Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2018
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Ianuarie 2018
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Horoscop - iatã ce prezic astrele pentru 2018 (II)

Leu: Muncã multã, realizãri si satisfactii pe mãsurã

Pentru Lei, anul 2018 se anuntã aglomerat, plin de îndatoriri si obligatii, dar eforturile le vor fi rãsplãtite cu vârf si îndesat în a doua jumãtate a anului. Este anul în care multi Lei au posibilitatea sã îsi regãseascã legãturile cu locurile natale, cu rãdãcinile si cu familia, sau sã îsi consolideze competenta profesionalã si sã acumuleze experientã pretioasã. Pânã în noiembrie 2018, Leii beneficiazã de tranzitul lui Jupiter, Marele Benefic, prin casa IV (casa familiei, a cãminului, a bunurilor de folosintã îndelungatã, dar si a inconstientului si a fundatiilor psihice). Prin urmare, se poate spune cã în 2018 dispui de resursele interioare necesare pentru a face fatã angajamentelor si responsabilitãtilor asumate sau impuse, dar si schimbãrilor relativ bruste care se prefigureazã în plan profesional sau în ceea ce priveste statutul matrimonial. Familia, copiii si dobândirea si/sau amenajarea propriei locuinte pot contribui la consolidarea sigurantei tale emotionale si constituie oaza ta de relaxare si de reîncãrcare a bateriilor dupã agitatia din plan profesional. Casele profesionale ale Leului sunt marcate în 2018 de planete grele: Uranus în casa X (casa carierei, a reputatiei, a statutului socio-profesional) începând cu 15 mai, si Saturn alãturi de Pluton în casa VI (casa muncii si a sãnãtãtii). Prin urmare, nu prea ai loc de întors si trebuie sã îti sufleci mânecile si sã te apuci serios de treabã. În 2018 poti rãsturna si muntii dacã îti pui la lucru inteligenta, creativitatea si perseverenta. Este vreme sã abordezi tot ceea ce ti s-a pãrut pânã acum prea dificil, indiferent dacã este vorba despre profesie sau despre organizarea vietii zilnice în cele mai mici amãnunte. Sfaturile unor persoane mai în vârstã ar putea sã te ajute sã întelegi lucrurile într-un mod mai matur si mai realist. Din punct de vedere financiar, anul 2018 poate fi deosebit de profitabil dacã reusesti sã îti pãstrezi simtul mãsurii si realismul. Primele luni ale anului sunt bune pentru gestionarea bugetelor comune, pentru investitii mari si plasamente financiare, iar lunile de varã pot veni cu mai multe lichiditãti si cu venituri mai mari decât sperai. Anul 2018 ar putea aduce vesti bune în ceea ce priveste veniturile Leilor care lucreazã în sectorul bugetar, dar si celor care solicitã finantãri. În a doua parte a anului este recomandat sã te feresti de speculatii financiare, mai ales începând cu luna noiembrie, pentru cã risti sã pierzi tot ceea ce ai câstigat pânã atunci. În general, în 2018 ai face bine sã nu te lasi tentat de câstiguri usoare, bazate pe noroc pur. În plan sentimental, lucrurile pot lua o întorsãturã pozitivã, desi nu sunt excluse mici neîntelegeri sau ciocniri de orgolii. Dar toate acestea pot trece fãrã sã lase urme adânci si, dacã sunt gestionate cu întelepciune, ar putea deveni chiar constructive.

Fecioarã: Idei îndrãznete, realizãri profesionale peste asteptãri

Anul 2018 ar putea aduce Fecioarelor schimbãri spectaculoase în ceea ce priveste conceptiile si principiile de viatã, precum si o schimbare de perspectivã în plan profesional si în viata de zi cu zi. Soarele natal al Fecioarelor este bine sustinut în 2018 de Uranus, care intrã în Taur la 15 mai, dar si de tranzitele lui Saturn si Pluton în casa V. Prin urmare, creativitatea si dorinta de a-ti extinde orizontul cunoasterii te pot pune într-o luminã nouã. Ai sanse sã schimbi locul de muncã, dacã acesta nu te satisface sau nu ti se potriveste, ori ai putea sã îti gãsesti de lucru pe neasteptate. 2018 este anul ideilor îndrãznete, dar la fel de practice ca de obicei, poate chiar anul concretizãrii neasteptate a unor proiecte academice ori a unor colaborãri cu strãinãtatea. Acum ai posibilitatea sã îti demonstrezi concret talentele, dar si sã înveti lucruri noi. Acum poti sã faci cursuri de perfectionare sau de învãtãmânt superior, pentru a-ti îmbunãtãti sansele de a gãsi un loc de muncã pe mãsura aspiratiilor tale. Fecioarelor li se recomandã însã multã responsabilitate si maturitate în gestionarea relatiilor cu copiii (dacã este cazul), în ceea ce priveste relatiile amoroase, distractiile si speculatiile financiare. Pânã la 8 noiembrie 2018, Jupiter traverseazã casa comunicãrii, a învãtãrii si a deplasãrilor scurte. Acest tranzit ar putea sã anunte discutii cu rudele în legãturã cu locuinta sau cu chestiuni de familie ori de clan (fiindcã Jupiter guverneazã casa IV a Fecioarelor, casa cãminului si a familiei). Poate fi un an în care te împaci cu rudele, regãsesti cãi de comunicare cu acestea sau beneficiezi de ajutorul apropiatilor pentru a rezolva o problemã legatã de locuintã. Prima perioadã de retrogradare a lui Mercur, 23 martie - 15 aprilie, are loc în casa VIII a Fecioarelor, o casã a resurselor comune, a intimitãtii, a profunzimilor sufletesti, dar si a banilor care vin din alte surse decât munca. Prin urmare, ar fi bine ca în decursul acestui interval sã fii mai precaut cu banii si sã încerci sã identifici temerile si motivatiile subconstiente care îti dicteazã deciziile financiare si intime. Este momentul sã te gândesti serios la ce înseamnã pentru tine valoare, pierdere, transformare, evolutie. În varã, între 26 iulie si 19 august 2018, Mercur retrogradeazã în casa XII a Fecioarei, o casã a misterelor, a izolãrii, a subconstientului, dar si a dusmanilor ascunsi. Este un interval potrivit pentru a face pace cu trecutul prin iertare si iubire. Între 17 noiembrie si 1 decembrie 2018 Mercur retrogradeazã în casa IV a Fecioarei, încurajând explorarea trecutului, a propriilor emotii, precum si impactul acestora asupra drumului în viatã. În ceea ce priveste iubirea, în 2018 este posibil sã treci de la idealism extrem la un realism la fel de dur. Pe de altã parte, 2018 ar putea sã îti aducã o relatie sentimentalã nouã si incitantã.

Balantã: Stabilizarea relatiilor, venituri în crestere
Anul 2018 poate reprezenta pentru Balante un prilej de reîntâlnire cu trecutul, o perioadã de explorare a rãdãcinilor si de întelegere a impactului pe care l-au avut anii copilãriei si învãtãturile pãrintesti asupra devenirii ca adult. Prezenta lui Saturn alãturi de Pluton în casa IV a Balantei (casa familiei si a cãminului, dar si a inconstientului) sugereazã cã în 2018 este posibil sã te simti împovãrat de responsabiltãtile familiale sau, poate, de o serie de lucrãri de reparatii, de renovare ori de consolidare a locuintei. Pentru multe Balante, 2018 poate constitui o perioadã importantã în procesul de maturizare afectivã si de desprindere de casa pãrinteascã. Pentru alte Balante, acest an ar putea aduce responsabilitãti suplimentare legate, poate, de un pãrinte cu probleme de sãnãtate sau aflat la nevoie. Poti folosi constructiv influenta tranzitelor lui Saturn si Pluton în casa IV pentru repliere interioarã, dar si pentru reformularea telurilor profesionale, eventual pentru a face o schimbare de directie în domeniul în care muncesti sau înveti. Este vremea sã privesti cu încredere spre viitor si sã nu te izolezi. Ar fi bine sã te implici în proiecte de grup, sã te integrezi în colectivitãti care te reprezintã si care îti împãrtãsesc viziunea. Cu Nodul Nord în tranzit prin casa proiectelor de viitor, a grupurilor si a beneficiilor obtinute prin intermediul carierei, anul 2018 este potrivit pentru a-ti urma telurile pe termen lung cu ajutorul celor asemeni tie, dar si dãruind, la rândul tãu, tot ce ai mai bun. La 15 mai 2018 Uranus întrã în casa VIII a Balantei (casa intimitãtii, a resurselor comune, a taxelor, impozitelor, amenzilor si mostenirilor, dar si a investitiilor ori a parteneriatelor financiare). Prin urmare, pentru multe Balante ar putea sã iasã la luminã secrete, temeri, dorinte reprimate si nevoia de a schimba ceva în plan relational. La fel de bine, însã, pot apãrea fluctuatii financiare neasteptate, mai ales în cazul celor care se bazeazã pe veniturile partenerului de viatã. Totusi, dacã privim imaginea de ansamblu, se poate spune cã 2018 aduce sanse de crestere a veniturilor. Relatiile Balantelor cu copiii pot trece de la o extremã la cealaltã, mai ales în cazurile în care conceptiile despre viatã încep sã fie din ce în ce mai diferite. Este indicat sã adopti o atitudine cât mai relaxatã, sã nu te enervezi si sã nu încerci sã îti impui punctul de vedere. Dacã nu ai copii, dar ti-ai dori, în 2018 planificarea nu este simplã si se recomandã mare atentie la starea de sãnãtate. Dacã nu vrei (încã) sã (mai) ai copii, ar fi bine sã acorzi mai multã atentie metodelor contraceptive, pentru cã existã riscul ca o sarcinã neplanificatã sã îti dea peste cap socotelile. Din punct de vedere profesional, 2018 nu pare sã aducã nimic spectaculos în viata Balantelor. În schimb, ai posibilitatea sã îti conturezi o viziune realistã în ceea ce priveste directia pe care vrei sã o urmezi în carierã si în viatã, în general.

Scorpion: Redresare financiarã, afirmare profesionalã

2018 este pentru Scorpioni un an cu potential mare de progres si
chiar de redresare profesionalã si financiarã. Tenacitatea si abilitatea
de strateg care te caracterizeazã, te pot conduce spre succes si este
momentul sã îti pui în practicã ideile si cunostintele acumulate în anii
precedenti. Pânã la 8 noiembrie 2018, tranzitul lui Jupiter, Marele Benefic, prin casa I a Scorpionului îti aduce oportunitãti de dezvoltare si afirmare personalã. Multi Scorpioni pot descoperi în 2018 cã le stã în putere sã îsi îmbunãtãteascã situatia si sã facã schimbãri în mediul în care muncesc si trãiesc. Se recomandã atentie la tendinta de a te supraevalua si de a exagera în promovarea competentelor pe care le detii. Jupiter guverneazã casa II a Scorpionului (casa banilor munciti si a resurselor personale), iar tranzitul sãu prin casa I aratã cã de tine depinde sã-ti cresti veniturile si sã le gestionezi într-un mod realist.
Multi Scorpioni pot depãsi în 2018 anumite dificultãti sau retineri în ceea ce priveste comunicarea. Scorpionii care au de sustinut examene, însã, trebuie sã depunã eforturi serioase pentru a
face fatã cantitãtii de informatie si pentru a fi la înãltimea cerintelor
examinatorilor. Retrogradarea co-guvernatorului Scorpionului, Marte, activeazã casa III în perioada 13 - 27 august. ÃŽn acest interval este indicat sã cântãresti bine ceea ce spui, scrii sau semnezi si sã fii atent la comunicarea verbalã si non-verbalã. Este indicat sã eviti agresivitatea verbalã si sã fii atent(ã) la predispozitia de a-ti irosi energia în discutii sterile sau în deplasãri fãrã obiective clare. ÃŽn perioada în care Marte retrogradeazã, dificultãtile de concentrare te pot conduce la conflicte, la frustrãri si la o predispozitie de a te risipi în prea multe directii. „Cine fuge dupã doi iepuri nu prinde niciunul“, iatã o realitate simplã si aplicabilã Scorpionilor pe parcursul acestui tranzit. Este indicat sã iei lucrurile pe rând, pas cu pas, si sã nu-ti pierzi rãbdarea. ÃŽn 2018 nodurile lunare tranziteazã casele IV si X ale Scorpionului, adicã se aflã pe axa formatã de casa familiei si casa carierei. ÃŽn plus, perechile de eclipse din acest an au loc tot în casele IV si X. Prin urmare, se întrevede un an activ din punct de vedere profesional, un an în care poti face pasi importanti cãtre realizarea obiectivelor tale pe termen lung. Din punct de vedere relational, anul 2018 este favorabil întemeierii unor aliante si parteneriate noi. Energia conferitã de astre te ajutã sã fii mai deschis, mai prietenos, mai expansiv. Ar fi bine sã nu te încãpãtânezi în ideile si principiile tale, în tiparele tale mentale, ci sã mizezi pe cooperare si dialog. Având în vedere cã la 15 mai 2018 Uranus îsi începe tranzitul prin casa parteneriatelor Scorpionului, s-ar zice cã esti mai atras de persoane nonconformiste, independente, rebele. Sau s-ar putea ca persoana iubitã sã pretindã mai multã libertate de miscare ori sã doreascã sã revizuiascã termenii relatiei.

N.R.: Sursa - eastrolog.ro.
Amãnunte despre celelalte zodii vor fi
publicate în editiile urmãtoare.

Articol afisat de 1566 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(EA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective