Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 Noiembrie 2016
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Măsurile liberalilor pentru îmbunătătirea vietii de zi cu zi

Grija pentru bunul mers al tării si pentru îmbunătătirea vietii românilor se află pe lista preocupărilor Partidului National Liberal. Liberalii sînt interesati de o grilă de salarizare unitară, de ajutor pentru familie, dar si de conditii mai bune atunci cînd vine vorba de interactiunea pe care o au cu administratia locală si centrală pentru problemele pe care trebuie să le rezolve. Dincolo de peretii casei, unde ne petrecem timpul cu familia, sau de orele în care muncim sînt momente în care interactionăm cu cei din administratia publică. Uneori procesul este anevoios si consumator de nervi. Ca unul dintre cei care cunosc administratia locală foarte bine, Laurentiu Leoreanu, candidat la Camera Deputatilor, precizează că se va implica activ pentru depolitizarea si profesionalizarea administratiei publice, prin stabilirea nivelului pînă la care se vor face numirile politice atît la nivel central, cît si teritorial, dar si prin reformarea corpului functionarilor publici.
„Cred că debirocratizarea si transparentizarea administratiei publice prin reducerea poverii administrative asupra contribuabililor, cît si prin accelerarea informatizării sistemului, stabilirea unor standarde de cost în administratie în vederea cresterii calitătii serviciilor publice oferite populatiei este o măsură foarte bună, de aceea dacă voi ajunge în Parlament o voi sustine alături de colegii mei din PNL. În programul de guvernare al PNL, mai este inclusă demararea procesului de reformă administrativ-teritorială astfel încît la orizontul anului 2020 în România fragmentarea teritorială să fie cît mai redusă. De asemenea, PNL propune deschiderea cadrului finantării locale către structurile asociative si introducerea unei componente a bugetului local elaborată pe proiecte în vederea acoperirii unor servicii locale deficitare“, a completat presedintele PNL Roman. Candidatul PNL Neamt Cătălin Drăgusanu anuntă că în programul de guvernare Partidul National Liberal promovează Legea salarizării unitare care prevede încadrarea categoriilor profesionale din sistemul public într-o grilă de salarizare care să recunoască statutul si importanta acestora în societatea românească. „PNL îsi doreste să mărească salariile în domeniul bugetar prin Legea salarizării unitare. Alăturii de colegii mei avem în vedere ca aceste majorări salariale să fie făcute în mod sustenabil, iar de aceste majorări să beneficieze toti angajatii si toate categoriile ocupationale, iar asta se poate face doar prin Legea salarizării unitare. Ne dorim ca majorările salariale în sistemul bugetar să fie certe, aplicabile, sustenabile pe termen lung“, a declarat deputatul PNL Cătălin Drăgusanu. Nici sprijinul pentru familii nu este exclus. Gabriela Antipa, candidată liberală pe lista pentru Camera Deputatilor, anuntă că PNL propune măsuri concrete pentru reducerea declinului demografic si sprijinirea familiilor tinere active economic. „Totodată, în programul de guvernare PNL propune reducerea impozitului pe venit la jumătate pentru părintii care au al treilea copil pînă la vîrsta de 7 ani a acestuia/acestora. Ne-am gândit si la elevi si propunem introducerea voucherului cultural. Astfel că fiecare elev va primi la începutul anului scolar un pachet de 6 vouchere pentru a putea participa împreună cu unul dintre părinti la evenimente culturale (ex: teatru) sau pentru a vizita obiective turistice sau educative. În ziua activitătii culturale, părintele va avea programul de lucru redus la 4 ore. Tot pentru părinti si copii, PNL va avea în vedere cresterea alocatiilor pentru toti copiii, la valoarea de 200 de lei, această crestere fiind acordată prin tichete sociale destinate achizitionării de rechizite, haine, alimente“, sustine Gabriela Antipa.

Articol afisat de 2037 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(PNL)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective