Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Septembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nemtean bursier în Statele Unite

• Stefan Popa va învãta la Central Dauphin East High School • „Vreau sã descopãr ce anume face America minunatã“, a declarat romascanul • tinerilor liceeni, inclusiv cu dizabilitãti, le este întinsã o mînã de ajutor prin bursele Flex • de buna derulare a acestui program se ocupã Eliza Chirilã, una dintre cele mai valoroase absolvente ale CNRV •

Un tînãr elev al Colegiului National Roman Vodã (CNRV) din municipiul Roman are sansa de a studia, vreme de un an, în Statele Unite ale Americii, fiind beneficiarul unei burse Flex, oferitã de cãtre Departamentul de Stat al guvernului american. Stefan Popa a ajuns în Harrisburg, Pennsylvania si va învãta în urmãtoarea perioadã la Liceul Central Dauphin East High School. Tînãrul romascan s-a înscris online pentru a intra în program si a devenit, astfel, unul dintre cei 24 de liceeni români din mai multe judete ale tãrii, care se aflã în acest moment în SUA, în state precum Washington, Texas, Colorado, California sau Maine. „Am început scoala si urmeazã sã aplic pentru echipa de tenis, sã merg la auditii pentru un musical al scolii si vreau sã mã implic si în douã cluburi de voluntariat. De asemenea, am ales cursuri pe care nu le avem în România. De ce fac toate acestea? Pentru cã vreau sã încerc lucruri noi si diferite de cele de acasã. Vreau sã cunosc oameni noi si sã învãt cît mai multe despre alte culturi ale lumii. Vreau sã descopãr ce anume face America minunatã. Nu pot sã fac asta dacã nu voi iesi din zona mea de confort sau dacã nu voi încerca lucruri noi. Chiar vreau sã profit din plin de aceastã experientã si sã mã bucur la maxim de anul Flex pentru cã timpul chiar zboarã repede. Nu pot sã cred cã deja sînt în SUA de o lunã! Tot ceea ce pot sã spun este cã Flex mi-a oferit o oportunitate unicã, de a-mi dezvolta cunostintele, de a-mi îmbunãtãti aptitudinile si de a-mi lãsa amprenta într-un loc total diferit. Deja am plãnuit numeroase lucruri pentru acest an si chiar vreau sã le fac pe toate, pentru a mã bucura din plin de Flex. Pentru elevii care vor sã aplice în acest an am un singur mesaj: Sã nu vã fie teamã! Flex este cel mai bun lucru care vi se poate întîmpla. Meritã!“, a transmis de peste Ocean Stefan Popa.
Cei care doresc sã le calce pe urme acestor tineri o pot face, în conditiile în care American Councils for International Education a anuntat o nouã sesiune de aplicatii pentru bursa Flex 2017-2018, alãturi de Ambasada SUA în România, Consiliile Americane pentru Educatie Internationalã si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetãrii Stiintifice. Programul de schimb de experientã Flex este finantat de cãtre Departamentul de Stat al Guvernului SUA si îsi propune sã ofere liceenilor din România ocazia de a trãi în cadrul unei familii americane si a studia într-un liceu american, pe parcursul anului academic 2017-2018. Obiectivul programului este sã promoveze întelegerea reciprocã între cetãtenii Statelor Unite si tãrile din regiune, pentru ca liceenii sã învete mai multe despre SUA si sã le prezinte americanilor tãrile lor de origine. Flex este sprijinit la nivel local de cãtre cetãteni si licee din SUA care gãzduiesc, educã si sprijinã liceeni fãrã a primi vreo compensatie financiarã. Competitia este deschisã tinerilor care au cetãtenie românã, sînt nãscuti între 1 ianuarie 2000 si 15 Iulie 2002, sînt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, studiazã engleza în liceu, îndeplinesc toate criteriile pentru a obtine viza si nu au stat în SUA mai mult de 3 luni. Nemtenii interesati pot aplica online pînã pe 18 octombrie la https://ais.americancouncils.org/flex, iar informatii complete despre program sînt disponibile la adresa de email [email protected] si pe www.americancouncils.ro.
De precizat cã de buna derulare a acestui program în tara noastrã se ocupã o altã nemteancã, Eliza Chirilã, Country Representative al American Councils for International Education. Tînãra, fiica primarului comunei Ruginoasa, Nicu Chirilã a fost una dintre cele mai valoroase eleve ale CNRV din toate timpurile, a terminat cu brio studiile post-universitare si are în fatã o frumoasã carierã în domeniul relatiilor internationale.

Articol afisat de 798 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective