Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 9 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gîlceavã între „conduceri“ pe holurile Spitalului Roman

Gîlceavã între „conduceri“ pe holurile Spitalului Roman

• o echipã de control a CAS Neamt, condusã de sefa institutiei, a efectuat un control inopinat la Spitalul Roman • directorul unitãtii si alti medici au fost intrigati de vizita neanuntatã si de prezenta mass-media alãturi de echipa de control •

Spitalul Municipal de Urgentã Roman se aflã, de douã zile, în atentia Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) a cãrei conducere, însotitã de alti trei reprezentanti ai institutiei, a descins inopinat miercuri în aceastã unitate, pentru a efectua un control de rutinã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, principalul scop al acestei vizite de lucru efectuate la Spitalul Roman a fost acela de a vedea dacã pacientii internati sînt multumiti de calitatea actului medical, de conditiile de spitalizare, de hranã etc. Cu prilejul acestui controlul, au iesit la ivealã destule aspecte negative - diagnostice trecute în foaia de internare, mult mai grave decît era starea bolnavului, pacienti reinternati dupã douã-trei zile, iar în anumite sectii bolnavii erau nevoiti sã îsi cumpere medicamente banale, precum vitamine, calciu, antiacide, pentru cã farmacia spitalului nu le avea. Lenjeria unitãtii este foarte uzatã, mîncarea foarte proastã, fãrã carne, iar plita electricã si mesele din blocul alimentar sînt foarte uzate si nu prea inspirã încredere din punct de vedere al igienei.
Din acest motiv, controlul CAS Neamt s-a extins, iar ieri echipa de control, mai putin conducerea acestei institutii, a inspectat alte sectii, în care nu au ajuns în prima zi.
Vizita echipei de control al CAS Neamt în Spitalul Roman a stîrnit foarte multe nemultumiri în rîndul medicilor, care nu au fost deloc de acord cu faptul cã „musafirii“ au intrat prin saloane si au discutat cu pacientii, nedorind ca de fatã sã se afle personalul medical al unitãtii. Cel mai scandalizat de prezenta reprezentantilor CAS Neamt a fost doctorul Virgil Trofin, directorul unitãtii, care este convins cã se urmãreste desfiintarea spitalului sau „debarcarea“ sa. „Controlul fãcut de Casa de Asigurãri nu a fost tocmai ortodox si, mai mult decît atît, mi s-a pãrut tendentios. Cred cã ar fi fost corect ca alãturi de reprezentantii de la Casã sã fie si reprezentanti ai Autoritãtii de Sãnãtate Publicã si ai Colegiului Medicilor. Nu s-a cerut nici acordul medicilor sefi de sectie, nici al medicilor de gardã pentru intrarea prin saloane, ceea ce i-a supãrat pe colegii mei. Cît priveste faptul cã în spital sînt deficiente, nu am negat niciodatã acest lucru, dar în nici un caz nu este situatia atît de gravã cum s-a spus. Avem deficiente în aprovizionarea cu medicamente, cã asa e la început de an, se renegociazã preturile, avem si probleme cu cearsafurile, mai sînt rupte, dar asta nu e o noutate si se cunoaste situatia spãlãtoriei. Asta e. Dupã ce am discutat timp de douã ore cu doamna presedinte, a acceptat si dumneaei cã nu sîntem foarte ajutati cu finantarea nici din partea Consiliului Local, nici din partea Consiliului Judetean“, a declarat doctorul Virgil Trofin, director al Spitalului Municipal de Urgentã Roman.
Conform Contractului Cadru pe 2007, CAS Neamt are obligatia si dreptul de a efectua controale în spitale în ceea ce priveste desfãsurarae în conditii optime a actului medical, dacã se respectã noile norme privind criteriile de internare, dacã banii sînt cheltuiti corespunzãtor etc.

Articol afisat de 1464 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective