Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 19 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
PLD este solutia pentru o Românie fără oligarhie

PLD este solutia pentru o Românie fără oligarhie

• staff-ul liberal-democrat a descins pentru două zile la Piatra Neamt • sîmbătă a împădurit dealul Cîrloman • duminică a lansat apelul pentru o dreaptă unită, fără oligarhii subterane • „Sarcina noastră este de a aduce bunăstare cetătenilor într-o tară fără oligarhii“, a declarat Vasile Pruteanu • „Organizatia PLD Neamt are rezultate bune, iar acest efort trebuie făcut în întreaga tară“, a declarat Theodor Stolojan • „Într-un final, vom învinge alături de domnul Stolojan, asa cum am făcut si în 2004“, a spus si primarul Gheorghe Stefan •

Liberal-democratii din Moldova au descins pentru două zile la Piatra Neamt, la o întîlnire cu conducerea centrală. Presedintele Theodor Stolojan, vicepresedintele Gheorghe Flutur, deputatul Raluca Turcan si membri de vază din judetele moldave au avut o consfătuire înainte de congresul de pe 31 martie. Neamtul nu a fost ales întîmplător ca locatie, PLD avînd aici una din cele mai puternice organizatii din tară.

Sîmbăta verde

Prima actiune a liderilor PLD la Piatra Neamt a avut loc sîmbătă, pe dealul Cîrloman, unde în frunte cu Theodor Stolojan, Vasile Pruteanu si primarul Gheorghe Stefan, au plantat puieti de pin. Înarmati cu sape, veste portocalii si esarfe PLD, atît invitatii, cît si gazdele au înrădăcinat cîtiva zeci de copăcei. „Am plantat patru puieti de pin în jumătate de oră. O să mă bucur peste ani cînd tinerii se vor plimba pe acolo si vor spune că acesti copaci au fost plantati de PLD“, a declarat Theodor Stolojan. Apoi s-a vizitat Strandul Tineretului, santierul de pe Cozla (unde li s-a explicat proiectul turistic al municipalitătii pietrene), iar cele văzute l-au făcut pe seful PLD să spună că „sînt convins că se vor opri aici cei care bat acum drumul pînă la mine, la Predeal, ceea ce îmi va scădea mie veniturile“. „Investitiile vor aseza Piatra Neamt pe linia statiunilor de iarnă“, a mai spus Stolojan.
Ieri dimineată, peste o sută de liberal-democrati din Moldova s-au întîlnit cu sefii de la Bucuresti. Reuniunea s-a desfăsurat sub ecranul care afisa poza lui Gheorghe Stefan alături de Theodor Stolojan, fiecare participant a primit statutul PLD si o esarfă portocalie.„Oamenii vă iubesc în Neamt. Sarcina noastră este de a convinge societatea românească de bunele noastre intentii si de a aduce bunăstare cetătenilor într-o tară fără oligarhi“, a spus Vasile Pruteanu, presedintele PLD Neamt.

„Lucrurile sînt clare: sîntem în opozitie“

După ce a amintit eforturile depuse pentru înfiintarea partidului, de strîngere a semnăturilor pentru europarlamentare, de greseala monumentală pe care a făcut-o primul ministru amînînd aceste alegeri, de subterana oligarhică, de atacurile la adresa presedintelui Băsescu, de coagularea fortelor anti-reformă din PSD-PNL-PRM-PC, Theodor Stolojan a tinut să precizeze că Partidul Liberal Democrat este în opozitie clară fată de ele. „Sînt sigur că PNL nu mai poate guverna decît cu sprijinul PSD, PRM si PC. Pentru noi însă, pentru PLD, lucrurile sînt clare: sîntem în opozitie. De asta am înfiintat PLD, care îsi propune să apere valorile liberale ale tuturor oamenilor, nu ale oligarhilor“, a mai spus presedintele liberal-democrat, convins că doar unitatea partidelor de dreapta va duce la cîstigarea alegerilor, oricare ar fi ele. Mai acid în declaratii a fost vicepresedintele Gheorghe Flutur: „Penelisti am fost, liberali am rămas! Nu trebuie să mai explicăm de ce a fost nevoie de PLD cînd azi PNL lucrează la casa de voturi Iliescu-Geoană. În Moldova a început revolutia portocalie si datorită acesteia sînt azi la putere oameni ca Orban sau Antonescu. Nu mi se pare normal ca unii să umble prin praful ulitelor si să facă procente pentru partid, iar altii să facă politică de capitală la o cafea. E trist că s-a ajuns aici, dar aceste momente sînt un test pentru noi. Dureros, e drept, pentru că vezi oameni pe care i-au ajutat să se realizeze cum te vînd ca în grădina Ghetsemani. Dar nu noi am trădat! PSD a avut strategia de a distruge Alianta si i-a iesit al naibii de bine cu ajutorul PNL. Rolul nostru este de a salva dreapta, altfel revenim la situatia din 2000, cînd am avut de ales între o stînga post-comunistă si una ultra-nationalistă. Nu se poate o dreaptă în România fără PLD! Trebuie să fim mai curajosi, să muncim. PLD este un partid solutie. Sînt proiecte cu care noi trebuie să mergem la bătălie. Trebuie să le propunem românilor altfel de politică decît circul de acum. Am lăsat un PNL la 20%, acum are 10%. Asta e, unii au rău de înăltime de la aceste 20 de procente. Noi am ales calea cea bună si avem treabă. Într-adevăr, o Românie fără oligarhie“. Deputatul Raluca Turcan a vorbit despre marea echipă care este PLD si le-a cerut colegilor să fie sinceri cu oamenii deoarece „toti care cred în PLD resping această invazie de demagogie si populism“. “E timpul să spunem «Da profesionalismului si integritătii» si să demonstrăm că PLD poate să facă istorie unificînd dreapta“, a mai spus deputatul Turcan.

Primarul Gheorghe Stefan - coleg pretuit

Prezenta la prezidiu a primarului de Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a stîrnit aplauze furtunoase în sală. De fapt, aprecierea de care se bucură edilul pietrean în rîndurile liberal-democrate a făcut ca numele să-i fie pomenit de foarte multe ori, iar de fiecare dată s-au auzit aplauze. „Mă consider coleg cu dumneavoastră, chiar dacă legislatia din momentul de fată nu-mi permite decît să fiu simpatizant. E mai putin important acest lucru. Important este că am luptat împotriva oligarhiei PSD si, din păcate, am adus la putere oligarhia PNL. Indiferent ce se va întîmpla, sufleteste si moral sînt alături de PLD, de domnii Stolojan si Flutur. Voi participa la toate actiunile PLD si cînd legislatia îmi va permite voi intra în acest partid. Într-un final, vom învinge alături de Theodor Stolojan, cum am făcut si în 2004, dar de data aceasta vom fi cu totii oameni de valoare“, a declarat Gheorghe Stefan.
Concluziile după reuniunea de ieri au fost clare: tara are nevoie de PLD; PLD nu este expresia unor ambitii sau pofte, ci răspunsul responsabil si angajat la probleme; trădarea lui Tăriceanu este cea mai neagră pagină din istoria liberalismului, patrulaterul negru PSD-PNL-PRM-PC îl guvernează pe premier; situatia este deja absurdă; PLD are de făcut muncă de zi cu zi si de om cu om; politica se poate face numai cu oameni de calitate pe care PLD îi are - „cu cravată de român, nu papion de istoric“; PLD este alternativa viabilă a politicii în România.

Articol afisat de 1162 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective