Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2015
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Octombrie 2015
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

La pensiuni nu mai merge cu „Apără-mă Doamne de foc!“

• acum cîteva luni s-a asprit legislatia în domeniul nerespectării regulilor de securitate la incendii • pînă atunci, cei care detineau spatii de cazare preferau să plătească amenzi, decît să fie în regulă •

Cu „Doamne-ajută!“ înainte, foarte multi proprietari de pensiuni din judetul Neamt si-au desfăsurat activitatea ani de zile si au neglijat întru totul legislatia care se referă la autorizarea clădirilor în privinta securitătii la incendii. De la 1 iulie, anul acesta, cuantumul amenzilor a crescut semnificativ si nu mai e o „afacere“ să preferi plata sanctiunii si să nu faci treabă bună. „Pînă la 1 iulie anul acesta, amenda pentru lipsa autorizatiei de securitate la incendii era între 2.500 si 5.000 de lei, cu posibilitatea plătii în 48 de ore a jumătate din valoarea minimă. Si proprietarii de pensiuni preferau să achite 1.250 de lei si scăpau de o grijă. Acum s-au modificat cuantumurile si pentru începerea unei lucrări fără autorizatie, sau pentru functionare fără autorizatie, se dă amendă între 20.000 si 50.000 de lei. Asa că e de preferat să intre în legalitate si să nu mai achite amenda“, a declarat colonelul Ioan Nitică, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt, în urma unui control pe linie de prevenire, efectuat în unitătile de turism si de agrement. Reprezentantii ISU Neamt au „călcat“ două hosteluri, 8 hoteluri, 5 moteluri, o pensiune urbană, 11 pensiuni agroturistice, 8 pensiuni turistice rurale si 6 cluburi si discoteci. În timpul controlului, au fost constatate 241 de încălcări ale legislatiei privind securitatea la incendiu, din care 140 au fost organizatorice, 24 legate de pregătire, 13 au fost de natură constructivă si 64 tehnice. Pe timpul controalelor au fost solutionate 22 de încălcări. Încălcările legislatiei au fost sanctionate cu 33 amenzi contraventionale în cuantum de 86.500 lei si 257 avertismente. Nu au fost aplicate sanctiuni complementare.
Au fost desfăsurate 41 de activităti de informare preventivă cu participarea a 222 de persoane din unitătile controlate, precum si 6 exercitii de evacuare si interventie cu participarea a 38 de persoane.
De asemenea, au fost desfăsurate 60 de analize pentru constientizarea factorilor de conducere asupra importantei respectării legislatiei privind securitatea la incendiu, a informării acestora asupra stadiului în care se află, precum si pentru stabilirea calendarului de conformare. „Felicit seful ISU Neamt pentru modul în care s-a derulat exercitiul cu dezastru pe platoul Masivului Ceahlău, cît si toate celelalte autorităti implicate - Comitete locale pentru situatii de urgentă, Jandarmerie, Romsilva, Salvamont - pentru modul în care s-au organizat si au actionat. Mentionez, de asemenea, proiectul «Îmbunătătirea capacitătii si calitătii sistemului de interventie în situatii de urgentă în conditii de iarnă» care tocmai s-a finalizat si prin intermediul căruia judetul Neamt a fost dotat cu 3 autofreze, două autospeciale pentru descarcerare, 6 autospeciale de stins incendii echipate cu accesorii de prim-ajutor si descarcerare, o autoscară modernă cu nacelă, 4 ambulante, două autospeciale cu functii multiple si o autosenilată împreună cu un vehicul pentru transportarea acesteia“, a spus prefectul judetului, Ioan Vlad Anghelută.

Articol afisat de 1228 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective