Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

15' fatidice

• douã autoturisme s-au rãsturnat, ieri, la Girov, derapînd pe criblurã • acestea au fost grav avariate, iar douã dintre persoanele aflate în maºini au necesitat îngrijiri medicale • unul dintre ºoferi susþine cã zona nu a fost semnalizatã ºi cã, înainte de depunerea criblurii, pe ºosea nu s-a aºternut bitum • acesta este decis sã dea în judecatã executantul lucrãrii • evenimentele au avut loc la distanþã de 15 minute, în acelaºi loc

Douã persoane au ajuns la spital ºi douã maºini au fost grav avariate în urma a douã accidente rutiere care au avut loc ieri dimineaþã, la Girov, în jurul orei 9, la interval de un sfert de orã unul de celãlalt. Ambele accidente au avut drept cauzã neadaptarea vitezei la condiþiile de carosabil aflat în lucru, mai exact la acoperirea acestuia cu criblurã.
Gabriel Baciu, în vîrstã de 33 de ani, din Horia, aflat la volanul autoturismului Peugeot, înmatriculat B 64 YLS, primul dintre ºoferii pe care imprudenþa îl va costa mult, circula cãtre Piatra Neamþ cînd, la un moment dat, a derapat pe criblurã, a pierdut controlul volanului ºi s-a rãsturnat.
Derapajul a fost atît de violent, încît încercarea disperatã a ºoferului de a redresa autoturismul s-a soldat cu întoarcerea acestuia la 180 de grade.
La un sfert de orã dupã producerea acestui accident, Vasile Tudorache, în vîrstã de 56 de ani, din Roman, aflat la volanul autoturismului Dacia Nova, înmatriculat B 025229, care circula, de asemenea, cãtre Piatra Neamþ, a ajuns în zona respectivã ºi a observat de departe maºina rãsturnatã în mijlocul drumului.
„Vãzînd cã este vorba despre un accident, m-am gîndit sã trag pe dreapta ºi sã dau o mînã de ajutor. Aveam, ce e drept, vitezã mai mare ºi am încercat sã frînez. ÃŽn momentul acela, maºina a derapat, s-a dus înspre ºanþul de pe marginea drumului ºi, din cauza denivelãrilor, a fost aruncatã înainte ºi s-a dat peste cap. Dupã ce am ieºit din maºinã ºi m-am dezmeticit, am rememorat cele petrecute. Vreau sã spun cã zona în care se lucreazã nu a fost semnalizatã, aºa dupã cum prevede legea. Venind dinspre Roman încoace, nu am vãzut nici un indicator de restricþionare de vitezã sau care sã avertizeze cã ºoseaua este în lucru. Uitîndu-mã atent la carosabil, se vede clar cã pe jumãtatea pe care circulam nu s-a aºternut mai întîi un strat de bitum, ci s-a turnat direct criblura, care nu are pe ce sã adere. Din acest motiv, sînt hotãrît sã dau în judecatã societatea Drumuri Naþionale“, a declarat Vasile Tudorache. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre acesta, maºina în care se afla a fost achiziþionatã în leasing pe 14 august, este asiguratã, iar ieri dimineaþã, cînd s-a întîmplat accidentul, bãrbatul mergea la Piatra Neamþ ca sã o înmatriculeze.
Inginer Stejãrel Spiridonescu, director al Secþiei Drumuri Naþionale Piatra Neamþ, a menþionat cã lucrarea care se face la Girov, pe drumul naþional, este executatã de o firmã din Bucureºti, iar instituþia pe care o conduce este doar beneficiar ºi, în consecinþã, nu poate rãspunde despre calitatea lucrãrii.
„Responsabil de calitatea lucrãrii este executantul. ÃŽn momentul cînd acesta este gata, noi mergem ºi facem recepþia ºi ne spunem punctul de vedere. Eu nu am fost în localitate ºi nu am fost la locul accidentului, ca sã vãd despre ce este vorba. Mi-e greu sã cred cã nu au existat panouri care sã indice cã în zonã se lucreazã, dupã cum nu pot sã cred cã s-a aºternut criblurã fãrã ca înainte sã se bitumineze ºoseaua. Cît priveºte nemulþumirea unuia dintre ºoferii implicaþi în accident ºi intenþia sa de a da în judecatã pe cineva, este dreptul dumnealui“, a declarat inginer Stejãrel Spiridonescu, director al Secþiei Drumuri Naþionale Piatra Neamþ.
Prezenþi la faþa locului, reprezentanþii Poliþiei Rutiere au afirmat cã porþiunea de drum aflatã în lucru a fost semnalizatã ºi dinspre Piatra Neamþ, dar ºi dinpre Roman.
Elena Tudorache, în vîrstã de 41 de ani, soþia ºoferului Daciei Nova, precum ºi Gabriel Baciu, ºoferul autoturismului Peugeot, au fost transportaþi la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, necesitînd îngrijiri medicale. Investigaþiile efectuate aici au arãtat cã bãrbatul a suferit contuzii ºi excoriaþii la mîna dreaptã, iar femeia a suferit traumatism de coloanã cervicalã. Niciunul dintre aceºtia nu a necesitta spitalizare.

Articol afisat de 2087 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de axis la data 09.09.2006 04:31
tehnologie ciudata
Vorbiti prostii.Am fost si eu pe drumul acesta si criblura mi-a spart parbrizul.
Daca drumul este in reparatii ,trebuie inchis pina se termina reparatiile.Anul acesta a fost inventata aceasta metoda de reparatii: sa puna criblura pe sosea, fara bitum si sa o lase in trafic o luna pina se stabilizeaza.Bineinteles ca in aceste conditii ne spargem geamurile, ne rasturnam etc.Oare nu ar fi fost mai bine sa repare corect drumurile.Unde in Europa se mai aplica astfel de tehnologie???
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective