Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
MONSTRUL

MONSTRUL

• un batrin de 71 de ani si-a ucis fiul cu circa 10 lovituri de cutit • barbatul, de 31 de ani, era handicapat de gradul I, suferind de o afectiune psiho-motorie • de fapt, autorul intentiona sa-si ucida fosta nevasta • aceasta a ajuns in spital cu numeroase plagi • „am vrut sa o omor pe nevasta-mea, dar am gasit baiatul si, pentru ca eram baut, am vrut sa-i omor pe amindoi“, a declarat faptasul la ancheta •

O fapta de o violenta extrema a avut loc duminica, 10 septembrie 2006, la Oniceni. Pe fondul consumului de bauturi alcoolice, dar si al tensiunilor din familia Apalaghie, un tinar de 31 de ani a fost ucis cu mai multe lovituri de cutit, iar mama acestuia a ajuns in stare grava in spital. Autorul este capul familiei, Costica Apalaghie, de 71 de ani, din Oniceni. „Am vrut sa o omor pe nevasta-mea, dar am gasit baiatul si, pentru ca eram baut, am vrut sa-i omor pe amindoi“, a declarat acesta la audierile de ieri, neparind afectat prea tare de grozavia petrecuta. De circa trei ani, in familie existau relatii destul de tensionate, deoarece, satula de viata de cosmar pe care o traise alaturi de sot, Catinca Tarita, de 70 de ani, a divortat. Din cei 7 copii, numai mezinul mai locuia cu parintii, ceilalti avind familii in sat sau in alte localitati. Chiar daca s-a despartit de faptuitor, femeia nu a dus o viata mai buna, deoarece locuia in aceeasi curte cu fostul ei sot, dar in imobile separate, la circa 30 de metri unul de celalalt. Batrinul continua sa-i faca viata iad si, in afara de acuzele ca l-a facut de ris in sat si l-a lasat, ii reprosa constant ca influenteaza copiii si-i atrage de partea ei. In situatia data, viitoarea victima, mezinul familie, Vladimir Vasile Apalaghie, de 31 de ani, nu a ramas sa locuiasca cu tatal, ci s-a mutat in imobilul in care statea mama. Duminica, de dimineata, batrinul a plecat la piata si a vindut ardei. Nu a baut nici la iarmaroc si nici cind a ajuns acasa, dar, dupa prinz, a consumat, singur, o cantitate apreciabila de bauturi alcoolice. Dupa trei litri de vin, si-a amintit de vechile animozitati pe care le avea cu fosta sotie si a decis ca este timpul sa-i mai dea o lectie. Se pare ca un alt motiv al agresiunii a fost ca batrinul era extrem de suparat ca indemnizatia de handicap al fiului era data mamei. S-a inarmat cu un cutit de bucatarie si s-a dus tinta la Catinca. A intrat in casa fostei neveste si s-a repezit la ea, cu cutitul. Luata prin surprindere de atacul nejustificat al celui cu care-si impartise viata, Catinca Tarita nu a mai avut timp sa gaseasca ceva cu care sa se apere. Orbit de furie si de alcool, acuzatul a lovit-o in mod repetat cu cutitul, provocindu-i leziuni profunde pe antebrate, pe spate si in zona fetei. Batrina a avut destula putere si, la un moment dat, l-a impins si a iesit afara ingrozita, strigind dupa ajutor. Asa taiata cum era, a reusit sa alerteze citiva vecini. Le-a spus oamenilor ce a patit si ca in casa ramasese fiul ei de 31 de ani si apoi a fost transportata la Spitalul Roman.

„Am mai intilnit agresiuni singeroase, insa cu un caz atit de monstruos nu m-am confruntat pina acum“

„In jurul orei 21.30, la Centrul de Primire Urgente s-a prezentat Catinca Tarita, in virsta de 70 de ani, declarind ca a fost injunghiata de catre sotul sau. Atacatorul, din cite am inteles, era in stare avansata de ebrietate. Baiatul femeii, in virsta de 31 de ani, care suferea de un handicap, a fost ucis de acel batrin. Femeia a fost injunghiata de mai multe ori. Victima prezenta plagi multiple la nivelul toracelui, al omoplatului drept, a bratului sting si al claviculei stingi. Bolnava era in soc hemoragic, avind tensiunea sapte, cu stare generala alterata. Batrina nu putea sa creada ca fiul sau a fost omorit. Din cite am inteles, femeia este despartita de barbat. Acesta din urma i-ar fi reprosat ca ia pensie de handicap, de pe urma fiului si ii era ciuda ca numai ea beneficia de acei bani. S-o fi gindit probabil sa-l omoare pe baiat, pentru ca batrina sa nu mai primeasca pensia de handicap. Pacienta a fost dusa de urgenta la sala de operatii, unde i s-a acordat primul ajutor. Din cauza ca a fost injunghiata si in regiunea latero-cervicala, am banuit o leziune la nivelul traheei, motiv pentru care s-a decis transportarea batrinei, la Clinica de chirurgie toracica Iasi, pentru investigatii suplimentare. Starea acesteia era stabila in momentul transportarii la Iasi. Am mai intilnit agresiuni singeroase, in cariera mea, insa cu un caz atit de monstruos nu m-am confruntat pina acum“, a declarat doctor Abdalla Abu-Alika, medic de garda, in cadrul sectiei chirurgie.

Cum a fost ucis fiul

Datorita handicapului sau, Vladimir nu a avut viteza de reactie si nici forta sa se impotriveasca loviturilor pe care i le-a aplicat tatal lui.
„Am numarat pe corpul victimei cel putin 10 lovituri de cutit, cele mai multe fiind in zona toracica. Au fost lezate aproape toate organele vitale, iar tinarul nu a mai avut nici o sansa sa fie salvat. Decesul a fost instantaneu, pierzind o cantitate foarte mare de singe. Deocamdata, Apalaghie este retinut sub acuzatia de omor calificat si va fi prezentat instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva“, a declarat Alexandru Togan, procuror criminalist in cadrul Parchetului Judetean Neamt. In functie de diagnosticul pe care medicii romascani il vor pune femeii si de leziunile pe care aceasta le-a suferit, daca se va dovedi ca viata sa a fost pusa in pericol, faptuitorul s-ar putea alege cu o acuzatie de tentativa de omor. Faptele fiind savirsite simultan, incadrarea juridica ar putea fi schimbata in omor deosebit de grav sau cu cruzimi, pentru care maximul de pedeapsa prevazut de lege este de 25 de ani de inchisoare sau detentia pe viata. Batrinul recunoaste acuzele, a mentionat la ancheta efectuata de procuror ca a baut si a declarat ca intentiona, de fapt, sa-si ucida nevasta. Asta deoarece femeia il parasise si-i influenta in mod negativ pe copii. Se pare ca Apalaghie a fost intotdeauna un om violent, iar copilaria celor 7 copii ai sai a fost presarata de numeroase scandaluri si batai. Barbatul ii lovea pe rind, pe toti, iar de fiecare data nu uita sa-si altoiasca si nevasta. Cel mai probabil de dragul copiilor, femeia nu l-a parasit decit atunci cind aproape toti s-au asezat la casele lor. Pe mezin, care in cele din urma a murit de mina tatalui, l-a luat cu ea, stiind ca nu va avea viata buna cu barbatul. Invinuitul nu este recidivist, dar are antecedente penale tot pentru fapte violenta in familie. El a avut, in urma cu 12 ani, condamnari pentru lovire si distrugere, deoarece a dat foc la casa. A lucrat, pina a iesit la pensie, pe mai mute santiere din tara.

Articol afisat de 2036 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective