 25 alin. (1)“, se arată în comunicatul UNPIR.
În ceea ce priveste articolul 25 invocat, acesta stipulează că este „nedemnă de a fi practician în insolventă persoana condamnată prin hotărîre judecătorească definitivă pentru săvîrsirea unei infractiuni intentionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei, inclusiv orice infractiune de coruptie, precum si pentru infractiunile prevăzute de Legea nr. 31/1990 privind societătile comerciale, republicată, cu modificările si completările ulterioare, care determină incapacitatea legală de a dobîndi sau detine calitatea de fondator, administrator, membru în consiliul de supraveghere, membru al directoratului ori director al unei societăti comerciale si de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificările si completările ulterioare“.
Cît priveste nedemnitatea, aceasta se constată de către CNC la sesizarea oricărei persoane sau din oficiu. În profesia de practician în insolventă pot fi primite, la cerere, cu scutire de examen si de perioadă de stagiu, persoanele care au exercitat cel putin 5 ani functia de judecător-sindic, precum si persoanele care au exercitat timp de 10 ani functia de avocat, judecător sau notar public. Înscrierea în Tabloul UNPIR se face în termen de cel mult un an de la eliberarea din functia de magistrat sau notar public, cu conditia ca aceasta să nu îi fie imputabilă. „În cazul d-nei Olteanu Daniela se constată că prin Hotărîrea nr. 12 P din 26.11.2014, pronuntată de Sectia pentru procurori a CSM, s-a dispus excluderea din magistratură a acesteia pentru abaterea disciplinară(...). Fată de cele mentionate, CNC respinge solicitarea doamnei Olteanu Daniela motivat de faptul că nu îndeplineste prevederile art. 30 alin. 2 din OUG nr. 86/2006“, se mai arată în comunicatul UNPIR. Daniela Olteanu a fost eliberată din functie pe 8 iulie 2015, după ce presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul care atestă aplicarea sanctiunii disciplinare a excluderii din magistratură. Fostul procuror a pierdut lupta cu sistemul la începutul lunii iunie cînd a pierdut definitiv recursul împotriva deciziei Consilului Superior al Magistraturii care decisese excluderea din magistratură.

Articol afisat de 1552 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective