Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2007
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Director „exclus“ din învatamîntul nemtean

Director „exclus“ din învatamîntul nemtean

• Grupul Scolar Economic Administrativ a ramas fara director • inspectorii scolari au decis destituirea din functie a profesoarei Laura Lazar • directoarea „Astampilitei“ are dreptul sa conteste decizia inspectoratului • Laura Lazar n-are catedra în Neamt, asa ca ar trebui sa se întoarca la Bistrita Nasaud •

Profesoara Laura Lazar nu mai este director al Grupului Scolar Economic Administrativ Piatra Neamt. Aceasta decizie a fost luata ieri în cadrul sedintei Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean. Dupa cum a declarat profesorul Mihai Lacatusu, inspector scolar general, aceasta decizie nu a fost luata doar pentru faptul ca profesoara Laura Lazar a decis cu de la sine putere, încalcînd legea, realizarea unei stampile pe care a aplicat-o pe acte oficiale, ci si pentru modul cum a relationat cu colegii si cum si-a îndeplinit sarcinile de serviciu. „Doamna profesoara Laura Lazar a fost destituita din functia de director. Dupa cum prevede legislatia din domeniul învatamîntului, dumneaei are dreptul sa conteste decizia membrilor Consiliului de Administratie. Cînd am luat aceasta decizie am tinut cont si de modul cum a relationat cu colegii din cadrul Grupului Scolar Economic Administrativ si de cum si-a onorat sarcinile de serviciu“, a declarat profesorul Mihai Lacatusu, inspector scolar general.
Cea mai recenta isprava a profesoarei Lauza Lazar, ex-director al Grupului Scolar Economic Administrativ Piatra Neamt, este decizia de a confectiona o stampila, pe care a folosit-o în interesul unitatii de învatamînt pe care a condus-o un an si jumatate. Conform Statutului cadrelor didactice, profesoara Laura Lazar risca sa primeasca o atentionare verbala, sa i se diminueze salariul, sa fie eliberata din functie, sa i se interzica dreptul de a mai detine functie de conducere si, cea mai grea pedeapsa, sa fie exclusa din învatamînt. Reprezentantii ISJ au cautat o solutie de mijloc, care sa nu-i marcheze prea mult cariera didactica.
În cazul în care va depune contestatie, iar aceasta va fi respinsa, fosta directoare de la Economic ar trebui sa se întoarca de unde a venit, pentru ca în Neamt nu are catedra.
La începutul lui iulie, Grupul Scolar Economic Administrativ a ajuns sa nu aiba sigiliu, la fel de toate unitatile de învatamînt din tara, pentru ca si-a schimbat denumirea ministerul de resort. Sefa Economicului a decis sa confectioneze una, desi astfel de stampile se produc doar de catre Monetaria României, fiind vorba de niste stampile securizate. Cînd a cerut realizarea respectivului sigiliu, Laura Lazar nu s-a consultat cu cei de la Inspectoratul Scolar. Dupa ce s-a vazut cu noua stampila, Laura Lazar i-a înmînat-o secretarei, care s-a apucat sa o aplice pe acte. Un document cu stampila buclucasa a ajuns si la ISJ Neamt, gafa iesind la lumina. Ancheta efectuata a aratat ca stampila a fost aplicata numai pe cîteva adeverinte de elev, cîteva foi matricole si pe documentul care a ajuns la inspectorat.

A traversat jumatate de tara ca sa fie director în Neamt

Cînd si-a început cariera în învatamînt, profesoara Laura Lazar nu era casatorita, numindu-se Scumpu. Ea a venit pe plaiuri nemtene în urma cu doi ani si nu se gîndea la postul de director la vreun liceu. De fapt, cariera si-a început-o în Bistrita Nasaud, ca suplinitoare. An de an, suplinirea a mers înainte. A existat si o tentativa de titularizare, dar ratata. Acum doua veri, la examenul de titularizare, a reusit sa obtina o nota buna si un post la scoala din Ilva Mare, judetul Bistrita Nasaud, pe o catedra de agricultura-horticultura. Dupa dorinta de titularizare a doamnei, era de asteptat ca Ilva Mare sa se mîndreasca, la începutul anului scolar, cu noul cadru didactic, doctor în specialitatea sa, de care avea nevoie, ca doar de-aia s-a scos postul. N-a fost asa. Directorul de la scoala din Ilva Mare a declarat atunci ca Laura Scumpu „a fost detasata, în interesul învatamîntului, prin întelegere între cei doi inspectori generali de la Neamt si Bistrita“. La Bistrita Nasaud, inspectorul general adjunct Andrei Moldovan a precizat ca detasarea s-a facut numai cu acordul ministerului. Cu avizul ministerului si pe baza unei decizii a Dorinei Drexler, ex-inspector scolar general la Neamt, bazata pe toate legile si regulamentele în vigoare, s-a decis: „ÃŽncepînd cu data de 02.09.2005, doamna profesor Scumpu I. Laura Diana, cadru didactic titular pe catedra de agricultura, horticultura de la Scoala Generala Centru Ilva Mare, judetul Bistrita Nasaud, se detaseaza în interesul învatamîntului de la Scoala Generala Ilva Mare, jud. Bistrita Nasaud, la Grupul Scolar Economic - Administrativ Piatra Neamt si se numeste în functia de director adjunct al acestei unitati de învatamînt, cu delegatie, pîna la organizarea concursului pentru ocuparea acestei functii de conducere“. Iar de la functia de director adjunct si pîna la cea de director n-a mai fost decît un pas, pe care profesoara Scumpu l-a facut într-un timp record.

Articol afisat de 3709 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de acidutzu la data 24.08.2007 05:45
punct si de la capat
Destituirea este o consecinta a prestatiei slabe a acestei directoare numite pe criterii politice care a manifestat intotdeauna dispret fata de cadrele didactice din unitatea pe care o conducea. Intrebarea este ce se va intampla de acum inainte la Liceul Economic pentru ca problemele acestui liceu sunt departe de a fi rezolvate.
Ad�ugat de anaconda la data 24.08.2007 07:05
prea multa indulgenta
Dna profesoarã Lazãr a primit o sanctiune foarte micã în comparatie cu dementa de care a dat dovada în relatiile cu colegii dumneaei.A fost si este o persoanã care a dat din coate si a pupat în.....pe toatã lumea numai sa ajungã undeva sus unde pãlãria era prea mare! Succese nebanuite la Ilva Mare d-na Lazãr si nu te mai întoarce niciodatã în Neamt!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective