Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Infractiuni prevazute in noul Cod Rutier

Infractiuni prevazute in noul Cod Rutier

• medicul de familie care nu anunta politistii ca un pacient al sau, sofer, este inapt de a conduce, comite o infractiune • si cei care „aveau o problema“ cu indicatoarele sau semafoarele vor raspunde penal •

Noul Cod Rutier prevede o serie de noi fapte ce vor fi incadrate la categoria infractiuni. Astfel, conform noilor prevederi, va fi considerata infractiune fapta conducatorului de vehicul sau a instructorului auto, aflat in procesul de instruire sau a examinatorului autoritatii competente, aflat in in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a consuma alcool, produse ori substante stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora, dupa producerea unui accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea sau vatamare integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, pina la recoltarea probelor biologice ori pina la testarea cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic sau pina la stabilirea cu un mijloc tehnic certificat a prezentei acestora in aerul expirat.
Neindeplinirea obligatiilor de a anunta politia de catre medicul de familie, care detine date despre un conducator auto (pacient) ca este inapt pentru a conduce, iar acesta, din cauza afectiunilor medicale, produce un accident de circulatie care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane va fi considerata, de asemenea, infractiune.
Penal va fi pedepsita si fapta, savirsita cu intentie, de a sustrage, distruge ori de a aduce in stare de neintrebuintare a indicatoarelor, semafoarelor, amenajarilor rutiere sau crearea de obstacole pe partea carosabila.
Organizarea sau participarea, in calitate de conducator de vehicul sau de animale, la intreceri neautorizate pe drumurile publice va fi incadrata drept infractiune. La fel vor sta lucrurile si in cazul blocarii cu intentie a drumului public, daca se pune in pericol siguranta circulatiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulatie a celorlalti participanti la trafic. Lasarea fara supraveghere pe partea carosabila a drumurilor publice a unui vehicul care transporta produse sau substante periculoase va fi pedepsita penal.
Efectuarea unor lucrari de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public, amplasarea unor constructii, panouri sau reclame publicitare in zona drumului, fara autorizatie de constructie eliberata in conditiile legii, precum si nerespectarea conditiilor stabilite in autorizatia de constructie, eliberata in conditiile legii, pentru amenajarea accesului rutier la drumul public, in cazul constructiilor amplasate in zona acestuia, vor fi fapte penale.
In aceeasi categorie va fi incadrata si neluarea, de catre persoana autorizata de administratorul caii ferate, a masurilor pentru semnalizarea trecerilor la nivel cu cale ferata. Regula este valabila si in cazul neluarii de catre persoana autorizata de administratorul unui drum public sau de catre executantul unei lucrari pe partea carosabila, a masurilor corespunzatoare pentru semnalizarea obstacolelor sau a lucrarilor pe drumurile publice, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care au rezultat victime omenesti sau pagube materiale.

Articol afisat de 1846 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective