Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2017
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 August 2017
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Important e sã fim uniti si sã lãsãm interesele politice ori personale pe un plan secund“

Important e sã fim uniti si sã lãsãm interesele politice ori personale pe un plan secund“

• interviu realizat cu Ana Ancuta, primarul comunei Poiana Teiului • „Fiind alesii electoratului, trebuie sã demonstrãm prin mãsurile pe care le luãm, prin proiectele pe care dorim sã le implementãm cã meritãm voturile si încrederea pe care ne-a acordat-o“, afirmã edilul din frumoasa localitate nemteanã •


Comuna Poiana Teiului, acea asezare de pe frumoasa Vale a Bistritei, cu oameni gospodari si bine intentionati în a-si pune amprenta în dezvoltarea propriei comunitãti, constituie un punct de reper pe harta judetului Neamt. Nu întîmplãtor, prin administratia localã, însemnînd primãrie, institutia primarului, aparatul tehnic si consiliul local, poienarii sînt decisi sã construiascã pentru prezent, pentru viitor, dar mai ales pentru cei ce-si duc existenta de-o istorie întreagã pe acele meleaguri. Despre eforturile actuale ale comunitãtii aveam sã aflãm de primarul Ana Ancuta, o femeie vrednicã, optimistã si agreatã de electoratul comunei.

Reporter: Doamna primar, ce mai nou prin Tinutul Poienarilor?
Ana Ancuta: Nu pot sã spun mai mult decît cã încerc pe cît posibil sã fac ca administratia localã sã functioneze, sã fie una corectã si eficientã, în folosul oamenilor si ceea ce-mi doresc foarte mult este ca în acesti patru ani de mandat sã rãmînã ceva în urma mea ca primar, iar lucrurile pe care le vom realiza sã fie palpabile si în folosul oamenilor din comuna noastrã. Referitor la noutãti, o sã încep cu investitiile, dar înainte de toate vreau sã multumim administratiei judetene pentru asfaltarea drumului national ce trece prin Poiana Teiului. Alt proiect pe care îl avem în derulare, drag mie, este cel de reabilitare a drumului din satul Dreptu, pe o lungime de 4,6 kilometri, pînã în prezent reusind sã ajungem la kilometrul doi, cu partea de zid de sprijin, sperînd ca pînã la sfîrsitul lunii septembrie sã avem betonati 3 kilometri. Apoi, am avut o sedintã de consiliu local în care am solicitat o scrisoare de garantie pentru Cãminului Cultural Galu, un proiect cu o valoare de 1,8 milioane lei, cheltuieli eligibile, urmînd sã fac deplasarea la Bucuresti pentru solicitarea garantiei si a avansului pentru lucrãri. Prin Grupul de Actiune Localã Ceahlãu, unde s-a deschis sesiunea de depunere a proiectelor, ce se va încheia la finele lunii septembrie, avem alocatã o sumã de 30.000 de euro, obiectivul avut în vedere fiind un spatiu de joacã pentru copii. Poate pentru unii pare o sumã mare, dar în ea va intra studiul de fezabilitate si contravaloarea tuturor avizelor si tot ce este necesar pentru implementarea proiectului. Privind acest proiect, vreau sã mã leg de stabilirea locatie. Eu înteleg faptul cã localitatea noastrã este foarte mare si cã în comunã avem trei scoli functionale. Am considerat cã parcul de joacã poate fi amenajat în una din curtile scolilor, comunitatea neavînd disponibile spatii libere, ce ar putea fi destinate unei astfel de investitii. Asadar, putem vorbi despre curtea scolilor Petru Vodã, Galu si Dreptu. Am rugat sã se facã un sondaj în rîndul cetãtenilor pentru a stabili ei locatia si majoritatea au hotãrît ca locul investitiei sã fie Petru Vodã. Numai cã alesii locali au stabilit ca investitia sã fie fãcutã la Scoala Galu.

O promisiune

Rep.: Ce alte intentii mai aveti?
A.A.: Iatã de ce vreau sã transmit cetãtenilor, pentru cã stiu cã sînt supãrati pe mine, cã voi face tot posibilil ca în viitorul apropiat fiecare scoalã sã beneficieze de spatii de joacã pentru copii. Spun asta pentru cã asa este normal si corect. Au existat voci care au propus ca suma de 30.000 de euro sã fie împãrtitã în trei, dar nu se poate acest lucru. Promit însã cã la anul voi face tot posibilul sã fie amenajate spatii de joacã si la Petru Vodã, si la Dreptu. Un alt proiect depus la AFIR este cel privind reabilitarea Cãminului Cultural Petru Vodã. A fost fãcutã vizita în teren cu reprezentantii AFIR, urmeazã sã semnãm contractul de finantare preconizez luna noiembrie, dupã aceea trecînd la întocmirea procedurii de licitatie pentru achzitia lucrãrilor. Alt proiect foarte util si frumos pe care-l avem în studiu este reabilitarea grãdinitei, în clãdire functionînd si biblioteca publicã. Nu pot sã nu amintesc de proiectul depus de mine la PNDL, care se referã la asfaltarea a 5,5 kilometri de drum, în valoare de 48 de milioane lei, zilele trecute primind solicitarea de la Ministerul Dezvoltãrii pentru depunerea proiectului tehnic si pentru semnarea contractului, termenul limitã fiind decembrie 2017.

Rep.: Asadar, activitate,nu glumã! Nu întîmplãtor, lumea vã catalogheazã ca o femeie vrednicã...
A.A.: Poate, dar problema e cã nu pot sã stau cu mîinile în sîn si sã privesc la stele. Cunosc problemele oamenilor de aici, fac parte din comunitate, locuiesc printre ei si am obligatia sã le fiu alãturi la bucurie si necaz. Am învãtat de cînd lucrez la Primãrie, mai întîi ca vice si acum ca primar, cã oamenii se bucurã de realizãrile mari, dar si de cele mici, poate uneori chiar mai mult. De aceea trebuie sã le îmbinãm pe ambele pentru a ajunge la sufletul lor.

Rep.: Cum stati cu pregãtirea scolilor pentru începutul de an scolar?
A.A.: Da, pregãtim si scolile, facem cuãtenie în spatiile acestora, dar si la after-school, locul în care se desfãsoarã pe timpul anului foarte multe activitãti extracurriculare, dansuri populare, cursuri de chitarã, sah si altele.

Rep.: Cum colaborati cu consiliul local?
A.A.: Eu o spun mereu, cã tot ceea ce dorim sã facem nu este pentru noi ca persoane, ci pentru intreaga comunitate. Fiind alesii electoratului din comuna Poiana Teiului, trebuie sã demonstrãm prin mãsurile pe care le luãm, prin proiectele pe care dorim sã le implementãm cã meritãm voturile si încrederea pe care ne-a acordat-o. Din punctul meu de vedere este foarte important sã fim uniti si sã lãsãm interesele politice ori personale pe un plan secund. Numai împreunã vom reusi sã schimbãm fata acestei comune. Oamenii nostri meritã mult pentru cã sînt demni, pasnici, cu bun simt si au caracter. Si vreau sã mai spun un lucru de care trebuie cu totii sã fim constienti. Asteptãrile oamenilor de la noi, primar, vice sau consilieri locali sînt foarte mari. Sã gîndim cu totii cã sîntem datori fatã de cei ce ne-au ales si sã le respectãm votul!

A consemnat Ion ASAVEI

Articol afisat de 1050 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective