Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2016
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 August 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Crimã pasionalã! Nepoata ucisã, unchiul spînzurat

• un sexagenar si-a ucis nepoata care-i refuza avansurile si apoi s-a spînzurat de tocul usii • cadavrele au fost gãsite dupã circa douã sãptãmîni • ucigasul a lãsat un bilet în care spunea: „Nu mi-a trebuit sã o violez cã m-a dat dracului“ • el mai are la activ o tentativã de omor si o crimã în 1998, ucigîndu-si tatãl cu toporul • a iesit din puscãrie în 2012, mai repede cu circa 7 ani si a ucis din nou •

Locuitorii din Traian, comuna Zãnesti, sînt în stare de soc dupã ce au aflat cã a avut loc o crimã pasionalã, iar ucigasul si-a curmat si el zilele. Nu se stie cu exactitate data cînd s-a întîmplat nenorocirea, autoritãtile apreciind cã fapta de o violentã extremã ar fi fost sãvîrsitã la începutul acestei luni. Pe scurt, un sexagenar si-a ucis nepoata care îi refuza avansurile sexuale, iar mai apoi s-a sinucis, spînzurîndu-se de tocul usii. Cei doi, nepoata de 32 de ani, si unchiul în vîrstã de 61 de ani, locuiau foarte aproape, ea în casa ei, iar bãrbatul într-un imobil din curtea unei rude. Nu au mai fost vãzuti de multã vreme, iar Adina Acãtavului, fusese datã dispurãtã de rude. Pe Neculai Budurcã nu l-a cãutat nimeni pentru cã lãsase pe usa exterioarã a imobilului un bilet prin care anunta faptul cã este plecat la Piatra Neamt, dupã cardul de sãnãtate si cã rugase pe nepoatã sã încuie usa. Proprietarul imobilului a gãsit usa încuiatã si nu si-a pus prea multe întrebãri pînã în dupã amiaza zilei de duminicã, 21 august, cînd nu a mai suportat mirosul de cadavru. Bãnuind cã vine din casa lui Budurcã, a cerut ajutor la numãrul unic de urgentã 112, în jurul orei 19.30. La fata locului au plecat fortele de interventia, iar cele mai negre scenarii s-au adeverit atunci cînd anchetatorii au fortat usa si au intrat. Budurcã era spînzurat de tocul usii. ÃŽn camerã, pe pat, era cadavrul nepoatei, dezbrãcat, cu capul înfãsurat într-un prosop, apoi legat cu o curea prinsã cu catarama. „Din primele date ale anchetei se pare cã este vorba de o crimã urmatã de sinucidere. Nu avem încã rezultatul necropsiei, dar din datele preliminare se pare cã totul s-a întîmplat în jurul datei de 4 - 5 august, cadavrele fiind într-o avansatã stare de putrefactie. La bãrbat cauza mortii este asfixie mecanicã prin spînzurare, iar la femeie asteptãm rezultaul necropsiei, dar au fost gãsite plãgi tãiate în zona cervicalã precum si un hematom cranian“, a declarat Stelian Olteanu, procuror în cadrul Parchetului Neamt. Lîngã cadavrul ucigasului a fost gãsit un alt bilet, Neculai Budurcã notînd înainte de a-si lua viata: „Nu mi-a trebuit sã o violez cã m-a dat dracului. Sã mã iau sã plec de aici. Nepotu gelos sãrea la mine. Eu eram un sclav, argat. Cu regret n-am mai putut suporta“. Se pare cã unchiul i-ar fi fãcut avasuri femeii, dar aceasta l-ar fi refuzat cu atît mai mult cu cît avea doi copii dintr-o altã relatie, iar acum era în concubinaj, bãrbatul cu care trãia fiind plecat la muncã în strãinãtate.

Gena ucigasã

Dacã ar fi trãit, Budurcã ar fi fost acuzat de sãvîrsirea infractiunii de omor calificat avînd în vedere faptul cã el mai are la activ si alte fapte similare. În anul 1990 a fost gãsit vinovat de tentativã de omor si a fost condamnat la 4 ani de închisoare. Nu a stat mult dupã gratii si a revenit acasã cu tot cu nãrav, iar în 1998 si-a ucis tatãl, faptã pentru care a primit 22 de ani de detentie. Nici de aceastã datã nu a executat pedeapsa în întregime si s-a întors din penitenciar în 2012 cu un rest de 2.536 de zile, aproape 7 ani. Crima a avut loc pe 16 septembrie 1997, pe cînd Budurcã avea 43 de ani, iar pãrintele lui avea 69 de ani. Totul s-a întîmplat în satul Ruseni, comuna Borlesti. Tatãl si fiul locuiau în aceeasi curte, dar în locuinte separate. Între cei doi era o stare de tensiune generatã de consumul exagerat de alcool. În acea dimineatã, fiul a plecat prin sat si în jurul orei 11 a cumpãrat douã sticle de rom, dupã care s-a îndreptat cãtre casã. Împreunã cu concubina a mers la locuinta tatãlui, unde au consumat sticlele cu alcool. Stiind cã bãtrînul tocmai luase pensia cu o zi înainte, fiul i-a cerut împrumut bani, dar a fost refuzat si dat afarã din camerã. Pe un hol a gãsit un topor si a încercat sã-si loveascã tatãl, dar acesta a reusit sã evite loviturile si chiar sã-l dezarmeze. Din nefericire, pe plitã se afla o secure mai micã si, cu o singurã loviturã în zona capului, bãtrînul a fost omorît. Apoi ucigasul a plecat prin sat si i-a spus unui unchi cã si-a gãsit tatãl plin de sînge si în stare de inconstientã. Judecãtorii l-au tratat ca recidivist si a primit una din cele mai mari pedepse de la acea vreme, avînd în vedere faptul cã mai avea la activ atentatul la viatã din 1990 pentru care avea un rest neexecutat de 538 de zile.

Cazul de la Doljesti

O altã faptã similarã, crimã urmatã de sinicidere, a avut loc în acest an, la Doljesti, unde un sãtean si-a omorît mama, iar cînd si-a dat seama cã anchetatorii sînt pe urmele lui a bãut insecticid. Cînd a fost chemat de oamenii legii la audieri i s-a fãcut rãu, nu si-a mai revenit, iar în scurt timp a intrat în comã si a decedat. Totul s-a întîmplat la finele lunii mai 2016, însã Frãsina Perju, în vîrstã de 88 de ani, nu mai fusese vãzutã de pe 14 mai. Femeia îsi împãrtea casa cu fiul ei, Petru, de 55 de ani. Între cei doi scandalurile erau de notorietate, în principal din cauza lipsurilor materiale, dar si din cauza consumului exagerat de alcool la care se deda fiul. Pe 18 mai s-a înregistrat un dosar penal de disparitie si chiar dacã Petru Perju nu a reclamat disparitia mamei, oamenii legii au demarat cercetãrile. La cîteva zile distantã de la înregistrarea dosarului politistii din Doljesti l-au chemat pe Petru Perju la post, dar înainte de a fi audiat i s-a fãcut rãu, a fost dus la spital dar a murit pe 27 mai. Dupã deces oamenii legii au trecut la cãutãri în gospodãrie, pãrti din cadavru bãtrînei fiind descoperite îngropate în gunoiul din spatele locuintei, la fel ca si un cutit de mari dimensiuni. Cel mai probabil crima a avut loc în casã.

Articol afisat de 2154 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective