Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2016
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Decembrie 2016
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Uite cã... se poate

Departe de mine gândul cã m-as putea socoti o fecioarã neprihãnitã. Pãcate? Câte vrei. Dar uite cã pãcatul ãsta al fumatului nu l-am avut. Si dacã nu l-am avut, spun cu inima pe inimã cã, în toatã viata mea, nu stiu dacã am fumat cu totul si cu totul douã pachete de tigãri. M-am „prostit“ - cum am spus întotdeauna - la vreo nuntã ori altã petrecere, ca sã nu mã dau rusinat de cei din jur. Ba, ca sã nu mint, îmi aduc aminte cã eram ditamai student la medicinã. M-am certat odatã cu prietena (cã certurile între iubiti, se stie, sunt ca ploile de varã), câteva zile nu ne-am mai vãzut si încercãrile mele de împãcare pãreau sã nu aibã nici un efect. Plin de îngrijorare cã despãrtirea ar putea fi definitivã, am ticluit un plan numai bun de dus la îndeplinire si fãrã gres: am cumpãrat un pachet de tigãri ordinare, Mãrãsesti, care miroseau cale de o postã si am tras adânc niste fumuri, am dat peste cap o cinzeacã de trãscãu, mi-am compus alura de vicios pânã-n prãsele si m-am prezentat în fata iubitei. Cum sã nu vadã cã dorul de ea mã împinsese pe calea pãcatului si sã se grãbeascã la împãcare?
Da' ce... parcã mi-a mers? ÃŽntrevederea a fost scurtã, calitãtile ei de chimistã si-au spus cuvântul, m-a mirosit si m-a evaluat dintr-un foc si mi-a trântit usa-n nas. Abia dupã ce m-a vãzut depãrtându-mã, a deschis-o si mi-a aruncat de departe: du-te si mai ia niste lectii de teatru! Nici sã se putea afront mai mare, asa cã am cãutat - si din fericire, am gãsit - alte mijloace de împãcare. Care au avut efect, dar de tigarã nu m-am mai apropiat niciodatã. Mi-a venit în minte episodul adolescentin, petrecut cu multã vreme în urmã, când am constatat, cu mare surprizã si nu mai putinã plãcere si bucurie, ba cu entuziasm, cã am uitat cu totul, cu totul (repet) de fumatul ãsta de care m-am izbit decenii la rând. Nici nu mi-am putut închipui cã putem scãpa de asemenea povarã, cu atât de multe probleme care, chiar dacã nu erau ale mele direct, existau în jurul meu si al vietii mele. Ce simplu! Parcã nici n-ar fi existat. Rareori mai vãd câte un rãtãcit ca vai de lume, plasat într-un spatiu deschis, ca sã nu încalce legea, care trage din tigarã de parcã ar veni sfârsitul lumii si nu mai are vreme sã ajungã la chistoc. Ce bine ar fi dacã am putea scãpa (nici „eradica“ n-ar fi nepotrivit) la fel de simplu, de atâtea si atâtea poveri si practici care ne fac zilele si viata amarã!

Articol afisat de 1321 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Virgil RÃZESU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective