Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2016
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 29 Noiembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mãsurile liberalilor pentru îmbunãtãtirea vietii de zi cu zi

Grija pentru bunul mers al tãrii si pentru îmbunãtãtirea vietii românilor se aflã pe lista preocupãrilor Partidului National Liberal. Liberalii sînt interesati de o grilã de salarizare unitarã, de ajutor pentru familie, dar si de conditii mai bune atunci cînd vine vorba de interactiunea pe care o au cu administratia localã si centralã pentru problemele pe care trebuie sã le rezolve. Dincolo de peretii casei, unde ne petrecem timpul cu familia, sau de orele în care muncim sînt momente în care interactionãm cu cei din administratia publicã. Uneori procesul este anevoios si consumator de nervi. Ca unul dintre cei care cunosc administratia localã foarte bine, Laurentiu Leoreanu, candidat la Camera Deputatilor, precizeazã cã se va implica activ pentru depolitizarea si profesionalizarea administratiei publice, prin stabilirea nivelului pînã la care se vor face numirile politice atît la nivel central, cît si teritorial, dar si prin reformarea corpului functionarilor publici.
„Cred cã debirocratizarea si transparentizarea administratiei publice prin reducerea poverii administrative asupra contribuabililor, cît si prin accelerarea informatizãrii sistemului, stabilirea unor standarde de cost în administratie în vederea cresterii calitãtii serviciilor publice oferite populatiei este o mãsurã foarte bunã, de aceea dacã voi ajunge în Parlament o voi sustine alãturi de colegii mei din PNL. ÃŽn programul de guvernare al PNL, mai este inclusã demararea procesului de reformã administrativ-teritorialã astfel încît la orizontul anului 2020 în România fragmentarea teritorialã sã fie cît mai redusã. De asemenea, PNL propune deschiderea cadrului finantãrii locale cãtre structurile asociative si introducerea unei componente a bugetului local elaboratã pe proiecte în vederea acoperirii unor servicii locale deficitare“, a completat presedintele PNL Roman. Candidatul PNL Neamt Cãtãlin Drãgusanu anuntã cã în programul de guvernare Partidul National Liberal promoveazã Legea salarizãrii unitare care prevede încadrarea categoriilor profesionale din sistemul public într-o grilã de salarizare care sã recunoascã statutul si importanta acestora în societatea româneascã. „PNL îsi doreste sã mãreascã salariile în domeniul bugetar prin Legea salarizãrii unitare. Alãturii de colegii mei avem în vedere ca aceste majorãri salariale sã fie fãcute în mod sustenabil, iar de aceste majorãri sã beneficieze toti angajatii si toate categoriile ocupationale, iar asta se poate face doar prin Legea salarizãrii unitare. Ne dorim ca majorãrile salariale în sistemul bugetar sã fie certe, aplicabile, sustenabile pe termen lung“, a declarat deputatul PNL Cãtãlin Drãgusanu. Nici sprijinul pentru familii nu este exclus. Gabriela Antipa, candidatã liberalã pe lista pentru Camera Deputatilor, anuntã cã PNL propune mãsuri concrete pentru reducerea declinului demografic si sprijinirea familiilor tinere active economic. „Totodatã, în programul de guvernare PNL propune reducerea impozitului pe venit la jumãtate pentru pãrintii care au al treilea copil pînã la vîrsta de 7 ani a acestuia/acestora. Ne-am gândit si la elevi si propunem introducerea voucherului cultural. Astfel cã fiecare elev va primi la începutul anului scolar un pachet de 6 vouchere pentru a putea participa împreunã cu unul dintre pãrinti la evenimente culturale (ex: teatru) sau pentru a vizita obiective turistice sau educative. ÃŽn ziua activitãtii culturale, pãrintele va avea programul de lucru redus la 4 ore. Tot pentru pãrinti si copii, PNL va avea în vedere cresterea alocatiilor pentru toti copiii, la valoarea de 200 de lei, aceastã crestere fiind acordatã prin tichete sociale destinate achizitionãrii de rechizite, haine, alimente“, sustine Gabriela Antipa.

Articol afisat de 2312 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(PNL)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective