Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2017
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2017
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Important e să fim uniti si să lăsăm interesele politice ori personale pe un plan secund“

Important e să fim uniti si să lăsăm interesele politice ori personale pe un plan secund“

• interviu realizat cu Ana Ancuta, primarul comunei Poiana Teiului • „Fiind alesii electoratului, trebuie să demonstrăm prin măsurile pe care le luăm, prin proiectele pe care dorim să le implementăm că merităm voturile si încrederea pe care ne-a acordat-o“, afirmă edilul din frumoasa localitate nemteană •


Comuna Poiana Teiului, acea asezare de pe frumoasa Vale a Bistritei, cu oameni gospodari si bine intentionati în a-si pune amprenta în dezvoltarea propriei comunităti, constituie un punct de reper pe harta judetului Neamt. Nu întîmplător, prin administratia locală, însemnînd primărie, institutia primarului, aparatul tehnic si consiliul local, poienarii sînt decisi să construiască pentru prezent, pentru viitor, dar mai ales pentru cei ce-si duc existenta de-o istorie întreagă pe acele meleaguri. Despre eforturile actuale ale comunitătii aveam să aflăm de primarul Ana Ancuta, o femeie vrednică, optimistă si agreată de electoratul comunei.

Reporter: Doamna primar, ce mai nou prin Tinutul Poienarilor?
Ana Ancuta: Nu pot să spun mai mult decît că încerc pe cît posibil să fac ca administratia locală să functioneze, să fie una corectă si eficientă, în folosul oamenilor si ceea ce-mi doresc foarte mult este ca în acesti patru ani de mandat să rămînă ceva în urma mea ca primar, iar lucrurile pe care le vom realiza să fie palpabile si în folosul oamenilor din comuna noastră. Referitor la noutăti, o să încep cu investitiile, dar înainte de toate vreau să multumim administratiei judetene pentru asfaltarea drumului national ce trece prin Poiana Teiului. Alt proiect pe care îl avem în derulare, drag mie, este cel de reabilitare a drumului din satul Dreptu, pe o lungime de 4,6 kilometri, pînă în prezent reusind să ajungem la kilometrul doi, cu partea de zid de sprijin, sperînd ca pînă la sfîrsitul lunii septembrie să avem betonati 3 kilometri. Apoi, am avut o sedintă de consiliu local în care am solicitat o scrisoare de garantie pentru Căminului Cultural Galu, un proiect cu o valoare de 1,8 milioane lei, cheltuieli eligibile, urmînd să fac deplasarea la Bucuresti pentru solicitarea garantiei si a avansului pentru lucrări. Prin Grupul de Actiune Locală Ceahlău, unde s-a deschis sesiunea de depunere a proiectelor, ce se va încheia la finele lunii septembrie, avem alocată o sumă de 30.000 de euro, obiectivul avut în vedere fiind un spatiu de joacă pentru copii. Poate pentru unii pare o sumă mare, dar în ea va intra studiul de fezabilitate si contravaloarea tuturor avizelor si tot ce este necesar pentru implementarea proiectului. Privind acest proiect, vreau să mă leg de stabilirea locatie. Eu înteleg faptul că localitatea noastră este foarte mare si că în comună avem trei scoli functionale. Am considerat că parcul de joacă poate fi amenajat în una din curtile scolilor, comunitatea neavînd disponibile spatii libere, ce ar putea fi destinate unei astfel de investitii. Asadar, putem vorbi despre curtea scolilor Petru Vodă, Galu si Dreptu. Am rugat să se facă un sondaj în rîndul cetătenilor pentru a stabili ei locatia si majoritatea au hotărît ca locul investitiei să fie Petru Vodă. Numai că alesii locali au stabilit ca investitia să fie făcută la Scoala Galu.

O promisiune

Rep.: Ce alte intentii mai aveti?
A.A.: Iată de ce vreau să transmit cetătenilor, pentru că stiu că sînt supărati pe mine, că voi face tot posibilil ca în viitorul apropiat fiecare scoală să beneficieze de spatii de joacă pentru copii. Spun asta pentru că asa este normal si corect. Au existat voci care au propus ca suma de 30.000 de euro să fie împărtită în trei, dar nu se poate acest lucru. Promit însă că la anul voi face tot posibilul să fie amenajate spatii de joacă si la Petru Vodă, si la Dreptu. Un alt proiect depus la AFIR este cel privind reabilitarea Căminului Cultural Petru Vodă. A fost făcută vizita în teren cu reprezentantii AFIR, urmează să semnăm contractul de finantare preconizez luna noiembrie, după aceea trecînd la întocmirea procedurii de licitatie pentru achzitia lucrărilor. Alt proiect foarte util si frumos pe care-l avem în studiu este reabilitarea grădinitei, în clădire functionînd si biblioteca publică. Nu pot să nu amintesc de proiectul depus de mine la PNDL, care se referă la asfaltarea a 5,5 kilometri de drum, în valoare de 48 de milioane lei, zilele trecute primind solicitarea de la Ministerul Dezvoltării pentru depunerea proiectului tehnic si pentru semnarea contractului, termenul limită fiind decembrie 2017.

Rep.: Asadar, activitate,nu glumă! Nu întîmplător, lumea vă cataloghează ca o femeie vrednică...
A.A.: Poate, dar problema e că nu pot să stau cu mîinile în sîn si să privesc la stele. Cunosc problemele oamenilor de aici, fac parte din comunitate, locuiesc printre ei si am obligatia să le fiu alături la bucurie si necaz. Am învătat de cînd lucrez la Primărie, mai întîi ca vice si acum ca primar, că oamenii se bucură de realizările mari, dar si de cele mici, poate uneori chiar mai mult. De aceea trebuie să le îmbinăm pe ambele pentru a ajunge la sufletul lor.

Rep.: Cum stati cu pregătirea scolilor pentru începutul de an scolar?
A.A.: Da, pregătim si scolile, facem cuătenie în spatiile acestora, dar si la after-school, locul în care se desfăsoară pe timpul anului foarte multe activităti extracurriculare, dansuri populare, cursuri de chitară, sah si altele.

Rep.: Cum colaborati cu consiliul local?
A.A.: Eu o spun mereu, că tot ceea ce dorim să facem nu este pentru noi ca persoane, ci pentru intreaga comunitate. Fiind alesii electoratului din comuna Poiana Teiului, trebuie să demonstrăm prin măsurile pe care le luăm, prin proiectele pe care dorim să le implementăm că merităm voturile si încrederea pe care ne-a acordat-o. Din punctul meu de vedere este foarte important să fim uniti si să lăsăm interesele politice ori personale pe un plan secund. Numai împreună vom reusi să schimbăm fata acestei comune. Oamenii nostri merită mult pentru că sînt demni, pasnici, cu bun simt si au caracter. Si vreau să mai spun un lucru de care trebuie cu totii să fim constienti. Asteptările oamenilor de la noi, primar, vice sau consilieri locali sînt foarte mari. Să gîndim cu totii că sîntem datori fată de cei ce ne-au ales si să le respectăm votul!

A consemnat Ion ASAVEI

Articol afisat de 758 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective