Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

BÃTAIE LA VOT

• referendumul din comuna Dulcesti s-a lsat cu o altercatie între alesii locali • primarul Constantin Foltea este acuzat de viceprimar de comiterea infractiunii de lovire si amenintare • vicele Nstase afirm c a fost snopit în b aie de primar care ar fi transportat cu un microbuz mai multi s eni din satul Poiana la sectia de votare din Cîrlig • primarul Foltea spune c nu l-a atins nici cu un deget pe viceprimar • acesta a depus plîngere penal la politie •

Dac, per asamblu, referendumul national pentru demiterea presedintelui Traian Bsescu s-a desfsurat f probleme, nu la fel se poate spune c au stat lucrurile în comuna Dulcesti. Cu trei ore înainte de închiderea urnelor de votare, Gheorghe Nstase, viceprimarul comunei Dulcesti, a depus o plîngere penal la postul de politie din localitate, împotriva primarului Constantin Foltea, pe care îl acuz de comiterea infractiunilor de lovire si amenintare. Mai exact, viceprimarul spune c a fost snopit în b aie de c re primarul Foltea c uia i-ar fi reprosat c transport aleg orii din satul Poiana la sectia de votare din satul Cîrlig. De partea cealalt, primarul Foltea spune c nu l-a atins cu un deget pe vice, îns nu neag c au existat neîntelegeri între ei în ziua referendumului. Cine are dreptate va stabili Politia, care are în lucru un dosar penal în acest sens. „Am fost b ut de primar si amenintat cu moartea“, spune vicele liberal Nstase. „Poate s acuze pe cine vrea“, rspunde primarul PD-ist Foltea.
Incidentul dintre cei doi ar fi avut loc în jurul orei 16, în satul Cîrlig, ce apartine de comuna Dulcesti. „Totul a plecat de la faptul c primarul aducea oameni la vot. Stie aceast poveste si politia si prefectul. Lucrurile au mers foarte bine pîn în ziua referendumului. Ne-am ocupat împreun de buna desfsurare a alegerilor. Am fost pe teren toat sptmîna si ne-am asigurat c totul va fi OK. Sîmb , în jurul orei 12-13, am fost amîndoi la sectia de votare din Poieni si am dus pachete, ap mineral si cafea pentru membrii comisiei de la sectia de votare de acolo. Am revenit la prim ie si am zis s mîncm si noi ceva. Primarul a zis c are niste treab, dar c va reveni la prim ie. Pe la ora 14-15, l-am vzut pe primar în masin venind dinspre Cîrlig. ÃŽn acelasi timp, un reprezentant PSD mi-a spus c a vzut un microbuz care transport oameni din satul Briscani la sectia de votare din Cîrlig, si c masina a plecat la Poieni s aduc oameni si de acolo la vot. M-am urcat în masin si m-am dus la Cîrlig s vd ce se întîmpl. La un bar de acolo am aflat c microbuzul e plecat în Poiana, de unde este primarul, pentru a aduce oameni la vot. Am plecat la Poiana si am gsit microbuzul înc cat cu 10-16 persoane. L-am întrebat pe sofer ce face si mi-a spus c duce, la solicitarea primarului, oamenii la vot în satul Cîrlig. Nu am zis absolut nimic si am plecat dup microbuz. Pe traseu ne-am intersecat cu masina primarului. Acesta a fost oprit de soferul microbuzului si dup ce a discutat cu acesta a venit la masina mea. A început s m înjure de toti sfintii, dup care a deschis portiera t înd asupra mea. A început s m loveasc cu pumnii si s m ameninte c m aranjeaz el pe mine, c m distruge. Mi-a aruncat cu bolovani în geamurile masinii. Am reusit s bag în marsarier si s fug. Primarul, care are un BMW, a plecat în urm irea mea. Am reusit cu greu s scap de el si m-am oprit la Politie. Aici se afla domnul secretar de stat Eugen Tapu care, cînd m-a vzut, m-a întrebat ce am p it. Eu eram plin de sînge, aveam cmasa rupt. A venit seful de post c uia i-am spus ce s-a întîmplat. Am dat declaratii si acum astept s vd ce se întîmpl. Am fost la doctor unde mi s-au acordat îngrijiri medicale. Nu stiu ce l-a apucat, pentru c nu i-am spus absolut nimic. E incredibil acest mod huliganic de comportament din partea unui primar. Eu am vrut s aflu ce se întîmpl cu acele microbuze, pentru c nu mi se p ea normal ca primarul s care votantii la sectii cu masina. Pentru c, la un moment dat, au existat informatii c si una dintre masinile sale face acelasi lucru“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nstase.
Contactat telefonic, primarul Constantin Foltea a respins acuzatiile viceprimarului. „Poate s acuze pe cine vrea. Nu l-am b ut, desi ar fi trebuit s-l bat. Eu voiam s aduc oamenii la vot iar el s-a împotrivit. Nu voia, de parc eu le spuneam ce si cum s voteze. Doar nu le puneam eu stampila în mîn si votam în locul lor. Eu nu i-am fcut nimic, i-am zis doar s lase oamenii s voteze. Eu am vorbit cu soferul unui microbuz care face traseul Piatra Neamt-Roman, c, dac tot este liber, s duc oamenii la vot. Oamenii au pl it cursa, nu degeaba. Cum poate s spun el c am fcut nu stiu ce? Oamenii nu aveau cum s voteze, pentru c trebuiau s mearg doi kilometri pe jos. Asa, au pl it si au mers ca s voteze. Asta a fost tot“, a declarat primarul Constantin Foltea.
Politistii au confirmat înregistrarea unui dosar penal pe numele primarului si au precizat c la sfîrsitul anchetei vor propune o solutie legal prin Parchetul de pe lîng Judec oria Roman.

Articol afisat de 1760 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective