Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2015
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Decembrie 2015
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Andrei Ignat declanseazã rãzboiul cu  „bãietii de mingi ai lui Pinalti“ din PNL

Andrei Ignat declanseazã rãzboiul cu „bãietii de mingi ai lui Pinalti“ din PNL

• Dacã Piatra-Neamt va rãmâne prizonier mafiei transpartinice si traseiste a lui Pinalti, sansele orasului sunt aproape de zero“, a declarat liberalul

Reporter: Domnule Andrei Ignat, sunteti unul dintre liberalii care intentioneazã sã candideze la Primãria Piatra Neamt. Ati si declansat o campanie în acest sens. Cum au reactionat pietrenii la campanie, în contextul scãderii dramatice a încrederii în politicieni, mai ales dupã tragedia de la clubul Colectiv?
Andrei Ignat: Mai întâi, tin sã precizez cã eu m-am adresat oamenilor, de la bun început, în calitate de cetãtean, de pietrean care îsi propune sã schimbe în bine lucrurile din orat si nu în calitate de membru al unui partid. Nu m-am ferit si nu mã feresc sã critic propriul partid sau oamenii incompetenti si necinstiti care au carnet de membru al PNL. Tocmai de aceea, pietrenii au reactionat foarte bine la campania mea si a celor care mã sustin, campanie în cadrul cãreia, pe de-o parte, le prezentãm propunerile pentru dezvoltarea oraului, iar, pe de altã, adunãm propunerile si problemele lor, care vor deveni parte integrantã din programul meu, ca viitor primar. Fãrã resursele unui partid, doar prin efortul unor oameni inimosi, am reusit, în trei luni, sã stabilim un parteneriat cu peste 2.000 de concetãteni, cu care ne-am întâlnit, care ne-au trimis dorintele lor. Oamenii spun cã vremea escrocheriilor politice a trecut si cer un comportament cinstit si responsabil din partea mãrimilor oratului. Si asta, cu mult înainte de tragedia de la Colectiv.
Rep.: Cum comentati criteriile de integritate adoptate de PNL, transformã acestea PNL în partidul cel mai curat din România?
A.I.: Am spus-o si pe pagina mea de facebook: sunt necesare, dar nu suficiente. Criterii s-au tot adoptat în ultimii 25 de ani, dar, de cele mai multe ori, au rãmas la stadiul de literã moartã. Acum, în fata presiunii românilor, cele zece criterii trebuie nu doar aplicate, ci si însotite de o mãsurã revolutionarã: eradicarea din PNL a sursei rãului comun tuturor partidelor românesti, adicã smecherii din conducerea nationalã si localã, care, profitând de functiile înalte, constituie veritabile retele mafiote partinice si transpartinice. Fãrã acest pas, orice criteriu de integritate îsi pierde forta ori relevanta.
Rep.: Si cum vedeti aplicarea criteriilor la PNL Neamt?
A.I.: În ceatã.
Rep.: Cum asa?
A.I.: Pãi, câtã vreme sunt trimisi la Bucuresti, la Consiliul National al partidului, sã voteze aceste criterii, traseisti notorii, bãieti de mingi ai lui Gheorghe Stefan-Pinalti, nu vãd prea bine integritatea de la PNL Neamt.
Rep.: La cine vã referiti?
A.I.: Puteti afla usor. Dar mai important decât PNL este modul în care va fi gestionat orasul în viitor. Dacã Piatra Neamt va rãmâne prizonier mafiei transpartinice si traseiste organizate si conduse de Pinalti, sansele orasului de a se dezvolta economic în mod real sunt aproape de zero. Or, eu cred cã principala sarcinã a viitorului primar este sã facã tot ceea ce depinde de el pentru a le da copiilor nostri o sansã de a rãmâne acasã, lângã noi. Iar coruptia este un impediment major al dezvoltãrii.
Rep.: Ce veti face dacã nu veti obtine nominalizarea din partea PNL?
A.I.: Eu construiesc un parteneriat cu pietrenii din calitatea de cetãtean al acestui oras, care vrea sã ceva pentru oamenii din acest oras. Nu sunt argatul unui partid politic. Nu m-am înscris în partid pentru cã nu m-as pricepe la altceva, nici ca sã obtin o functie publicã cu pretul compromisurilor, si nici pentru cã asa mi-ar fi dat ordin un mare sef de trib mafiot, asa cum s-a mai întâmplat pe la noi prin oras. Sunt în PNL de peste 15 ani fiindcã în traditia liberalã regãsesc cele mai multe dintre convingerile mele. Dacã se întâmplã sã nu mai fiu compatibil cu ceea ce face partidul, actionez în consecintã.
Rep.: Sã întelegem cã veti candida la primãrie chiar si fãrã sprijinul partidului?
A.I.: Sprijinul pietrenilor cântãreste mai mult decât sprijinul oricãrui partid.

Articol afisat de 1890 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective